Se spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in...
Mancare de fasole verdeSe curata 1,4 kg mazare si se spala. Se pune intr-un vas emailat si se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingurita de sare, 1...
Mancare de mazare scazutaSe pun macaroanele sa fiarba in apa cu sare, se clatesc cu apa rece dupa jumatate de ora de fierbere, apoi se rastoarna...
Macaroane cu nuciFierbe cartofii in coaja. Curata-i si aseaza un strat de felii de cartofi intr-o tava unsa cu ulei. Amesteca chefirul cu...
Cartofi frantuzesti cu branzaZdrobeste 2/3 din zmeura. Sfarama piscoturile, aseaza-le in 4 pahare si stropeste cate 1 lingura de lichior de migdale....
Crema de zmeura cu iaurt si vanilieCurata dovleceii, indeparteaza semintele, taie-i in bucati cat un deget fierbe-i pe jumatate in apa cu sare si otet, dupa...
Dovlecel cu cascavalFierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul curatat in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. (Arunca...
Fasole verde cu cascaval si branzaSe fierb macaroanele o jumatate de ora in apa cu sare, apoi se spala cu apa rece si se scurg bine. Se rastoarna intr-o...
Macaroane cu sos de rosiiSe taie o ceapa mica, se pune intr-un vas emailat, se adauga un praf de sare si 1 lingurita de chimen si se distuie in ulei...
Supa de chimenSe spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de...
Mancare de dovleceiSe spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de...
Mancare de dovleceiSe fierb macaroanele in apa cu sare o jumatate de ora, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se lasa deoparte,...
Macaroane cu ciuperciSe curata varza indepartand coceanul, se desfac frunzele si se taie arterele groase ale acestora. Se spala bine frunzele si...
Varza creata la cuptorFicateii de pasare se pun la fiert in apa, se scot dupa primul clocot, se pun sa se prajeasca apoi cu o lingura de unt. Cand...
Macaroane cu ficatei de pasareInainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se...
Supa de mazare uscataSe prepara la fel ca si supa de chimen, cu diferenta ca ouale nu se bat inainte a le pune in supa, ele se lasa asa intregi....
Supa de legume cu ouSe amesteca ingredientele. Se consuma pe paine prajita.
Crema cu usturoi si maionezaCeapa taiata marunt se caleste in uleiul incins, se pune carnea tocata si se lasa cateva minute sa se prajeasca impreuna. Se...
Paste gratinateSe cerne faina, se adauga o lingurita de sare si se amesteca. Se freaca drojdia de bere cu o lingura de zahar pana cand...
Paine simplaSlanina taiata bucati mici se frige in ulei. Ouale batute se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca cu cascaval ras, unt...
Spaghete cu ouaDovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in 4, apoi in felii groase cat degetul, se sareaza puti. Grasimea se...
Dovleac cu sos besamelSe curata guliile, se spala si se razuiesc. Se presara cu 1 lingura de frunze de patrunjel, si se caleste intr-o 1 lingura de...
Mancare de guliiSe curata conopida, se desface in buchetele, se spala bine si se taie bucati mai mici. Coceanul se curata si el, se feliaza...
Mancare conopidadin cubuletele de soia se prepara o pasta. Se clateste bine varza, dupa care se asaza intr-o oala emailata si se acopera cu...
SarmaleSe caleste ceapa rosie in unt. Dupa ce capata o culoare aurie, se ia de pe foc si se adauga chimionul, sarea si piperul. Se...
Strudel cu ceapaSe spala mazarea si morcovii (se tai rondele), si se calesc in putin ulei intr-o cratita emailata, aprox. 5 min, adaugand 1...
Supa de mazare verdePrepara o portie de pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei de la Sarmale cu ciuperci. Spala 8 ardei de marime...
Ardei umpluti cu ciuperciCiorba cu perisoare din soia este o ciorba minunata, cu multe legume, o ciorba potrivita pentru zilele de post, dar si pentru...
Ciorba cu perisoare din soiaRupe o chifla in cuburi cu o latura de aproximativ 1 cm si prajeste-le in 2 linguri de ulei, amestecand continuu, pana devin...
Crutoane de paine prajitaFreaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din grisUleiul se incinge intr-o tigaie si se adauga usturoiul tocat si hamsiile tocate. Se lasa 2-3 minute pana cand usturoiul se...
Paste mediteraneeneCarnea de curcan se da prin masina de carne si impreuna cu ceapa rasa se framanta cu condimentele. Se formeaza chiftelute...
ChifteluteBranza si ceapa se da prin razatoare si se amesteca cu sosul tartar. Vara, daca doriti, puteti prepara salata cu ridichi, in...
Salata de branza cu maionezaSe taie ceapa in feliute subtiri, peste care se toarna atata apa incat sa acopere feliile. Apa se aromatizeaza cu putin cidru...
Salata de cartofi cu maionezaIn 0,5 l de apa se pune sarea si zeama de lamaie. Se spala ciupercile sub jetul de apa, se taie bucatele mici si se fierb in...
Salata de ciuperci cu maionezaConopida curatata de frunze se fierbe in apa sarata. Dupa fierbere se scurge apa si se taie bucatele mici, iar apoi se...
Salata de conopida cu maionezaSe fierbe mazarea in apa dulce-sarata. Se strecoara apa, iar dupa racire, se amesteca cu sosul tartar.
Salata de mazare cu maionezaSe fierb ouale in apa sarata, dupa care se curata si se tai in 4-8 feliute. Se amesteca cu sosul tartar pregatit cu o zi...
Salata de oua cu maionezaSe fierbe porumbul in apa dulce-sarata si se amesteca cu sos tartar.
Salata de porumb cu maionezaSe curata sfecla si se da pe razatoare. Se spala si merele ionatan, se tai in doua, se inlatura miezul si, fara a fi...
Salata de sfecla rosie cu maionezaTelina curatata se taie feliute subtiri si se fierbe in apa sarata aproximativ 25 de minute, pana se inmoaie. Se adauga...
Salata frantuzeasca cu maionezaCeapa se da pe razatoare, apoi se caleste in putin unt pana devine galbuie. Se adauga ciupercile curatite si taiate marunt...
Taitei cu ciuperciCuratam guliile de coaja, apoi le fierbem in apa sarata putin, timp de 15 minute de cand apa da in clocot. Apoi se scot din...
Gulii umplute cu ciuperciCiupercile curatate se taie in felii subtiri, si se calesc pana se inmoaie impreuna cu ceapa razuita, intr-o lingura de...
Ardei umpluti cu ciuperciO ceapa o taiem rondele si o prejim in putina untura sau ulei pana devine galbuie, adaugam 1/2 lingurita de chimion, varza,...
Varza cu carnati afumatiMod de preparare: se fierb cartofii, se curata, si se zdrobesc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu faina, margarina, oul,...
Pogacele cu cartofi sfaramicioasese fierb cartofii, se curata si se zdrobesc. Se adauga faina, oul, uleiul,sarea, piperul si se plamadeste. Se intinde aluatul...
Pogacele cu cartofiSe spala anghinarele curatate de cozi si frunze exterioare, iar apoi se fierb in apa sarata pana se inmoaie. Iubitorii...
Salata de anghinare cu maionezaTaie marunt sau toaca carnea. Fierbe taieteii si amesteca-i cu bucatile de carne. Intre timp amesteca zeama de la tocana cu...
Taietei cu carneIn aproximativ 8 minute fierbe ouale tari. Clateste-le cu apa rece si decojeste-le. Incinge untul sau margarina si inabuse...
Tocanita de ouaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori