Margarina se freaca cu zaharul, se adauga biscuitii macinati, pireul de castane si romul. Se amesteca bine, daca compozitia...
Batoane cu castane1.Chifla se inmoaie. Ceapa se curata, se toaca marunt. Se spala busuiocul, se zvanta si se taie marunt. 2.Chifla se stoarce...
Carne tocata la tavaOuale se freaca spuma cu zaharul, se adauga faina cu praful de copt. Apoi se adauga margarina topita si smantana. Se ung si...
Prajitura colorataMargarina se freaca cu sare si piper, se adauga ceapa rasa, patrunjelul tocat marunt si mustarul cu hrean. Parizerul si...
Pasta de parizerCornurile se taie pe lungime, se scoate miezul din ele si se umplu cu crema. Parizerul se macina in masina de carne, se...
Sandvici cald cu parizerSe prepara compozitia de chiftelute, se pune pe folie de aluminiu, se fixeaza prin apasare ouale fierte si maslinele,...
Rulada de carne tocataMerele se taie bucati direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt sau unsa, se presara cu scortisoara amestecata cu...
Tort AmericanFaina se freaca cu margarina, se adauga zaharul, galbenusurile de oua si bicarbonatul de sodiu. Se framanta bine. Aluatul se...
Prajitura cu nuca de cocos rasaSe spala orezul, se alege, se scurge, apoi se caleste in unt, se stinge cu 200 ml apa si 500 ml lapte. Se sareaza si se...
Tort de orezFicatul de pui se curata de membrane, se toaca de cateva ori in masina de carne, se trece prin sita sau se mixeaza. Se...
Pateu de ficat de puiDin pulpa de porc taiem felii micute. Cartofii si ceapa, curatati, le taiem rondele. Din ardei si slanina taiem felii patrate...
Frigarui in folie, fripte pe tepuseSe face o spuma din galbenusuri de ou, zahar, unt si rom. Adaugam faina amestecata cu nuci, cu stafide, cu patratele marunte...
Paine de fructeSe face o spuma din unt, zahar si oua. Adaugam faina, coaja rasa de pe o lamaie, iar la urma romul. Se toarna compozitia in...
Cozonac cu fructeParfait de ciocolata este o delicioasa reteta frantuzeasca. Pentru a pregati aceasta reteta de parfait aveti nevoie de...
Parfait de ciocolataFramantam componentele blatului si coacem 2 foi. Amestecam componenentele blatului si il coacem intr-o tava captusita cu...
Prajitura GyörkönyiBanana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc,...
Banane crocanteTopim untul intr-o tigaie mare, presaram zaharul si le prajim pana obtinem un caramel maroniu deschis. Apoi tragem de pe foc...
Banane cu romBananele curatate se taie in doua, in lungime. Se pun intr-un vas de Jena, se stropesc cu rom, zahar unt topit. Se prajesc...
Banane flambatePieptul de pui dezosat se taie in bucati de marimea unui deget, apoi se caleste in unt fierbinte, amestecand continu, pana se...
Mazare cu piept de puiCrema de cascaval se bate impreuna cu mierea si laptele intr-un castron mare, pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile...
Crema de cascaval cu fructeSe indeparteaza pielea de pe pulpe , asezonam cu sare, piper, patrunjel, maiorana, apoi punem deoparte timp de o ora....
Pulpe de pui cu legumeCarnea se taie in felii apoi se fierbe amidon alimentar. Adaugam cubuletele de ceapa, usturoiul taiat marunt, cubulete mici...
Carne de vita cu legumeUniformizam iaurtul, adaugama spuma de oua, faina, zaharul pudra, praful de copt, uleiul, zaeama si coaja rasa de portocala....
Gogosi cu iaurt si fructeSe curata ceapa si morcovii, apoi se taie ceapa in rondele subtiri iar morcovii in felii apoi in fasii, putin pe diagonala,...
Fasii de curcan cu legume in wokCarnea se spala, se taie cubulete mici, presaram cu sos Worchester/soia si lasam sa se odineasca. Curatam legumele, apoi...
Ragu de pasare cu orez si legumeLegumele se calesc (daca nu sunt folosite ramasite de legume fierte), apoi se taie marunt. Se prepara un aluat de clatite...
Clatite cu legume in tavaSe pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca...
Mamaliga boiereascaSe curata gaina, se goleste de intestine, se pirleste pe foc viu, apoi se spala in apa rece. Se pune sa fiarba intr-o oala...
Mamaliga in supa de puiSe face o mamaliga in apa sau lapte dulce, care se fierbe la foc moale un sfert de ora. Se amesteca cu lingura sau cu...
Mamaliga cu smantana la cuptorSe pune laptele la fiert si, cind da in clocot, se face focul mic si se adauga malaiul umezit citeva minute in apa rece. Se...
Budinca de malai cu dulceata de fructeSe pune zerul la fiert si, cind este cald bine, se adauga malaiul in ploaie. Se pune sare la fiert o data cu malaiul, si se...
Urs ciobanesc (bulz)Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu 1/2 litru apa calda. Se misca vasul in care fierbe, se lasa...
Crochete de orezFacem un blat din 4 oua, il punem inapoi in tava de tort, apoi punem fructe Fierbem o crema din 2,5 dl lapte, 2 galbenusuri...
Tort din fructeMorcovii se curat si se taie rondele, apoi ii calim in ulei, sub capac, impreuna cu mazarea. Presaram faina si diluam cu...
Mazare dulceSe spala oul, se sparge intr-o farfurie adinca si se bate cu o furculita pina cind arata ca o spuma. Se pune grisul in...
Galuste de gris pentru supaSe pune laptele sa fiarba intr-un vas adinc, in care se pun galustele pregatite din oua batute spuma impreuna cu grisul pus...
Galuste de gris cu lapteSe pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la...
Gris cu lapte si sirop de fructeSe pune laptele la fiert si cind da in clocot se adauga grisul in ploaie. Se fierbe la foc mic, amestecind incet ca sa nu se...
Crochete de grisReţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca brinza cu grisul, se pune un praf de sare in amestec, se omogenizeaza cu un...
Reţetă de preparare a papanaşilor de gris cu brinza de vaciSe pune apa sa fiarba in ceaun, se adauga sarea necesara si, cind apa clocoteste, se toarna malaiul in ploaie. Se amesteca...
Mamaliga moldoveneascaSe pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se...
Mamaliga taraneascaStiuletii de porumb de lapte se taie in bucati de 4 – 6 cm, castravetii in rondele groase, ardeii in cuburi, iar ceapa in...
Frigarui vegetarienePieptul de pui se taie in bucati de 2 – 3 cm, se inmoaie cu usturoi in lapte aromat, apoi se scurge. Carnea se prajeste in...
Pui cu fasole verdeScoate cotoarele si indeparteaza semintele ardeilor. Inabuse ceapa rosie tocata marunt in putin ulei (la foc mic, sub capac)...
Ardei umplutiFreaca spuma galbenusurile cu margarina si cu zaharul pudra. Adauga zeama si coaja rasa de lamaie, iar apoi faina amestecata...
Prajitura cu nucaCiocolata de casa cu unt este un desert simplu si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa aveti nevoie de...
Ciocolata de casa cu untSe separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza...
Indiene cu friscaPuiul se taie in patru. Se striveste usturoiul, se amesteca cu coriandrul, zeama de lamaie si chili pudra. Bucatile de pui...
Pui brazilianSe amesteca supa de carne cu amidonul alimentar, curry, sare si fulgii de ardei. Se incinge uleiul in care se frige ficatul...
Pui cu curryToate ingredientele, afara de branza si pesmet, se amesteca. Din compozitia zarzavaturi-condimente se scoate o parte si se...
Branza surpriza cu pesmetDrojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se...
FursecuriUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori