Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,se adauga coaja si zeama de la o lamaie si scortisoara.Dupa ce s-a frecat foarte bine...
Sufleu de cireseSe freca foarte bine untul cu zaharul,se adauga galbenusurile pe rand si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga zaharul...
Sufleu de mureSe unge o forma cu unt si se aseaza feliile de paine stropite cu unt, apoi un rand de boabe de struguri, un rand de felii de...
Sufleu de bananeIntr-un castron se bat galbenusurile cu zahar si vanilia pana ce compozitia creste si se albeste.Se adauga albusurile batute...
Sufleu de oua fara sos albTaiati carnea de ovina in cuburi de ca. 3 cm si dati-o la foc iute intr-o cratita mai serioasa, cu fundul mai gros, pana se...
MIEL/BERBEC CU GUTUIPunem cocosul in apa si-l fierbem 5 minute din momentul in care incepe a clocoti. Lasam la racit, strecuram. Am obtinut 50 ml...
Înghetata de ananas & cocosSe fierbe salaul,se scot oasele,se desface carnea in fileuri.Se prepara sosul alb din unt,faina i lapte sau zeama in care a...
Sufleul de salauSe spala bine lamaia si se da pe razatoare. Se freaca galbenusurile cu zahar,coaja de lamaie, zahar vanilat si se adauga...
Sufleu de smantanaSe pune untul intr-un castron si se amesteca cu faina,se adauga laptele treptat,amestecand bine,apoi se pune pe un foc mic si...
Sufleu de ouaSe fierbe grisul cu laptele,se adauga zaharul si vanilia.Cand este gata fiert se amesteca si untul.Se lasa sa se raceasca,se...
Sufleu de grisSe pune intr-o tigaie pireul cu zaharul si se lasa pe foc mic pana scade zeama ce eventual o lasa.Se ia pireul de pe foc,se...
Sufleu din pireu de fructeSe freaca bine untul si se amesteca cu faina, sarea, vanilia si laptele pus cate putin si se amesteca, pe foc mic, pana se...
Sufleu de vanilieSe bat tare galbenusurile cu zaharul si se adauga coaja de la o portocala,zeama de lamaie,nuca macinata si albusuri batute...
Sufleu de portocaleSe freaca bine untul cu zaharul,se adauga galbenusurile si zaharul vanilat,apoi se adauga piureul de castane si albusurile...
Sufleu de castaneAceasta reteta este excelenta. Pentru a prepara sufleu de cartofi cu branza avem nevoie de cartofi, unt, cascaval si oua.
Sufleu de cartofi cu branzaSe pune spanacul si se fierbe in apa cu sare.Cand este fiert se scurge,se toaca,se pune in cratita,se amesteca cu unt,cu...
Sufleu cu spanacSe fierbe conopida intreaga.Untul se pune intr-o tigaie si se lasa pe foc pana se topeste.Se adauga faina si se amesteca bine...
Sufleu de conopidaCele 4 galbenusuri se freaca bine cu untul,se adauga sunca taiata cubulete mici,smantana,faima si branza rasa.Conopida se...
Sufleu de conopida cu suncaSe pune untul in tigaie pe foc si cand s-a incalzit se adauga faina,se amesteca faina in unt pana se incorporeaza bine,apoi...
SUFLEU DE SUNCAPorumbul, telina si ananasul se lasa la scurs. Sunca si ouale fierte se taie cubulete, ceapa verde sau prazul se taie...
Schichtsalat (Salata germana in straturi)Pestele se curata,se spala si se fierbe.Cand este gata fiert se scoate din apa,se racoreste,apoi s scot oasele toate,iar...
Sufleu de pesteSe rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa,se pun pe un fund sa se scurga,apoi se trec prin sita.Se pune untul...
Sufleu de dovleacSe fierb pastele cu o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare, se spala si se pun intr-un vas , se adauga untul si...
Paste a la gogoSe spala orezul, se pune la fiert cu 3 cani de apa, o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare sau jumatate de...
Orez cu ciuperciSe rad dovleceii de coaja,se spala,se taie bucatele si se inabusa,impreuna cu verdeata tocata,in putina apa,pe foc mic.Cand...
Sufleu de dovlecei cu branza de vaciCiolanul curatat se sareaza si pipereaza din abundenta si se prajeste pe toate partile in untura. Se scoat separat ciolanul...
Ciolan cu bereCiorbă de miel reţetă. Capul si restul de carne se curata,se spala bine si taiate marunt sau date pe razatoarea mare de...
Ciorbă de miel reţetăSe fierbe burta spalata bine de tot,cu osul si cu legumele adaugand si sare.Cand este fiarta se scoate si taie sub forma de...
Ciorba de burtaSe fierbe zarzavatul ras pe razatoare,in 2l apa cu sare. Carnea se toaca prin masina de carne,se amesteca cu ceapa rumenita...
Ciorba de dovlecei umplutiSe curata si se taie marunt legumele,in afara de cartofi.Se pune untul intr-o oala,se introduc legumele in untul fierbinte si...
Ciorba de legume cu zeama de varzaSe spala ceapa si verdeata,se taie si se pun sa fiarba in apa cu sare si doua linguri de ulei.Cand sunt fierte se adauga...
Ciorba de salata verdeRasolul alb se pune cu apa rece si cu legumele sa fiarba,la foc mic descoperit.Pulpa se da prin masina de tocat,se amesteca...
Consomme de carneAceasta reteta este foarte buna si usor de preparat. Daca iti plac aperitivele, pregateste sufleu de branza.
Sufleu de branza cu lapteDaca vrei sa pui pe masa o mancare delicioasa, pregateste sufleu de branza. Aceasta reteta este foarte usor de preparat.
Sufleu de branzaSe spala legumele si se curata. Se pune 1litru apa la fiert si cand da in clocot se adauga orezul si ceapa tocata...
Bors de lobodaSe rad dovleceii de coaja,se spala,se taie bucatele,se toaca ceapa marunt,rosii se spala de seminte si de pelite,ardeii se...
Bors de dovleceiSe taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune sa fiarba in oala cu apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu...
Bors din carne de vacaMorcovul,patrunjelul,pastarnacul si ceapa se taie marunt si se pun la fiert cu 1.5l apa.Dupa 20 minute se pun cartofii taiati...
Bors de cartofiSe pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3l apa rece.Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri si se lasa sa...
Bors de gainaSe pune un os de rasol de vita cu sita si maduva sa fiarba cu un litru apa.Legumele se curata si se spala,se scot semintele...
Bors de perisoareSe fierbe toata carnea in apa cu un praf de sare.Cand incepe sa faca spume,se curata cu lingura cu gauri pana nu mai face...
Bors de mielPestele mic-albisoara,rosioara,caracuda,obleti-se curata, se spala si se fiebe in apa cu sare,impreuna cu legumele...
Ciorba de pesteSe fierb legumele in 1.5l apa,iar cand sunt fierte se strecoara supa si in ea se adauga orezul si se lasa sa fiarba cam...
Supa a la grecSe fierbe gaina intreaga in apa rece cu ceapa tocata pe jumate.Se curata de spuma si se lasa sa fiarba fara capac,pe foc...
Supa de pasareBorsul se prepara in vase de pamant,dar si in borcane mari de sticla,curatate,spalate si uscate.Se pun in borcane taratele si...
Preparare borsFasolea se curata de ate,se rupe in trei si se pune sa fiarba in 2l apa cu sare.Celelalte legume se rad,se spala si se taie...
Bors de fasole verdeSe spala legumele,se taie bucatele sau se dau prin razatoare mare si se pun sa fiarba cu orezul intr-un litru jumatate apa si...
Bors de ciuperciSe pune fasolea sa fiarba si dupa cateva clocote se schimba apa. Se pune apoi in alta apa fierbinte cu morcovi si patrunjel...
Bors de fasole boabeSe spala bine urzicile in multe ape si se ridica din apa cu mana ca sa ramana nisipul pe fundul vasului.Se pune un litru apa...
Bors de urziciRadacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala...
Bors de sfecla(moldovenesc)Intr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare,se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
sos de smantanaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori