Se prajeste slanina taiata felii pana cand devine crocanta, dupa care se scoate din tigaie si se pastreaza intr-un loc cald....
Tocana de ceapaSe frige caltabosul in mod traditional si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara tocanita de cartofi cu mai multa...
Tocanita de cartofi cu caltabosDin carne si restul de ingrediente (cu exceptia varzei) se prepara o tocana. Cand e pe jumatate gata, se adauga varza,...
Varza cu carneDam pe razatoarea mica morcovul, telina si sfecla. Radem mai mare marul, cu tot cu coaja. Punem totul intr-o sita si presam...
Cruditati cu maionezaFicat de pui folosim cat dorim iar bacon -cateo felie pentru fiecare bucata de ficat. Ficatul se spala si se lasa sa se...
Ficat de pui in baconBlatulBatem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu...
Prajitura cu visine si bezeaAmesteca bine praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Toarna zaharul intr-o cratita si prajeste-l pe foc mic, pana devine...
Budinca de caramelCurata dovleceii, taie-i in doua si scoate-i miezul. Sfarama cu o furculita si presara cu sare. Pune-l deoparte. Inabuse...
Dovlecel de primavaraPieptul de pui se taie cubulete. Se condimenteaza si se lasa sa stea 1-2 ore. Carnea condimentata se da prin faina si se...
Cubulete de piept de pui condimentatSe spala bine piersicile, se curata de par, se tai in doua si se scot samburii. Astfel obtinem 8 jumatati. De pe fundul...
Desert de piersici cu inghetataSe curata ciupercile si se tai feliute subtiri. Sunca se taie si ea bucatele mici. Cascavalul se taie felii. Se calesc...
Omleta cu sunca si ciuperciCarnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste...
Perisoare in sos curryDin carnea de porc se prepara o tocana traditionala, dupa care tocam carnea. La pasta de carne se adauga smantana, sare si...
PerisoareSe amesteca bine untul cu zahar, oua si ghimbirul macinat. Praful de copt se amesteca cu faina si se framanta bine toate...
Prajituri cu ghimbirSe pune ulei la incins in wok, se caleste ceapa, usturoiul pisat si ghimbirul pana cand capata o culoare maronie. Se adauga...
Pui cu ghimbir in wokSe curata ciupercile si ceapa si se tai bucatele mici. Prima data se caleste putin ceapa, iar apoi se adauga ciupercile. Dupa...
Sandvici cald cu crema de ciuperciSe pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja...
Somon in saramura cu sos de smantana cu hreanSe dau biscuitii prin masina de tocat, iar cafeaua se fierbe. Se amesteca biscuitii cu romul si o cantitate de cafea racita,...
Salam din biscuitiSlanina se feliaza, se prajeste, apoi in grasimea ramasa se caleste ceapa maruntita. Apoi se adauga rondele de carnati, se...
Cartofi cu boia de ardeiPrajim in ulei usturoiul si ceapa curatate si taiate marunt, pana devin sticloase. Adaugam vinul, sucul de rosii, sofranul si...
Scoici prajite cu rosiiSe fierb ingredientele lichide, topim in amestec margarina, apoi o turnam peste biscuiti. Totul se pune intr-o forma si o...
Rulada de biscuitiIngredientele enumerate se masoara cu paharul de chefir si amaestecate bine se toarna in tava. Se drege cu diferite fructe ,...
Prajitura cu chefirPunem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O...
Rata prajita de PekingSe spala cartofii si se coc (cu coaja) in cuptor pana cand se inmoaie miezul. Cartofii copti se tai in doua, (in lungime) si...
Barcute de cartofiCuratam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o...
Miel cu rozmarinSe spala fructele si se toarna in blender. Se adauga iaurtul, apoi mierea si se mixeaza bine. Dupa asta, semintele de floarea...
Mix de fructe de padureUntul sau margarina se amesteca bine cu zahar praf si cacao pudra, adaugam biscuitii macinati si gemul, apoi se framanta cu...
Ou de Paste de biscuitiPunem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o...
Peste prajit in sos de vinSe bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1...
Prajitura frantuzeasca cu macFramantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma...
Prajitura cu nucaCarnea se prajeste in unt, apoi o introducem intr-un cuptor la 175 grade, pentru 5-8 minute. Carnea trebuie sa ramana de...
Friptura in saramura cu piure de legumeSe pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scot intr-o sita si se pun sub un jet de apa rece. Se scurg...
Spaghete cu sos pestoPestele se curata de solzi, se spala, se eviscereaza si se taie capul si coada. Se indeparteaza pielea si se trece cu cutitul...
Snitel de salau in sos dulceSe spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita,...
TuslamaSe curata si se spala ciupercile, apoi se oparesc in apa clocotita, se scurg si se toaca marunt, cu tot cu picioruse. Se...
Sos de ciuperciSe spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de...
Carne de miel cu varza de Bruxelles si baconFierbem 200 ml lapte, 500 g zahar, 40 g cacao, apoi adaugam 300 g margarina Rama, 100 g nuca macinata, 500 g biscuiti...
Ciocolata cu biscuiti si nucaSe curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...
Dovlecei umplutiTaie cuburi 1,5 kg de cartofi, adaugam si 200 g de ciuperci spalate si taiate in cubulete de 1 cm si toarna doar 1,2 l de...
Supa de gulas cu ciuperciCurata si spala 300 g de gulii si taie-le cubulete mai mici. Pune-le la innabusit, fierbe-le in 1,3 l de apa pentru cca o...
Supa de guliiCu cateva ore inainte de a incepe sa gatesti, spala 170 g de linte curatate si aseaza-le intr-un vas, dupa care toarna 1,4 l...
Supa de linteSe spala carnea de pui si se taie in bucati. Se bate putin cu ciocanul din lemn, apoi se sareaza si se pipereaza, ca pentru...
Rulouri de pui la cuptorSe curata o ceapa si se taie marunt, Se caleste in ulei incins si se adauga ardeiul taiat in bucatele. Orezul se spala, se...
Salau cu orezSe bat albusurile si se adauga celelalte ingrediente uscate: zaharul, faina, praful de copt. Dupa care se amesteca cu mixerul...
Briose cu ciocolataFrunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece...
Sarmalute in foi de vitaMuschiul se spala, se curata si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pune carnea la rumenit. Dupa ce s-a patruns...
Sos de creveti cu carne de porcVinetele se taie rondele, se sareaza si se lasa sa stea cam 20 minute, pentru a lasa putina zeama. Se spala apoi sarea si se...
Pasta de vineteVinetele si zucchini se spala bine si se taie, fara a se curata de coaja, in cubulete mici. Vinetele se sareaza si se lasa o...
Pulpe de pui cu vinete si dovlecelSe fierbe budinca. Foile se desfac si se taie in patrate de 10x10 cm. Se umplu cu budinca si se impaturesc in triunghiuri....
Strudel cu vanilieFreaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din grisAdauga 30 g de unt la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga 2 linguri de frunza de marar tocata marunt...
Supa cu mararFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaMai aveam o punga de kapia la congelator asa ca, intr-un fel, voiam sa scap de ea, dar intr-un mod placut, asa ca am facut o...
Tocanita de ardei kapia coptDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata