Se spala ciresele si se indeparteaza samburii, apoi facem o pasta in blender, apoi se adauga pe rand, laptele batut, fulgii...
Desert inghetat cu cirese
Feliem muschiuletul file, presaram sare si piper macinat, le ungem cu mustar si ulei, si le punem la rece timp de o zi....
Muschiulet file la gratar cu unt
Carnea degresata se taie in cubulete de aprox. 4x4 cm si le dam printr-un amestec e ulei cu mustar. Taiem din ardei patratele...
Frigarui din cubulete de muschiulet file
Prajim ceapa in ulei, adaugam usturoiul, ghimborul si curry, amestecam 2-3 minute, iar daca scade zeama mult, adaugam putina...
Friptura cu sos dulce
Se inlatura oasele se pielita de pe carne. Se taie felii subtiri, iar apoi fasii de aprox. 4x8 cm si se presara cu sare. In...
Frigarui de piept de curcan
Se inlatura oasele se pielita de pe carne. Se taie felii subtiri, iar apoi fasii de aprox. 4x8 cm si se presara cu sare. In...
Frigarui de piept de curcan
Se fragezesc fileurile de piept de curcan, se presara cu sare si, in putin ulei, se prajesc pe ambele parti. Se prepara...
Piept de curcan cu mazare
aconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In...
Sarmale
Se spala carnea si se taie cubulete de 2-3 cm. Ceapa taiata marunt se caleste in untura incinsa, se ia de pe foc, se adauga...
Tocana de porc sau vita
Cea mai indicata este folosirea unui vas roman dar se poate folosi si cuptorul. Se taie muschiuletul in fasii, iiar cotletul...
Friptura cu cartofi si muschi de porc
Ingredientele saramurii se amesteca cu ceapa taiata grosier, intr-un vas mai mare. Aceasta zeama se fierbe si apoi se toarna...
Friptura de vita cu boabe de ienupar
Se freaca bine branza de vaci cu zaharul. Se adauga smantana si sucul de Ia conserva de ananas, capsunile se spala, li se...
Cupe cu crema de fructe
Aluatul pentru ecler se prepara ca in reteta precedenta. Se pune cornet in tava si se coc la foc potrivit. Pentru crema, se...
Ecler cu ciocolataToata lumea cunoaste delicioasele bomboane rafaello. Urmarind reteta vei putea sa prepari si tu aceaste delicioase bomboane...
Bomboane rafaelloBudinca de macaroane cu branza de vaci este o reteta clasica, simpla, fara ingrediente complicate si pe gustul celor mici. Se...
Budinca de macaroane cu branza de vaci
Slanina afumata se taie marunt si se prajeste putin. In grasimea obtinuta se caleste putin ceapa maruntita, se adauga carnea...
Mancare de fasole verde
se toca carnea de porc, se amesteca cu faina de porumb, jumatate din slanina taiata cubulete mici si usturoiul zdrobit. Daca...
Sarmale cu faina de porumb
Se topeste ciocolata, se bate frisca cu mixerul, se bat si albusurile de oua. Ciocolata topita se adauga cu grija la frisca....
Spuma de ciocolata
Slanina taiata marunt se prajeste in putin ulei impreuna cu ceapa maruntita. Se adauga carnea tocata si, amestecand continuu,...
Tocana cu porumb si carne tocataSe aleg ciuperci mari si sanatoase. Se curata de pielita, se indeparteaza codita, se spala si se presara cu sare si...
Ciuperci pane
Se amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la...
Crema de nuca
Se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat, amestecand bine si avand grija sa nu se formeze...
Crema de portocale cu piscoturi
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar, pana cand spuma incepe sa...
Crema de vanilie
Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu romul, la fel ca in reteta precedenta. Galbenusurile,...
Crema de vanilie cu rom
In vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si...
Crema de zahar ars
Se amesteca zaharul cu cacaua si galbenusurile, se toarna laptele si se pune sa fiarba, intr-un vas in baie de aburi. Se...
Crema florentina
Se bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie cu trei linguri...
Crema de ciocolata
Faina se asaza pe o planseta impreuna cu patru linguri de zahar. Drojdia se amesteca cu zaharul vanilat si se desface in...
Cuib de viespi
Se amesteca sarea si praful de copt cu faina. Untul se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema fina. Se bat ouale si se...
Ciocolata la cuptor
se fragezesc feliile de carne, se condimenteaza, se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu untura incinsa, dupa care se pun...
Friptura Puskin
carnea se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu mustar, se frige in ulei incins, dupa care se pune deoparte. In uleiul...
Pulpe de curcan
Se fragezesc feliile de carne si se indeparteaza grasimea. Se presar cu sare si se stropesc putin cu apa. Se dau prin ouale...
Snitel vienez
Se amesteca toate ingredientele si se plamadeste bine. Se formeaza 6 foi. Se coc intr-o tigaie pentru clatite, acoperita, in...
Chiftele de curcan
se amesteca smantana cu zaharul pudra, zeama si coaja de lamaie, avand grija sa nu faca cocoloase. Se bate frisca, iar apoi...
Desert magic
Se aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si...
Cirese amare in ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu o jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata...
Chec cu ciocolata
Se taie carnea cubulete. Se caleste carnea de porc pana primeste o culoare alba. Se adauga pasta de ardei iute, pasta gulas...
Papricas de carne de porc cu mazareReteta de mini-strudele cu capsuni este perfecta in perioada primaverii, aromata, usor de preparat, se poate servi ca desert...
Mini strudele cu crema de capsuni
Se pun cubuletele de muschi in apa clocotita, si se fierb pana isi schimba culoarea. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si...
Muschi cantonez dulce-acrisor
Se umple forma charlotte( sau un vas mai inalt) tapetata cu unt cu piscot de sampanie. Se lasa gelatina in apa calduta pentru...
Capsuni Charlotte
Se despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare....
Tort de capsuni cu portocale
Ciocolata de casa cu arahide este un delicios desert care va fi pe placul oricui. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa...
Ciocolata de casa cu arahide
Se dezoseaza pieptul de pui si se taie in patru bucati. Se ung ambele parti cu ulei si se prajeste in ulei incins in tigaia...
Piept de pui cu marar
Aceasta mancare este foarte delicioasa. Reteta traditionala este imbogatita cu parmezan si sos de soia. Ardeii umpluti cu...
Ardei umpluti cu parmezan
Se taie prunele uscate in felii subtiri si inmuiem, peste noapte, in miere poliflora. Impungem pulpa cu aceste prune....
Pulpa de cerb intepata cu prune
Dam faina prin sita direct intr-un castron. Adaugam galbenusurile de ou, sarea, drojdia si laptele si framantam foarte bine...
Cuib de viespi
Se bate o spuma din unt si zahar, si apoi se adauga unu cate unu galbenusurile, faina, spuma tare batuta din albusuri, romul...
Prajitura cu fructe
Se amesteca 4 linguri de lapte, praful de budinca si zaharul. Restul de lapte se incalzeste apoi se ia de pe foc, se amesteca...
Inghetata de capsuni cu fructe si glazura de ciocolata
Se amesteca zaharul cu galbenusurile, cacaua si zaharul vanilat. 100 g de ciocolata se topesc, in bain-marie si se adauga in...
Cenusareasa
Se fierb iaurturile si amestecand continu se adauga grisul cu atentie foarte mare sa nu faca cocoloase. Este gata atunci cand...
Papanas
Se taie crenvurstii felii si dupa ce ceapa s-a calit se adauga in cratita si se lasa sa se caleasca impreuna putin. Se...
Tocanita de cremvursti
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane