Aceasta reteta de turta dulce cu nucsoara este un desert deosebit. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa folositi...
Turta dulce cu nucsoara
Albusurile se bat foarte bine cu un tel, pana cand se obtine o spuma tare. Se adauga treptat zaharul si miezul de nuca....
Bezele cu nuca si ciocolata
Se freaca nesul cu o cana de apa si se adauga patru lingurite de zahar. Se pune si laptele caldut, apoi se adauga faina in...
Budinca de cafea
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecandu-se bine. Se...
Budinca de capsuni
Se fierb spaghetele in apa sarata (se lasa putin crocante). Se adauga o lingura de ulei in apa pentru a nu se lipi. Se...
Paste cu fructe de mare
Se amesteca untul cu pasta de hamsie. Se fierb macaroanele ( in apa se adauga cubuletul cu legume sau o lingura de vegeta)....
Macaroane cu hamsie
Se fierbe inabusit varza in apa sarata, adaugand doua foi de dafin. In zeama ramasa de la tocana se fierbe usturoiul zdrobit...
Gulas secuiesc
Inainte scoatem cantitatea necesara de unt din frigider sa se incalzeasca, apoi razuim 100 g de cascaval parmezan. Apoi,...
Baton cu cascaval
Se freaca oul cu zaharul si se adauga faina in ploaie, amestecand continuu si avand grija sa nu se formeze cocoloase....
Prajitura Alba-ca-Zapada
Se amesteca nesul cu apa calduta si se indulceste cu patru lingurite de zahar. Se lasa piscoturile la inmuiat in nes cateva...
Amaretto
Se rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul...
Arici din biscuiti
Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie,...
Prajitura Astoria
Se fierb cartofii, dupa care se curata si se zdrobesc. Se adauga untul, sarea, nucsoara si parmezanul razuit. Se adauga si...
Musaca de cartofi
Ceapa rosie taiata marunt se caleste in putin ulei, se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste la foc mare. Se toarna...
Tocana de vita
Se bat ouale cu zaharul si praful de copt. Se adauga zaharul vanilat, faina si iaurtul, iar la final, uleiul. Se unge cu unt...
Tarta de mere cu iaurt
Se fierb cartofii cu coaja aprox. 20 de minute. Intre timp ardeii se tai fasii, iar ceapa rondele. Crenvurstii se tai si ei...
Cartofi cu crenvursti
Din cele 4 albusuri se bate o spuma, se adauga 4 linguri de zahar, cele 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, praful de copt si...
Prajitura indiana
Taie in doua blatul de tort. Unge foaia de jos cu gem (alege un gem acrisor – cum ar fi cea de prune, cocaze, jeleu de...
Tort de ciocolata
Freaca spuma ouale cu zaharul pudra, adauga untul topit, faina si cacao. Toarna aluatul intr-o forma rotunda, de dimensiune...
Tort englezesc de ciocolata
Se taie slanina cubulete si se prajeste intr-o tigaie pana devine crocanta. Se scoate slanina si se pune deoaparte. Se...
Ghiveci de legume cu slanina
Se curata bucatile de carne de piele, se scot oasele si se tai in 2 bucati (eventual se pot bate cu ciocanul de snitel) si se...
Piept de pui cu branza
Se curata cartofii, se tai rondele subtiri, si una cate una, se asaza pe fundul unei tavi. Se presara cu sare, iar apoi se...
Placinte cu cartofi la cuptor
Se amesteca ingredientele, iar apoi se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Tava se baga la cuptorul incins.
Prajitura cu iaurt
Biscuitii tocati se plamadesc cu putin lapte, si se toarna intr-o forma speciala pentru tort. Se baga la frigider. Branza se...
Tort cu iaurt si fructe
Se bat albusurile spuma, cu grija, adaugand zaharul cu prudenta. Se amesteca nucile macinate cu faina si cu cacao si se...
Rulada Budapesta
Rade cascavalul. Bate feliile de carne (taie partile cu grasime), sareaza si lasa-le sa stea 15-30 de minute. Trece feliile...
Cotlet Parma
Se inlatura oasele din carne, dupa care carnea se taie bucatele mici. Se curata merele, si, facand o gaura pe partea...
Mere umplute cu carne
Bate putin feliile de carne, condimenteaza cu sare si piper si prajeste-le in putin ulei. Caleste ceapa in grasimea ramasa,...
Friptura inabusita
Amesteca bine zaharul, cacaoa si apa, si fierbe pe foc mic, in timp ce amesteci continuu, pana se topeste tot zaharul. Adauga...
Glazura de ciocolata
Daca puiul e mai mic taie-l in patru, daca e mai mare taie-l in opt bucati, spala bine bucatile de carne si lasa-le la scurs....
Pui cu boia
Taie bucati puiul, presara-l cu sare, da bucatile prin faina, dupa care prajeste-le in untul incins (pe fiecare parte) sa...
Pui cu rosii
Curata cartofii, taie-i rondele, spala-i si uscuca-i pe o carpa de bucatarie. Incinge putin unt si prajeste cartofii pe...
Sufleu de cartofi cu carne tocata
Cartofii curatati se dau prin razatoare. Se pune intr-un vas si se toarna apa rece. Sa lasa sa stea in apa 15 minute, dupa...
Placinte cu cartofi
Taiem costita in cubulete si o prajim in tigaie, apoi o scoatem si o punem deoparte. In aceasta grasime prajim carnea de porc...
Piept de pui Hawai
Fierbem orezul. Spalam dovleceii, le taiem varfurile, inlaturam samburii. Mai scoatem din miez astfel incat sa ramana peretii...
Dovlecei umpluti cu carne
Batem 4 oua cu 150 g zahar pana obtinem o spuma, apoi adaugam 100 g stafide, 100 g bucati de nuci iar la urma 150 g faina, un...
Cremes cu capsuni
Amestecam crema de branza naturala cu avocado zdrobit cu furculita, apoi asezonam cu sare si piper.
Crema de branza cu avocado
Cartofii noi spalati si maruntiti se pun in apa clocotita si se fierb aprox. 20 de minute. Ciupercile s curate si se feliaza....
Ragu de legume cu cartofi noi
Se pune carnea in apa clocotita si se fierbe 2 minute, apoi aruncam apa. Pulpele le punem intr-un vas termo-rezistent,...
Baghete de toba gustoase
Pisam fulgii de porumb intr-un castron. Adaugam untul, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat de cosistenta...
Linzert de ciocolata
Se caleste carnea tocata impreuna cu ceapa taiata marunt, se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu sare si piper. Se...
Orez cu mazare servit in pahare de cocktail
Se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga carnea tocata si ficateii, iar apoi pasta de tomate si rosiile. Se fierbe cateva...
Macaroane prajite
Se pun la fiert 200 ml apa , se adauga zaharul si se lasa 7 minute(de la fierbere). Dupa aceea le luati de pe foc si...
Cub de ciocolata
Galustele se pun la fiert dupa care se prajesc ciupercile cu ceapa si se adauga ardeiul rosu (dupa gust de poate adauga si...
Galuste cu oua
Bucatile de piept se pui se taie cubulete si se trec prin praful de supa de ciuperci Intr-un vas jena le asezati paralel si...
Piept de pui cu smantana
Se amesteca zaharul cu ouale, cacao si margarina se pune la fiert. Intre timp biscutii se rup in bucati mici. Dupa ce s-au...
Prajitura cu biscuiti
Se tai pulpele, se spala si se scurg. Se trec prin amestecul de condimente si se lasa 1 zi. Inainte de a le praji preparati...
Pulpe de pui la gratar
Pentru inceput: tocati fin mararul, zdrobiti usturoiul, stoarceti lamaia. Amestecati uleiul de masline cu mararul, usturoiul...
Somon la gratar
Primul pas omogenizarea : treceti prin razatoare coaja de portocala, cu ajutorul unei furculite zdrobiti bucata de piure de...
Spuma de piure de castane
Tocana de porc se prepara in mod obisnuit. Varza se taie in cubulete de dimensiunea carnii. Cand carnea s-a fiert, adaugati...
Varza calita cu carne de porc
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane