Cartofii, carnatii si ceapa se taie rondele, iar slanina in fasii. Punem putin ulei in tava, apoi adaugam putina slanina,...
Cartofi la tavaAmestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute....
Coronita cu migdale si seminte de susanSe prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj; se amesteca cu sucul de portocale, iaurt si zahar. Se toarna in...
Budinca cu iaurtCarnea de vita se taie felii, se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu mustar. Pentru umplutura se taie ceapa marunt,...
Carne rulata cu galuste de cartofiCartofii curatati se tai cubulete mici, dupa care se prajesc in unt incins, si se presara cu sare. Prunele uscate, inmuiate...
Cartofi cu pruneDovleceii se dau prin razatoare, se presara cu sare si se adauga albusul de ou batut spuma. Aceasta ‘pasta’ se...
Clatite cu dovleceiSe caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga cartofii taiati cubulete, se presara boia si sare dupa gust, se adauga...
Cartofi noi cu sos de smantanaPastele se fierb. Se incalzeste frisca, se amesteca in ea cascavalul maruntit, pana se topeste. La urma se toarna frisca cu...
Paste cu frisca si cascavalPraful de curry se prajeste intr-o tigaie, apoi se amesteca cu unt topit, pana devine spumos, intr-un castronel. Se intinde...
Unt de curryPentru reteta varza calita cu carnat, se fierbe varza cu slanina, carnea afumata si ceapa taiata marunt. Adaugam apa cat sa...
Varza calita cu carnatCarnea se taie in bucati de aprox. 4 cm. La fel si ardeii. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri, iar ceapa se...
Pui la oalaPrima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini...
Amestec de legumeFierbem ficatul de pui, il zdrobim pana obtinem o pasta, adaugam untul, condimentele si ceapa razuita.
Pateu din ficat de puiSe prajeste ceapa taiata si slanina. Se ia de pe foc si se adauga ardeiul tocat si boiaua. Pasatul se spala foarte bine....
Sarmale umplute cu pasat de porumbChifla se inmoaie in apa calduta. Curatim legumele si le taiem astfel: ceapa in cubulete mici, prazul si morcovii in rondele,...
Chiftelute din ciuperci cu sos de vinMiezul de migdale se macina, cu tot cu coja interioara. Se bat cele 4 albusuri, apoi adaugam mierea si fierbem deasupra pe...
Desert din martipan cu miereLaptele fierbinte se toarna peste faina de malai si lasam sa se odihneasca cateva ore, ca sa se umfle. Apoi se adauga...
Prajitura cu malaiFaina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in...
Prajitura cu branza RakócziMorcovii se curata si se dau prin razatoare, apoi se amesteca cu merele rase, mierea si sucul de lamaie. Se presara deasupra...
Salata de morcoviCeapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...
Terci de meiAsemanator cu prepararea orezului cu lapte, se poate fierbe meiul in lapte, fara a pune ceapa si ulei. Aceasta reteta se face...
Budinca de mei cu miereScoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta...
Gulii umpluteFramanta ingredientele pentru aluat si imparte-l in doua. Intinde o foaie si aseaz-o intr-o tava. Amesteca ingredientele...
Prajitura cu cartofiPrajeste putin ciupercile feliate in unt, dupa care scoate-le. Adauga faina in grasime, toarna vinul alb si smantana, si...
Rulouri de sunca cu cascavalPrepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul...
SarmaleParmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si...
Batoane cu usturoiCantitatea de dovleac pe care dorim sa il coacem, se spala, samburii se scot, apoi se taie in bucati patrate de sfert de kg....
Dovleac coptCeapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3...
Pasta falsa de creierSe taie ceapa felii subtiri si se caleste in putin ulei de masline. Se toarna vinul rosu. Acoperit, se fierbe putin la foc...
Ceapa cu vin rosu in stil frantuzescTocati pieptul de pui (cu piele) si ciupercile. Se adauga restul de ingrediente si se framanta bine. Cu mana umeda se...
Chiftele de pui cu ciuperciSe amesteca untul cu scortisoara, cuisoare, ghimbir si coaja de portocale razuita. Aceasta crema se amesteca cu zaharul pudra...
Cozonac cu ghimbirAceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.
Ardei umpluti cu rantasFreaca spuma galbenusurile cu margarina si cu zaharul pudra. Adauga zeama si coaja rasa de lamaie, iar apoi faina amestecata...
Prajitura simplaCiocolata facuta in casa nu se compara cu ciocolata din comert. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa aveti nevoie de...
Ciocolata facuta in casaBatem ouale cu zaharul. Adaugam esenta, iaurtul si untul topit. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Umplem...
Briose cu visineCuratam si spalam partea alba de la telina. O dam pe razatoarea cu ochiuri mici. O scurgem apoi de zeama, presand-o usor....
Telina cu maionezaToarna cate o lingura de ulei in palariile de ciuperci, presara piper si aseaza-le pe gratar. In uleiul ramas prajeste carnea...
Ciuperci umpluteInabuse ceapa tocata in grasimea fierbinte. Ia-o de pe foc, adauga o lingura de boia dulce, ardeii curatati si taiati...
Ghiveci de dovleacSe iau cele 5 oua si se fierb, apoi cu ajutorul unei furculite se zdrobesc pana se obtine o pasta. Se amesteca cu mustarul...
Crema de ouaSe bate o spuma din ou si vin, iar apoi se adauga zahar, ghimbir, scortisoara si sare. Se adauga atata faina cat sa obtinem...
Caise prajite in aluatSe condimenteaza carnea, se curata cartofii si se tai felii, la fel si legumele. Se pune carnea intr-o tava unsa cu ulei....
Cartofi cu carne si legumeSe spala cartofii si se prajesc intr-o tava, la cuptor (cu coaja), pana cand se inmoaie miezul.
Cartofi la cuptorTaie coaja cascavalurilor si taie-i felii subtiri. Taie in doua catelul de usturoi si unge bine vasul cu el. Toarna vin si...
Fondue de cascavalPune grisul in laptele amestecat cu 200 ml de apa si amestecand repede, fierbe-l pe foc mic, pana devine dens. Pune grisul...
Gris cu fructeFierbe laptele cu apa si sare. Alege si spala orezul. Adauga zaharul si orezul in laptele in fierbere, amesteca si fierbe sub...
Orez cu lapte si capsuniAlege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de...
Parfait de piersiciToarna lapte peste cacao pudra, adauga zahar, sare si nescafe, fierbe amestecul pe foc mic, pana cand zaharul se topeste in...
Spuma de ciocolata cu romSpala fructele, curata-le de coaja, taie-le in doua si dupa ce scoti samburele, taie-le bucatele. Pune-le in robotul de...
Spuma de piersici cu romCurata de coaja si rade cartofii cruzi, amesteca-i cu ou si sare, adauga suficienta faina, incat sa obtii un aluat de...
Musaca de cartofiMorcovul se trece prin razatoare, se adauga zaharul, coaja de portocala rasa si un pic de apa. Fierbeti compozitia la un foc...
Bombite din morcoviSe topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se curata merele, se scot samburii si se tai felii foarte subtiri. Se pun...
Tarta cu mereFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaMai aveam o punga de kapia la congelator asa ca, intr-un fel, voiam sa scap de ea, dar intr-un mod placut, asa ca am facut o...
Tocanita de ardei kapia coptDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata