Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si...
Cartofi cu jumariSpalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustarSe prajeste carnea intr-o bucata (poate lipsi piperul si usturoiul). Se scoate carnea din tava si se odihneste putin.
Porc cu mustarBudinca cu lichior de migdale si fistic se prepara foarte usor. Este un desert numai bun pentru perioada in care incepe sa se...
Budinca cu lichior de migdaleSe cerne faina. Se framanta cu apa fierbinte si sare. Coca se imparte in bucati cat pumnul care se turtesc, se rotunjesc si...
AzimaSe tin stafidele in rom timp de o ora. Se pune laptele Ia fiert impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat si se amesteca...
Prajitura cu fructeAluatul se intinde foaie potrivita (in Dobrogea, facaletul se numeste... merdenea si e lung si deosebit de subtire- cam 1...
MerdeneleSe spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se Iasa sa se scurga. Se pregateste o glazura de ciocolata. Se dizolva...
Capsuni cu ciocolataSpalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustarOparim nucile tocate cu lapte fierbinte si se amesteca pana cand devin albe. Se adauga untul amestecat cu zaharul pudra...
Piscoturi cu crema de nuciintr-o forma de tort rotunda se coace blatul dupa care se scoate pe un platou tapetat cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in...
Tort in forma de evantaiPulpele se sareaza cu o sera inainte. Toate condimentele se amesteca si se ung bine pulpele. Se pun pulpele intr-o tava unsa...
Pui cu miereSe macina carnea de 3 pri, adaugam boia de ardei, sare, piper, apoi o punem la congelat timp de 3 ore. Apoi adaugam...
Pasta de miciCuratam frunzele de varza de nervuri fara sa le gaurim, le punem in apa clocotita si le fierbem 3 minute, apoi le strecuram...
Varza la tavaBatem 4 oua cu 150 g zahar pana obtinem o spuma, apoi adaugam 100 g stafide, 100 g bucati de nuci iar la urma 150 g faina, un...
Piept de pui cu aluneTaiem carnea in 8 bucati egale, le punem intr-o tava, punem peste ele ceapa feliata, usturoiul taiat marunt, sare, chimion,...
Carne de porc la cuptorSe framanta carnea tocata cu condimentele si faina, adaugand gradat laptele. Din pasta obtinuta se formeaza galuste, dupa...
Perisoarele buniciiSe spala ficateii, se strecoara apa si se taie bucatele mici. Ceapa curatata si maruntita se caleste in putin ulei pana cand...
Tocana de ficateiSe amesteca zaharul pudra cu galbenusurile si putin lapte. Se adauga margarina, faina, zaharul vanilat, praful de copt si se...
Coronita de linzerSe bate o spuma din 3 albusuri de oua, la care se adauga 150 g de nuci tocate si 200 g zahar. Cu lingura, se pun niste forme...
Gogoase cu nucaSe taie marunt patrunjelul si se amesteca cu ulei. Se adauga usturoiul maruntit si zeama de lamaie si se amesteca. Se...
Peste mediteranean la gratarSe spala carnea, se curata de pielita si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se pune uleiul la...
Tocanita de vitaSe framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se...
Cozonac cu nucaSe da pe razatoare coaja de lamaie si se amesteca cu faina, iar apoi se aduaga margarina, zaharul, nucile macinate, praful de...
Cornulete cu nucaSe amesteca bine galbenusul de ou, untura, coaja de lamaie si zaharul pudra. Se adauga praful de copt amestecat cu faina, si...
Linzer cu gem de caiseSe curata de pielita aripile de pui, dupa care se tai in doua. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Se...
Aripi de pui cu sos de rosiiSe scot samburii din mere, iar fructele se tai rondele de 1 cm grosime. Se curata ficateii de pielita si se condimenteaza cu...
Ficat de pui cu mere in folie de aluminiuSe amesteca bine zaharul, ouale, gemul si untura. Se adauga bicarbonatul de sodiu, faina, apa minerala si se amesteca, avand...
Prajitura cu gemFicateii se curata de pielita si se tai cubulete de 4x4 cm. Din bacon se tai felii subtiri, cam de aceleasi dimensiuni....
Frigarui cu ficateiSe inlatura grasimea de pe feliile de carne de vita si se condimenteaza cu sare si piper. Se prepara umplutura: la ouale...
Carne de vita cu usturoi si parmezanPulpele se condimenteaza cu sare si piper, se prajesc in putina untura incinsa. Peste ele se toarna vinul alb. Se adauga...
Pulpe de gascadin ingrediente se prepara o coca traditionala, care se imparte in 4. Se intind pe masa presarata cu faina in forma de...
Cornuri cu nucaCotletele desosat se sareaza si se tavaleste prin faina. Se frige pe ambele parti in untura incinsa. Se trece in tava de...
Cotlete polonez cu prune uscatePieptul de pui se taie fasii de grosimea unui creion. Ceapa se taie in cuburi mici si se caleste in ulei. Se adauga carnea de...
Tocanita din piept de pui cu maghiranIngredientele pentru baza prajiturii, in afara de marmelada, se framanta. Aluatul se intinde de marimea tavii, se pune in...
Linzer cu nuciFileul de hering se desareaza, se taie in 3 – 4 bucati, se asaza in salatiera. Merele curatate se razuies pe razatoarea cu...
Hering polonez cu smantanaAlbusurile se bat spuma, se adauga zahar tos si se amesteca pana devine spuma tare. Se amesteca nucile macinate, faina,...
Felii cu nuciSe freaca zaharul, margarina, ouale, si zaharul vanilat si treptat se adauga si celelalte ingrediente. Jumatate din...
Kuglof cu stafideHeringul se desareaza, se zvanta, daca e necesar se taie in bucati mici. Se pun in borcan de compot pe randuri, un rand de...
Hering polonez in uleiSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecand bine....
Budinca de ciocolataUntul se freaca spuma cu zaharul si se adauga esenta de migdale. Se pune intr-un vas la bain-marie, amestecand continuu pana...
Budinca de nucaSe pune zmeura intr-un vas si se zdrobeste cu o furculita obtinand un piure. Se amesteca apoi cu zaharul si se adauga...
Budinca de zmeuraSe freaca ouale cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga coaja rasa de la o portocala si praful de copt stins intr-o...
Prajitura CasablancaCiupercile se hidrateaza cateva ore, se fierb in apa in care s-au inmuiat cu putina sare. Heringul se tine in apa, se zvanta,...
Rulada poloneza de hering cu ciuperciGalbenusurile se freaca cu zahar. Se adauga zahar, pesmet, praf de copt, stafide, se amesteca incet cu albusurile batute...
Prajitura cu nuciSe curata bananele si se taie in rondele. Se pune o lingura de unt intr-un vas, se asaza rondelele de banane, se presara...
Banane caramelSe curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie...
Banane cu zahar ars si miereFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata