Dupa ce s-au spalat sub jet de apa rece andivele se curata de foile de deasupra si se taie in bucati mici. Andivele nu se...
Salata de andive cu sos de mustar
Pregatim prima data maioneza din galbenusul crud, peste care se pune o lingurita de mustar, putina sare si zeama de la...
Salata de andive cu maioneza si mereAm pus ficatul sa fiarba inabusit in 2 linguri de ulei. Am pus si pipotele si inimile, pieptul, morcovul, pastarnacul la...
Drob de puiCarnea se pune intr-un vas,se acopera cu vin,se pun condimente (cimbru,ienupar,foi de dafin,piper,coriandru,sare,etc),se...
Rulada festiva de ied
Ardeii se coc la foc iute se curata de coaja dupa ce s-au racit si se pun intr-un castron. Se sareaza dupa gust, se stropesc...
Salata de ardei copti
Se curata salata, miezul salatei se pastreaza restul se taie fasii late de 1 cm si s epun in salatiera. Se amesteca cu felii...
Salata asortata
Castravetii se curata de coaja de coaja si de seminte daca nu sunt prea tineri se taie felii subtiri si se freaca usor cu...
Salata de castraveti
Ceapa se taie in doua, se lasa in apa rece 30 min dupa care se taie pestisori si se rumeneste cu ulei indoit cu apa. Cand...
Salata de ceapa
Ridichiile se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri apoi se aseaza intr-un castron adanc, asortate cu straturi...
Salata de ridichi luna
Spalam si fierbem spanacul. Il tocam marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, o cesca de lapte , se adauga 1/2...
Spanac cu ficatei de pasare
Spanacul se spala in mai multe ape reci, se clocoteste zece minute in apa cu sare dupa care se scade pe foc cu lapte dulce si...
Spanac sote
Se spala spanacul si se clocoteste zece minute in apa cu sare. Se scurge si se toca marunt cu un cutit ascutit, apoi se pune...
Papara cu spanac
Se spala spanacul si se pune taiat fasii intr-o cratita cu doua linguri de unt, apa calda, sare si doua linguri de smantana....
Spanac italian
Se alege spanacul, se spala si se fierbe in apa cu sare 5 miinute. Se scurge apoi se toaca cu un cutit ascutit si se pune...
Spanac cu bulionCozonacul bucovinean este o reteta de cozonac perfect. Mare si pufos, cozonacul poate fi facut cu orice umplutura, si nu...
Cozonac bucovinean
Se aleg rosii bine coapte se golesc de miez si se lasa sa se scurga cu gura in jos. Ardeii se coc si se urata, apoi se taie...
Rosii umplute cu ardei grasi
Punem pastele sa fiarba in apa clocotita, conform instructiunilor de pe cutie. Dupa ce au fiert se trec prin jet de apa rece...
Salata cu paste
Spalam ceapa, usturoiul si dovleceii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt iar dovleceii se dau prin razatoarea mare. Se pun in...
Chiftelute cu dovlecei
Spalam orezul si in fierbem incratita cu apa. Se adauga sare si un praf de piper. Se lasa la fiert. Punem margarina dupa ce...
Orez cu rosii si busuioc
Fierbem cartofii spalati in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot din apa si se lasa la racit. Vinetele se spala si se...
Musaca de vinete
Se spala ouale, se fierb in apa cu sare aproximativ 10 minute si dupa se curata de coaja. Se taie se scot galbenusurile cu...
Oua Primavera
Se curatat spanacul si se spala. Il fierbem apoi il tocam. Se pune intr-o cratita emailata impreuna cu doua linguri de unt si...
Spanac cu unt
Se curata spanacul se fierbe cinci minute si se toaca marunt. Se pune o lingura de unt impreuna cu smantana si o cana de...
Spanac cu smantana
Se spala spanacul in mai multe ape dupa care se clocoteste 5 min in apa cu sare. Se scoate, se scurge bine si se toaca cu un...
Spanac cu ochiuri
Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul pudra sau tos in bain marie si la urma se adauga cacaua, nucile macinate, st
Tort de pandispan cu fructe
Blatul. Se freaca zaharul pudra cu 3 galbenusuri. Se bat bine 5 min, se adauga migdale pisate si galbenusul urmator pent
Tort de migdale, cu crema de fructe
Blatul. Albusurile spuma se amesteca cu zaharul tos pisat si se bat in continuare. Se adauga faina, alunele si untul spuma....
Tort de alune cu crema de ciocolata pralinata
Se amesteca toate componentele de blat si se lasa doua ore la rece. Se pune coca in tava unsa. Se opreste o bucata si se face
Tort de fructe din compot
Blatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri Å
Tort de lamaie cu glazura de lamaie
Foile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se po
Tort cu crema de lamaie
Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din...
Torturi de migdale
Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compo
Tort insiropat, cu crema de mandarine si lamaie
Pentru blat Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi m
Tort cu mere din aluat de Linz cu glazura
Taiem cartofii curatati si se pun la fiert taiati cuburi. Telina o taiem dupa ce am curatatat-o si am spalat-o. Ceapa si...
Supa crema de cartofi
Curatati guliile si scoateti miezul cu o lingurita. Fierbeti-le apoi in apa cu sare, dar nu de tot. Fierbeti carnea,...
Gulii umplute
Se pun zaharul si fisticul in robotul de bucatarie si se amesteca pana se obtin bucati fine. Se pune iaurtul intr-un bol...
Inghetata de iaurt cu fistic
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga rasa, castanele fierte curatate si trecute prin sita, albusurile spum
Tort de castane si ciocolata
Se freaca bine untul, galbenusurile si zaharul. Se adauga fajna cat cuprinde. Se intinde compozitia de mai multe ori,
Tort de fragi
Cu o zi inainte fierbem spaghetele intr-o oala cu apa usor sarata. Le scurgem si le lasam la racit intr-o salatiera adaugand...
Salata de spaghete cu midii
Curatam fasolea. Indepartam capetele si eventualele fire. Intr-o oala punem 2 l de apa si lasam sa clocoteasca. Punem fasolea...
Salata gourmande
Incalzim in prealabil cuptorul. Spalam rosiile, apoi le taiem un capacel deasupra cu ajutorul unui cutit sscutit. Golim cu...
Rosii cu branza
Ardeii umpluti cu branza sunt deliciosi. Daca astepti musafiri, le poti oferi ca aperitiv excelent.
Ardei umpluti cu branza sarata
Spalam dovleceii apoi le taiem capetele. Ii fierbem intregi in apa cu sare. Ii sfaramam calzi si ii lasam timp de 30 minute...
Dovlecei a la greque
Spalam rosiile, le scurgem si le uscam bine. Taiem fiecare rosie in 4 felii orizontale. Le punem pe o bucata de hartie...
Rosii cu mozzarela
Se curata brocoli si conopida, se spala. Impreuna cu morcovii si fasolea verde se pun la fiert. Dupa ce au fiert aprox. 30...
Mancare cu legume
Foile: Amesteci faina, sarea, smantana si untul. Framanti un aluat pe care il dai la rece pentru 1 h. Apoi imparti aluatul...
Sarlota cu fructe
Pregatesti asa: Bati albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si bati in continuare pana obtii o bezea....
Tarta cu kiwi si capsune
Amesteci seara ouale cu zaharul, amoniacul si jumatate din cantitatea de faina, esenta de vanilie. Dimineata framanti acest...
Flori colorate
Punem pipotele pe hartie absorbanta apoi le punem intr-o tava si le bagam la cuptor la 100 grade timp de 15 min Spalam cu...
Salata Landaise
Pregatim spanacul si il oparim. Incalzim putin ulei de masline intr-o tigaie si calim usturoiul. Adaugam boia iute si chimen....
Salata de spanac
Se spala quinoa ca orezul. Le punem in apa fiarta, luam de pe foc dupa 3 minute si lasam sa se umfle timp de 10 minute....
Salata cu cereale
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane