carnea se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu mustar, se frige in ulei incins, dupa care se pune deoparte. In uleiul...
Pulpe de curcan
Se fragezesc feliile de carne si se indeparteaza grasimea. Se presar cu sare si se stropesc putin cu apa. Se dau prin ouale...
Snitel vienez
Se amesteca toate ingredientele si se plamadeste bine. Se formeaza 6 foi. Se coc intr-o tigaie pentru clatite, acoperita, in...
Chiftele de curcan
Se taie carnea cubulete. Se caleste carnea de porc pana primeste o culoare alba. Se adauga pasta de ardei iute, pasta gulas...
Papricas de carne de porc cu mazare
Se pun cubuletele de muschi in apa clocotita, si se fierb pana isi schimba culoarea. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si...
Muschi cantonez dulce-acrisor
Se dezoseaza pieptul de pui si se taie in patru bucati. Se ung ambele parti cu ulei si se prajeste in ulei incins in tigaia...
Piept de pui cu marar
Aceasta mancare este foarte delicioasa. Reteta traditionala este imbogatita cu parmezan si sos de soia. Ardeii umpluti cu...
Ardei umpluti cu parmezan
Se taie prunele uscate in felii subtiri si inmuiem, peste noapte, in miere poliflora. Impungem pulpa cu aceste prune....
Pulpa de cerb intepata cu prune
Se taie crenvurstii felii si dupa ce ceapa s-a calit se adauga in cratita si se lasa sa se caleasca impreuna putin. Se...
Tocanita de cremvursti
Spalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustar
Se prajeste carnea intr-o bucata (poate lipsi piperul si usturoiul). Se scoate carnea din tava si se odihneste putin.
Porc cu mustar
Spalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustar
Pulpele se sareaza cu o sera inainte. Toate condimentele se amesteca si se ung bine pulpele. Se pun pulpele intr-o tava unsa...
Pui cu miereSe macina carnea de 3 pri, adaugam boia de ardei, sare, piper, apoi o punem la congelat timp de 3 ore. Apoi adaugam...
Pasta de mici
Batem 4 oua cu 150 g zahar pana obtinem o spuma, apoi adaugam 100 g stafide, 100 g bucati de nuci iar la urma 150 g faina, un...
Piept de pui cu alune
Taiem carnea in 8 bucati egale, le punem intr-o tava, punem peste ele ceapa feliata, usturoiul taiat marunt, sare, chimion,...
Carne de porc la cuptor
Se framanta carnea tocata cu condimentele si faina, adaugand gradat laptele. Din pasta obtinuta se formeaza galuste, dupa...
Perisoarele bunicii
Se spala ficateii, se strecoara apa si se taie bucatele mici. Ceapa curatata si maruntita se caleste in putin ulei pana cand...
Tocana de ficatei
Se spala carnea, se curata de pielita si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se pune uleiul la...
Tocanita de vita
Se curata de pielita aripile de pui, dupa care se tai in doua. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Se...
Aripi de pui cu sos de rosii
Se scot samburii din mere, iar fructele se tai rondele de 1 cm grosime. Se curata ficateii de pielita si se condimenteaza cu...
Ficat de pui cu mere in folie de aluminiu
Ficateii se curata de pielita si se tai cubulete de 4x4 cm. Din bacon se tai felii subtiri, cam de aceleasi dimensiuni....
Frigarui cu ficatei
Se inlatura grasimea de pe feliile de carne de vita si se condimenteaza cu sare si piper. Se prepara umplutura: la ouale...
Carne de vita cu usturoi si parmezan
Pulpele se condimenteaza cu sare si piper, se prajesc in putina untura incinsa. Peste ele se toarna vinul alb. Se adauga...
Pulpe de gasca
Cotletele desosat se sareaza si se tavaleste prin faina. Se frige pe ambele parti in untura incinsa. Se trece in tava de...
Cotlete polonez cu prune uscate
Pieptul de pui se taie fasii de grosimea unui creion. Ceapa se taie in cuburi mici si se caleste in ulei. Se adauga carnea de...
Tocanita din piept de pui cu maghiran
Se fierbe inabusit varza in apa sarata, adaugand doua foi de dafin. In zeama ramasa de la tocana se fierbe usturoiul zdrobit...
Gulas secuiesc
Ceapa rosie taiata marunt se caleste in putin ulei, se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste la foc mare. Se toarna...
Tocana de vita
Se curata bucatile de carne de piele, se scot oasele si se tai in 2 bucati (eventual se pot bate cu ciocanul de snitel) si se...
Piept de pui cu branza
Rade cascavalul. Bate feliile de carne (taie partile cu grasime), sareaza si lasa-le sa stea 15-30 de minute. Trece feliile...
Cotlet Parma
Se inlatura oasele din carne, dupa care carnea se taie bucatele mici. Se curata merele, si, facand o gaura pe partea...
Mere umplute cu carne
Bate putin feliile de carne, condimenteaza cu sare si piper si prajeste-le in putin ulei. Caleste ceapa in grasimea ramasa,...
Friptura inabusita
Daca puiul e mai mic taie-l in patru, daca e mai mare taie-l in opt bucati, spala bine bucatile de carne si lasa-le la scurs....
Pui cu boia
Taiem costita in cubulete si o prajim in tigaie, apoi o scoatem si o punem deoparte. In aceasta grasime prajim carnea de porc...
Piept de pui Hawai
Cartofii noi spalati si maruntiti se pun in apa clocotita si se fierb aprox. 20 de minute. Ciupercile s curate si se feliaza....
Ragu de legume cu cartofi noi
Se pune carnea in apa clocotita si se fierbe 2 minute, apoi aruncam apa. Pulpele le punem intr-un vas termo-rezistent,...
Baghete de toba gustoase
Se tai pulpele, se spala si se scurg. Se trec prin amestecul de condimente si se lasa 1 zi. Inainte de a le praji preparati...
Pulpe de pui la gratar
Carnea se taie in bucati de aprox. 4 cm. La fel si ardeii. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri, iar ceapa se...
Pui la oala
Se prajeste ceapa taiata si slanina. Se ia de pe foc si se adauga ardeiul tocat si boiaua. Pasatul se spala foarte bine....
Sarmale umplute cu pasat de porumb
Scoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta...
Gulii umplute
Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul...
Sarmale
Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.
Ardei umpluti cu rantas
Se condimenteaza carnea, se curata cartofii si se tai felii, la fel si legumele. Se pune carnea intr-o tava unsa cu ulei....
Cartofi cu carne si legumeFicat de pui folosim cat dorim iar bacon -cateo felie pentru fiecare bucata de ficat. Ficatul se spala si se lasa sa se...
Ficat de pui in bacon
Pieptul de pui se taie cubulete. Se condimenteaza si se lasa sa stea 1-2 ore. Carnea condimentata se da prin faina si se...
Cubulete de piept de pui condimentat
Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste...
Perisoare in sos curry
Se pune ulei la incins in wok, se caleste ceapa, usturoiul pisat si ghimbirul pana cand capata o culoare maronie. Se adauga...
Pui cu ghimbir in wok
Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O...
Rata prajita de Peking
Curatam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o...
Miel cu rozmarin
Carnea se prajeste in unt, apoi o introducem intr-un cuptor la 175 grade, pentru 5-8 minute. Carnea trebuie sa ramana de...
Friptura in saramura cu piure de legume
Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita,...
Tuslama
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori