Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata....
Inima cu smantana
Se curata inima, se taie felii groase de 2-3 cm si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se scoate cand intra furculita in ea...
Inima cu fasole verde
Inima se pune la fiert in apa rece, se scoate cand intra furculita in ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin...
Inima sote cu piure de gulii
Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, se taie felii lungi de 10 cm si se frig pe gratar. Ceapa se pune sa...
Ceapa umpluta cu carnati
Se spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata de...
Creier in aluat
Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate...
Creier cu ciuperci
Carnatii se prajesc in ulei fierbinte, se scot pe o farfurie si se servesc cu piure de sfecla pregatit astfel : sfeclele se...
Carnati pe sfecla rosie
Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, apoi se taie bucati mari care se prajesc in ulei fierbinte. Cand se...
Carnati in sos de vin alb
Se curata cartofii de coaja, se spala si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Se taie bucati de carnati cat sa incapa in...
Carnati cu cartofi
Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt...
Varza a la Cluj
Varza se desface frunza cu frunza, se opareste zece minute in apa cu sare, se scoate si se lasa sa se scurga. Se taie partea...
Varza umpluta
Carnatii se sterg sau se spala cu apa calduta, se usuca si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot si se pun intr-o forma de...
Carnati la cuptor
Se dau cepele si cartoful prin masina de tocat si se amesteca cu verdeata tocata marunt, sare, piper si carnea tocata....
Perisoare cu smantana
Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si...
Sarmale cu varza acra
Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe...
Sarmale in foi de vitaSe pune laptele pe foc imreuna cu trei sferturi din smantana. Cand se incalzeste suficient adaugam faina de malai si facem o...
Taci si inghite
Se toaca cepele marunt si se amesteca cu painea inmuiata in apa rece si faramitata, apoi se adauga carnea data prin masina de...
Crochete din carne de porc
Carnea se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat. Se amesteca intr-un vas adanc cu o cescuta de lapte...
Biftecuri prajite
Se trece salamul prin masina de tocat, se amesteca cu o ceapa tocata fin si cu usturoi, apoi se caleste amestecul in ulei. Se...
Clatite picanteVinete umplute cu carne si sos de rosii este un delicios fel de mancare. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 6 vinete,...
Vinete umplute cu carne si sos de rosii
Cotletele se spala, se usuca intr-un prosop curat si se pun la fript pe un gratar asezat pe jar. Ciupercile se spala, se...
Cotlete de oaie cu ciuperci
Carnea se curata de oase si de grasime, se taie bucati mari si groase de 4 cm, se presara pe fiecare bucata de carne un...
Pastrama de oaie
Se scoate osul de la pulpa, se desface carnea si se bate cu un batator de lemn. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se unge...
Pastrama de oaie afumata
Ardeii umpluti cu sos se prepara in doi pasi, prima data se pune la fiert, apoi in cuptor. Prima data insa, pregatim...
Ardei umpluti cu sos
Carnea se amesteca intr-un vas adanc, cu doua cepe tocate fin si zarzavatul de supa dat pe razatoare. Peste amestec se pune...
Chiftele marinate cu tarhon
Carnea se amesteca cu ceapa calita in unt si cu franzela inmuiata in lapte si faramitata bine, se sareaza si se pipereaza...
Cotlete rusesti
Turnati pe fundul unei tavi aproximatix 1 kg de sare. Se spala interiorul puiului se sareaza si se presara cu tarhon sau...
Pui prajit in sare
Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat sa o acopere si cu un praf de sare. Se fierbe pana cand furculita...
Limba de oaie cu sos de legume
Se scot maruntaiele, se spala si se taie bucati potrivit de mari, apoi se insiruie pe o frigare asortate intre ele cu felii...
Frigarui din maruntaie de oaie
Se curata carnea de pielite, se spala si se trece prin masina de tocat. Se lasa intr-un vas adanc si se amesteca cu ceapa...
Sarmale cu carne de oaie
Se taie carnea bucati potrivit de mari, se spala in mai multe ape si se caleste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se...
Carne de miel cu marar verde
Se spala carnea si se taie felii groase, apoi se caleste in unt. Separat se pregateste spanacul astfel : se spala frunza cu...
Carne de miel cu spanac
Carnea se spala si se taie bucati, apoi se rumeneste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se adauga ceapa tocata marunt,...
Carne de miel cu tarhon
Muschiul se spala si se sterge cu un prosop curat. Se taie felii groase, care se pun in ulei incins. Cand carnea s-a albit,...
Muschi de miel cu smantana
Mielul se taie, se scot intestinele si maruntaiele, se lasa cu blana sau se jupoaie si se frige intreg infipt intr-o frigare...
Miel haiducesc
Se spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se...
Friptura din pulpa de oaie
Se spala pulpa de miel si se pune pe planseta de lemn. Se freaca cu lamaie pe fiecare parte, se unge cu unt topit apoi cu...
Friptura de miel
Se scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii...
Friptura de miel la cuptor
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca...
Friptura de miel invelita
Carnea se spala, se taie felii si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca...
Carne de miel cu ciuperci
Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu...
Pulpa de berbec impanata
Carnea se taie felii, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare impreuna cu o ceapa taiata felii si o telina curatata...
Ciulama de miel
Pentru aceasta reteta de drob de miel se fierbe carnea separat, se taie felii subtiri si se amesteca cu maruntaiele de miel...
Drob cu organe de miel
Se curata rasolul de oasele mici care raman cand se sparge osul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu multa apa....
Rasol cu sos unguresc
Costita se curata de pielite si de oase si se tine o ora in apa rece cu o lingura de otet ca sa-si piarda mirosul specific....
Costita de berbec
Se spala cotletele, se bat usor cu batatorul de lemn si se prajesc in ulei incins. Se lasa pe o farfurie cat timp se...
Cotlete de berbec cu sos de ciuperci
Carnea se pune intr-un vas mare si se opareste cu apa clocotita ca sa-si piarda mirosul. Se taie apoi felii cu latura de 4-5...
Frigarui din carne de berbec
Intr-un vas mare, pe jumatate plin cu apa rece, se pune carnea de berbec, o ceapa taiata felii, telina taiata in patru si o...
Friptura de berbec
Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se...
Friptura umpluta cu ficat
Se spala carnea, se sterge cu prosop curat si se rumeneste bucata intreaga in ulei. Inainte de a se rumeni, carnea se...
Friptura de berbec cu fasole boabe
Carnea se spala, se curata de pielite, se taie felii potrivit de mari, care se prajesc in ulei incins. Cand s-au rumenit...
Tocanita de manzat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori