Indepartreaza gatul perpelitelor. Spala si sterge perpelitele, indoaie aripile si gaureste pielea in asa fel incat sa poti...
Prepelita fripta invelita in slanina
Sareaza pieptul de curcan, unge-l cu ulei si acopera-l cu piept de vita afumat. Prajeste-l pana se rumeneste. Pentru sos,...
Piept de curcan cu sos de pere
Spala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu...
Pulpa de porc cu oregano si usturoi
Incinge uleiul, adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pe foc mic timp de 5 minute. Adauga otetul de mere si caleste totul...
Costita prajita in sos de rosii si miere
Inabuse ficatul sub capac, in ulei cu ceapa tocata marunt, acoperit cu slanina. (Nu este nevoie de apa.) Nu adauga condimente...
Ficat de porc cu slanina
Prepara urmatoarea umplutura: taie cubulete slanina, prajeste-le intr-o tigaie, dupa care adauga 50 g de ceapa tocata marunt....
Friptura inabusita cu ghiveci
Taie pieptul de pui file in asa fel incat sa obtii o felie mai mare. Bate-o putin si unge-o cu mustar. Presara ceapa rosie...
Frigarui de pui
Se alege carne slaba, se da prin masina de tocat, se amesteca cu costita afumata taiata fasii subtiri, se sareaza si se...
Budinca de carne
Obiceiurile la care comunitatile omenesti, mai ales cele arhaice, renunta cel mai greu sunt cele legate de bucatarie, de...
Mancare de pere cu carne
Se taie pieptul de pui in felii mici, se presara cu sare dupa gust si se bate usor carnea. Patrunjelul, arpagicul si...
Frigarui din piept de pui
Painea se inmoaie in lapte si se lasa la scurs. Slanina se taie bucati, se caleste timp de 4-5 minute cu ceapa, se presara cu...
Piept de pui umplut cu ficatei
Dizolvam cubul cu gust de carne afumata in 200 ml apa, adaugam foaia de dafin, apoi le turnam intr-o tava. In asta se pune...
Pui cu fasole verde
Se curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...
Dovleac umplut
Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mici, la fel se procedeaza cu carnea care a fost fripta sau fiarta mai...
Gustare studenteasca
Se taie capacele la prunisoare si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Miezul se inmoaie in lapte dulce, se farimiteaza si...
Prunisoare umplute
Se face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Canelloni cu carne
Se spala ficateii, se curata de pielite, apoi se pun cu o ceasca de ulei intr-o cratita emailata. Se acopera cratita si se...
Ficatei cu sos picant
Se curata ficateii de pielite, se spala si se pun cate doi sau trei in hartie pergament unsa bine cu unt. Se unge o tava cu...
Ficatei de pasare in hartie pergament
Cartofii se fierb in coaja, se curata cat sunt calzi, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceasca de ulei. O...
Gustare calda
Taiem rondele cartofii si ceapa curatatE. Batem feliile de carne, le dam cu sare si piper. Punem in tava un rand de cartofi...
Carne la tava cu smantana
Carnea curatata de tendoane si pielite se impunge, de-a lungul fibrei, cu fasii de slanina. Se prajeste carnea pe toata...
Friptura de vrabioara
Se fragezesc fileurile de piept de curcan si se condimenteaza cu sare si piper. Se ia un vas iena, se unge cu unt si se...
Piept de curcan cu cascaval
Carnea se taie cubulete de 3 cm. Cepele curatate si rosiile spalate sa tai in doua. Castravetii se tai rondele. Ingredientele...
Saslik
Ficateii si slanina se taie fideluta. Se prajeste slanina si se adauga ficateii. Se prajesc la foc iute, amestecand continu....
Ficatei de pui cu smantana
Se inlatura oasele din pieptul de pui, se taie in doua si se feliaza. Feliile de carne se prajesc in unt incins pana devin...
Piept de pui cu smantana si cascaval
Se dezmembreaza puii curatati de pielita, se presar cu sare si se pun deoparte pentru 30 de minute. Intre timp se feliaza...
Pui cu lamaie
O felie de slanina afumata si 2 frunze de salvie se infig intr-o felie de carne cu ajutorul unei scobitoare. Acest procedeu...
Cotlet de vita cu sunca si salvie
Dezosam pieptul de pui astfel incat sa obtinem bucati compacte, indepartam pielea, taiem carnea in fasii subtiri, apoi saram....
Bucatele de pui cu cascaval
Se spala carnea, se fragezeste putin si se presara cu sare. Se curata si se spala legumele. Bostanul se taie felii subtiri,...
Coaste de porc cu bostani
Feliile de carne se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se freaca bine cu usturoi. Peste ele se toarna uleiul si vinul...
Friptura de porc
Se feliaza pieptul de curcan si se lasa sa stea 2 ore intr-o saramura din lapte si usturoi. Se bat ouale. Se ia un vas iena...
Piept de curcan gratinat cu cascaval
Se curata pulpele de pielita, se prasara cu sare, se condimenteaza (usturoi,piper, etc..). Se dau prin oua, iar apoi prin...
Pui cu cascaval
Amestecam mierea cu lamaie, boia de ardei si rozmarin apoi ungem pulpele pe ambele parti cu acest amestec. Le prajim la foc...
Pui cu rozmarin, miere si lamaie
Carnea degresata se taie in cubulete de aprox. 4x4 cm si le dam printr-un amestec e ulei cu mustar. Taiem din ardei patratele...
Frigarui din cubulete de muschiulet file
Se taie cartofii in 8 si se prajesc in Teflon, in cuptor. Se taie ceapa in jumatati de rondele si o presaram peste cartofi....
Ciolan cu cartofi
Mirodeniile proaspete se maruntesc. Pulpele se cresteaza, asezonam cu sare si piper, le frecam cu mirodenii, apoi se prajesc...
Pulpe de pui cu rozmarin
Se imparte fiecare piept de pui in 4 bucati, asezonam cu sare si piper, dam prin faina, prin ou si prin cascaval. Punem...
Pui cu cascaval
Ceapa o taiem felii foarte subtiri, carnatii in rondele subtiri, slanina in cubulete marunte. Topim slanina, prajim carnatii...
Carnati cu rosii Bali
Carnea o dam prin faina, apoi o prajim intr-o tigaia in 30 ml ulei si o punem deoparte. Turnam in tigaie si restul de ulei,...
Friptura de vita
Feliem muschiuletul file, presaram sare si piper macinat, le ungem cu mustar si ulei, si le punem la rece timp de o zi....
Muschiulet file la gratar cu unt
Carnea degresata se taie in cubulete de aprox. 4x4 cm si le dam printr-un amestec e ulei cu mustar. Taiem din ardei patratele...
Frigarui din cubulete de muschiulet file
Prajim ceapa in ulei, adaugam usturoiul, ghimborul si curry, amestecam 2-3 minute, iar daca scade zeama mult, adaugam putina...
Friptura cu sos dulce
Se inlatura oasele se pielita de pe carne. Se taie felii subtiri, iar apoi fasii de aprox. 4x8 cm si se presara cu sare. In...
Frigarui de piept de curcan
Se inlatura oasele se pielita de pe carne. Se taie felii subtiri, iar apoi fasii de aprox. 4x8 cm si se presara cu sare. In...
Frigarui de piept de curcan
Se fragezesc fileurile de piept de curcan, se presara cu sare si, in putin ulei, se prajesc pe ambele parti. Se prepara...
Piept de curcan cu mazare
aconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In...
Sarmale
Se spala carnea si se taie cubulete de 2-3 cm. Ceapa taiata marunt se caleste in untura incinsa, se ia de pe foc, se adauga...
Tocana de porc sau vita
Cea mai indicata este folosirea unui vas roman dar se poate folosi si cuptorul. Se taie muschiuletul in fasii, iiar cotletul...
Friptura cu cartofi si muschi de porc
Ingredientele saramurii se amesteca cu ceapa taiata grosier, intr-un vas mai mare. Aceasta zeama se fierbe si apoi se toarna...
Friptura de vita cu boabe de ienupar
Slanina taiata marunt se prajeste in putin ulei impreuna cu ceapa maruntita. Se adauga carnea tocata si, amestecand continuu,...
Tocana cu porumb si carne tocata
se fragezesc feliile de carne, se condimenteaza, se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu untura incinsa, dupa care se pun...
Friptura Puskin
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori