Se face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si...
Pilaf de orez cu ciulama de carne
Carnea se spala si se curata de pielite, se taie felii si se zvanta intr-un prosop curat. Fiecare felie se prajeste in ulei...
Sos de verdeata cu friptura de manzat
Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape....
Rasol cu sos de hrean
Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa...
Rasol frantuzesc
Pieptul de curcan se taie felii subtiri si se presara cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaie
Muschiul se sterge cu un prosop curat si se prajeste in ulei incins cate patru minute pe fiecare parte. Se lasa pe o...
Muschi de vaca cu ciuperci
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o ceasca de ulei si o ceasca de apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga o...
Ragout din resturi de friptura
Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata...
Blancheta de manzat
Se curata carnea de resturile de oase, se spala in apa rece, se pune intr-un vas mare cu multa apa si se fierbe la foc...
Pacea poloneza
Se taie friptura felii subtiri care se pun in salatiera cu un sos obtinut astfel : se freaca cele doua galbenusuri cu o...
Salata de manzat
Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu...
Cotlet de porc crocant
Se rumenesc feliile de muschi in ulei fierbinte, sarate si piperate, dupa gust. Se lasa in vasul in care s-au prajit, se...
Muschi file de vaca a la flamande
Se fragezesc feliile de carne si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste carnea...
Cotlet de porc cu sos de mustar
Se spala carnea si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul, iar apoi se maruntesc. Se spala rosia si ardeiul si taie...
Tocanita din cotlet de porc
Carnea fiarta si racita se taie felii groase si se asaza intr-o forma de sticla incasabila, alternand feliile de carne cu...
Friptura normanda
Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu jumatate din...
Friptura servita rece
Feliile de muschi se sterg cu prosop curat, se prajesc in ulei fierbinte cate trei minute pe fiecare parte, dupa care se...
Muschi de vaca inabusit
Muschiul se sterge cu prosop curat, se aseaza pe un fund de lemn si se taie pe laturi cate o fasie subtire. Se sareaza partea...
Muschi Chateaubriand
Porumbeii se tin cu penele pe ei doua zile, atirnati la rece, dupa care se jumulesc si se trec prin flacara. Se golesc de...
Sote de porumbei
Se curata porumbeii de pene, se trec prin flacara, se golesc de intestine si se spala. Se taie in patru, se sareaza si se pun...
Ostropel de porumbei
Se curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu catei de usturoi, se sareaza si se unge cu ulei....
Friptura impanata din carne de vaca
Se spala carnea, se usuca cu un prosop curat, apoi se prajeste in unt sau in ulei. Se lasa in cratita si se fierbe un sfert...
Friptura inabusita din antricoate de vaca
Muschiul se scoate din solutia pentru marinare, se taie felii groase si se lasa pe o farfurie. Se taie svaiterul si slanina...
Friptura surpriza din muschi de caprioara
Ficatul se scoate din solutia pentru marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune in tava de...
Ficat cu sos de vin
Fazanul se pregateste ca in reteta anterioara, apoi se stropeste cu .uit, se sareaza pe dinauntru si pe dinafara, se acopera...
Friptura de fazan
Marinam carnea, apoi o scoatem si o stergem cu un prosop curat, dupa care se pune intr-o cratita emailata, impreuna cu o...
Friptura de iepure la tava
Se curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si...
Iepure cu masline
Marinam cotletele apoi adaugam peste ele un pahar de vin rosu. Se lasa sa stea o ora, dupa care se ung cu unt cald si se...
Cotlete cu sos de ciuperci
Pregatim rata, se spala si se goleste de intestine si de marunÂtaie, dupa care se unge cu ulei si se sareaza usor. Se pune...
Rata pe varza
Se curata rata si se spala, apoi se taie in patru. Se sareaza usor si lasa pe o farfurie. Se spala zarzavatul de supa si...
Rata la capac
Carnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se...
Friptura de iepure cu sos de smantana
Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie...
Friptura de iepure
Se marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de...
Friptura de iepure cu sos de vin
Se marineaza carnea, apoi se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora, dupa...
Iepure cu tarhon
Dupa ce marinam carnea de iepure in apa cu otet si zarzavat de supa cateva ore, se curata de pielite, se sterge cu un prosop...
Iepure cu sos de ceapa
Se spala carnea, se sterge cu un prosop curat si se taie felii, care apoi se ung cu ulei si putin mustar. Se aseaza feliile...
Biftec corsican
Se trec feliile de muschi prin ou batut, apoi prin faina si se prajesc in ulei incins cate trei minute pe fiecare parte. Se...
Biftec elvetian
Feliile de carne se sterg cu un prosop curat, se ung cu ulei, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se prajesc in ulei incins...
Biftec englezesc
Se spala spanacul, se pune la fiert cu apa cu sare, apoi se scoate si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de...
Biftec cu garnitura de spanac
Se curata carnea de pielite si se taie felii groase. Se pune intr-o tava cu o ceasca de ulei si o cana de supa de zarzavat....
Friptura de vaca
Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de...
Rata cu masline
Pieptul se pui se taie felii subtiri si se presar cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaie
Turnati pe fundul unei tavi aprox. 1 kg de sare. Stomacul puiului spalat si curatat se presara cu tarhon sau se asaza in el o...
Pui prajit pe pat de sare
Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu...
Cotlet de porc crocant
Se fragezesc feliile de carne si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste carnea...
Cotlet de porc cu sos de mustar
Se spala carnea si se taie cubulete potrivite. Se curata ceapa si usturoiul, iar apoi se maruntesc. Se spala rosia si ardeiul...
Cotlet de porc
Sunca se taie cubulete de 2-4 cm, iar carnatii felii groase de 4-5 cm. Ardeiul se taie si el cubulete, 4 cepe in doua, iar...
Frigarui de sunca si carnati
Se ia pieptul de pui se spala, se tai cubulete si se pune intr-un bol mai mare. Se taie lamaia in 2 si se picura zeama pe...
Tocana de pui cu smantana
Se curata burta si se toarna peste ea apa fierbinte cu otet, apoi se pune la fiert in apa cu delikat iar in cele din urma se...
Tocanita de burta cu ciolan
Se ia o tava curata si se pune apa in ea. Aripile de pui se sareaza si se aseaza in tava, se presara cu condimente si...
Aripi de pui cu smantana si ciuperci
Bucatile de piept de pui dezosate, se curata de piele si se tai fasii groase de 8 x 4 cm. Se spala castravetii si se tai...
Piept de pui la gratar
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori