Se curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de...
Ciulama din carne de gaina
Gaina se curata de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare ca sa se parleasca puful. Se...
Gaina umpluta
Se pregateste gaina ca pentru orice fel de friptura, se sareaza si se lasa sa stea pe o farfurie, timp in care se pregateste...
Gaina umpluta cu ciuperci
Se alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se...
Gaina umpluta cu orez
Se pregateste gaina, se spala in mai multe apei reci, apoi se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se pun in golul lasat de...
Gaina la tigaieSe spala pulpele cu apa si o jumatate de lamaie. Se umple pielea pulpelor cu cate 2 catei usturoi si cate 2 jumatati de...
Puple de pui cu lemon grass
Se curata pasarea de pene si de puf, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare si se parleste...
Friptura de curcan cu sos de gutui
Se curata curcanul de pene si de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, dupa care se parleste pe flacara mare si se...
Friptura de curcan cu sos de mere
Se scoate pielea de pe gat, se intoarce, se curata de grasime, se spala in apa rece, se coase apoi la un capat si se umple cu...
Gusa de curcan umpluta
Splinele se spala, se cresteaza pe lung, se spala din nou si se ung cu unt, se sareaza si se pipereaza. Se pun pe gratar, se...
Splina la gratar
Se spala splina si se da in clocot, dupa care se scurge si se lasa sa se raceasca. Separat se toaca ceapa, se caleste cu o...
Tocana de splina
Se pregatesc maruntaiele ca pentru orice alt fel de mancare. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei fierbinte pana...
Tocana de maruntaie
Se spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se...
Tochitura moldoveneasca
Se curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai,...
Friptura de curcan
Se curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa...
Friptura de curcan in aluat
Curcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se...
Friptura de curcan in foi de varza
Se fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie...
Ciulama cu carne
Ugerul se fierbe cateva ore cu zarzavat pentru supa, apoi se scoate, se taie felii si se pune pe gratar, dupa ce s-a uns...
Supa de carne
Se curata fuduliile de pielite, se taie in doua pe lung, se sareaza si se ung cu putin unt. Se pipereaza eventual, dupa gust,...
Fudulii la gratar
Maduvioarele se spala, se taie bucati potrivit de mari, se sareaza, se ung cu unt si se pun pe gratar. Se frig putin si se...
Maduvioare la gratar
Se curata maduvioarele, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se clocotesc in apa cu sare zece minute, apoi se scot si se pun...
Maduvioare cu sos alb
Se curata burta cu lama unui cutit bine ascutit, se spala in mai multe ape reci, se freaca usor cu malai si spala din nou. Se...
Tocana de burta
Se curata burta, si se spala in mai multe ape reci si calde. Se freaca bine cu malai, dupa care se spala din nou si se pune...
Tuslama de burta
Se curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda...
Rinichi sote
Se curata rinichii, se spala si se lasa in apa rece cu doua linguri de otet. Se scot si se spala cu multa apa rece, dupa care...
Rinichi la gratar
Se curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora. intr-o cratita emailata cu peretii...
Rinichi cu sos de legume
Se curata rinichii de grasime, se tin in apa rece cu o lingura de otet o ora, dupa care se spala iar si se taie felii...
Rinichi cu ciuperci
Se curata rinichii de pielite si de grasime, dupa care se clocotesc in apa cu sare zece minute. Separat se caleste ceapa...
Rinichi cu smantana
Se spala rinichii dupa ce au stat in apa rece cu otet o ora, apoi se taie in doua. Fiecare parte se unge cu mustar, sare si...
Rinichi cu mustar
Se spala si se oparesc rinichii, dupa care se taie in doua si se pun pe frigarui speciale. Se frig la foc iute, unsi cu unt,...
Frigarui de rinichi
Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic,...
Tocana de ficat
Rinichii se curata de grasime, se taie pe lung si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa pentru o jumatate de ora in apa rece,...
Rinichi la cuptor
Ficatul se spala, se taie felii groase, care se pun intr-o forma de sticla incasabila cu o cana de supa de zarzavat, sare,...
Ficat cu sos italianPieptul de pui se taie fasii se condimenteaza cu piper alb, boia dulce, praf de usturoi, sare si ghimbir. Se adauga si uleiul...
Piept de pui cu susan
Ficatul se spala, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se pune in strat subtire...
Ficat cu orez
Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se...
Ficat impanat
Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de...
Ficat umplut
Se sterge ficatul cu un prosop curat, se taie felii potrivit de groase si se prajeste in ulei incins cate trei minute pe...
Ficat cu rosii
Se spala ficatul, se taie felii si se prajeste in unt. Feliile de ficat se scot, se racesc si se trec prin masina de tocat....
Galuste de ficat
Limba se spala si se pune la fiert cu apa rece. Dupa jumatate de ora, se curata limba, cat este calda de pielea aspra de...
Limba cu masline
Se spala limba, se pune la fiert in apa rece cu zarzavatul de supa curatat si spalat bine. Se fierbe cu putina sare o ora,...
Limba cu sos dulce
Se spala limba, se pune la fiert cu apa rece, apoi se curata de pielea aspra, se taie bucati mici si se pune intr-o oala cu o...
Limba cu jumari de ou
Ficatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se...
Ficat la gratar
Ficatul se spala, se taie felii potrivit de groase si se tine o ora in lapte dulce. Se scoate, se sterge cu un prosop curat,...
Ficat la tigaie
Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se...
Inima umpluta
Se spala inima, se curata de zgarciuri, se pune la fiert in apa rece cu o ceapa taiata felii, sare si cateva boabe de piper....
Inima cu sos de rosii
Se tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita...
Limba la cuptor
Se pun limbile sa fiarba in apa rece, iar cand sunt gata se curata de pielita de deasupra si se taie felii groase de 2 cm. Se...
Limba de porc inabusita
Se fierbe creierul, apoi se curata de pielite si se taie felii subtiri. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc...
Creier cu ciuperci
Creierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos...
Creier gratinat
Creierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos...
Creier gratinat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori