Lintea se spala si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce au fiert, se scot, se trec prin sita...
Supa crema de linte si crutoane de paine
Sparanghelul se taie la varfuri si se pun la fiert in apa cu sare doar tulpinile. Duap ce acestea s-au fiert, se scot la...
Supa crema de sparanghel
Morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se dau pe razatoare iar ceapa se toaca marunt. Se adauga toate intr-un vas cu...
Supa moldoveneascaSe curata legumele, se taie marunt si se pun la calit. Pieptul de pui de taie cubulete si se pune la calit impreuna cu...
Ciorba de puiLegumele pentru supa se taie in bucati potrivite si se pun toate la fiert, in circa 2 litri de apa si o lingura de ulei....
Supa cu fulgi de ouSe curata rasolul, se spala bine cu apa rece si se pune la fiert cu putina sare. Se curata spuma de cate ori este necesar. Se...
Supa de frecateiSe spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se...
Ciorba de fasole cu afumaturaSe toaca, se zdrobesc rosiile si se pun la fiert pana scade zeama. Intr-o oala se pune apa la fiert, in care se adauga...
Supa de rosii cu taitei de casaCuratam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape. Morcovii si albitura se curata si se dau prin...
Ciorba de lobodaSe pune carne la fiert, iar cand este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate cubulete si se lasa la fiert. Galustele:...
Ciorba de pui cu galuste imperialeCartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Rosiile se...
Ciorbita cu afumaturaSupa de chimen se prepara foarte usor si este foarte sanatoasa si aromata. Ceapa si morcovul se curata si se da pe razatoare...
Supa de chimenCarnea se pune la fiert separat. Intre timp se toaca marunt legumele si se pun la calit, cu 2 linguri de ulei. Cand s-au...
Supa poloneza de puiSpalam foarte bine cartofii noi si ii taiem bucati, luam trei morcovi si ii taiem bucati potrivit. Se pun la fiert impreuna...
Supa de legumeLegumele se spala f bine. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe cele mai mari ochiuri de pe razatoare. Ardeiul...
Ciorba de dovlecei cu iaurtSupa de dovlecei cu rosii este gustoasa si racoritoare, potrivita pentru zilele calde de vara. In plus este ideal sa o gatiti...
Supa de dovlecei cu rosiiDupa ce am curatat si spalat morcovii, ceapa, ardeii, rosiile si cartofii le tocam destul de marunt si le punem la fiert...
Ciorba de perisoareSupa de ceapa se face dupa un concept foarte simplu: ceapa caramelizata se fierbe in putina supa de vita si se serveste cu...
Supa de ceapaIntr-o oala topiti untul si adaugati ceapa si cartofii. Lasati in jur de 5 minute cat sa se inmoaie. Adaugati ciupercile,...
Supa-crema de ciuperci irlandezaSe pune apa la fiert. Carnea tocata se amesteca cu o ceapa tocata marunt, cu orezul spalat, cu jumatate din verdeata tocata...
ciorba de perisoareSe pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se...
Ciorbita de vitel
Se spala carnea, se pune la fiert intr-o oala de 4 litri si se inlatura spuma. Morcovii, ardeiul si ceapa tocate marunt se...
Ciorba de porc cu telinaSe fierbe burta cu rasolul timp de 1-2 ore. Se scoate carnea din zeama si se strecoara ciorba. Se adauga morcovul,...
Ciorba de burta
Alegeti spanacul, spalati-l si puneti-l la fiert cand apa clocoteste. Prajiti usor faina in unt si stingeti cu apa in care a...
Supa de spanac
Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 l apa cu 1 lingurita sare. Cand incepe sa dea in...
Ciorbita de porc
Portionati rata si puneti-o la fiert. Eliminati spuma. Curatati zarzavatul. Taiati ceapa marunt, gulia si cartofii in...
Ciorba de rata
Intr-o oala, caliti ceapa in ulei, apoi adaugati conopida desfacuta bucatele si mai lasati la foc 3-4 minute. Puneti peste...
Bors de conopida
Curatati, spalati si taiati ceapa julienne. Puneti la fiert, in 3 l de apa, 4 cepe, morcovii si radacina de patrunjel,...
Supa de ceapa cu orez
Curatati sfecla, merele, ceapa si cartofii, taiati-le cubulete si caliti-le intr-o oala, 3-4 minute in ulei. Puneti 3 l de...
Ciorba de sfecla rosie si mere
Spala costitele si pune-le la fiert in apa cu un praf de sare. Aduna spuma de cate ori este nevoie. Adauga ceapa si ardeii...
Ciorba de vitel
Legumele se curata, se spala si se taie in functie de preferinte. Rosiile se curata de pielite si de seminte si se toaca....
Ciorba picanta de peste
Se taie costita in franjuri mici si se pune la prajit intr-o tigaie, fara alta grasime in afara de ceea ce lasa ea. Se...
Supa acra de salata cu jumari de ou
Se spala puiul in cateva ape, se parleste 2-3 minute la foc mare, se mai trece printr-un jet de apa si se pune sa fioarba in...
Supa de pui cu galuste
Se curata, se spala si se oparesc bine urzicile. Intr-o oala, se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se adauga urzicile si...
Supa leseasca de urzici
Toate legumele, mai putin loboda rosie, se toaca in bucati destul de mari si se pun la fiert in apa cu un praf de sare....
Bors de loboda rosie de la Dersca
Se alege fasolea, apoi se pune de seara pana dimineata sa stea la inmuiat in apa calduta. Dimineata se scoate din apa si se...
Ciorba de fasole cu costita afumata
Se curata morcovii, ceapa, cartofii si dovlecei, se spala bine cu jet de apa rece, apoi se taie cubulete sau marunt, in...
Ciorba de legume
Se curata dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii si morcovul, se spala si se pun ca pentru supa, in apa cu sare si ulei. Dupa ce...
Supa crema de dovleceiSe inmoaie cu o seara inainte fasolea si cu o ora sau doua inainte fulgii de secara. Se pun la fiert separat. Intre timp se...
Supa crema de fasole cu secaraSe oparesc rosiile pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se mixeaza pulpa impreuna cu cele...
Supa de rosii cu galuste
Se tine puiul pe flacara dupa ce s-a golit de intestine si de maruntaie, se spala in multa apa rece si se pune la fiert cu...
Supa din carne de pui
Se spala puiul, se pune pe un fund de lemn si se bate cu un batator pana cand se sfarama osul. Se spala din nou, se pune apoi...
Supa din carne de pasare cu mere
Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga...
Supa de carne cu stafide
Se curata sfecla de coaja, se taie batoane mici de 2-3 cm si se pune la fiert cu apa calda. Se fierbe cu oala acoperita pana...
Bors calugaresc
Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se...
Bors de cartofi
Se curata dovleceii de coaja alba de deasupra cu lama unui cutit ascutit, in asa fel ca sa nu se ia si din pulpa. Se inlatura...
Bors de dovlecei
Se curata pestele marunt si se pune la fiert cu apa calda. Pestele mare se curata de solzi, se taie bucati mari si se sareaza...
Ciorba pescareasca
Se curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai. Gaina, golita de...
Supa-crema din carne de pasare
Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cand da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se...
Supa de carne cu galuste de gris
Se spala carnea, se curata de resturi de oase si se pune la fiert cu multa apa rece. Se spumuieste supa cand da in clocot si...
Supa alba din carne de vaca
Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se indeparteaza spuma cand da in clocot, se adauga zarzavatul spalat si...
Supa din carne de manzat cu zdrente de ou
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori