Conserve de fructe

Gem de prune cu nuca
Dulceata

Gem de prune cu nuca

Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider...

Gem de prune cu nuca
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb
Dulceata

Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb

Dulceaţă de căpsuni reţetă. Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le...

Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb
Dulceata de piersici cu campari
Dulceata

Dulceata de piersici cu campari

Spalam piersicile, le lasam sa se scurga, se scot samburii, se taie marunt, se cantaresc 1.000 gr. Se masoara 100 ml campari....

Dulceata de piersici cu campari
Gem de caise
Dulceata

Gem de caise

Caisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si...

Gem de caise
Silvoita
Dulceata

Silvoita

Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o cratita. La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar...

Silvoita
Visine conservate pentru prajituri
Compoturi

Visine conservate pentru prajituri

Se spala visinele, se scot coditele si samburii si se pun intr-un borcan care sa le cuprinda. Se asaza in borcan un rand de...

Visine conservate pentru prajituri
Pasta de portocale
Dulceata

Pasta de portocale

Se tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai...

Pasta de portocale
Peltea de gutui
Dulceata

Peltea de gutui

Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si...

Peltea de gutui
Peltea de portocale
Dulceata

Peltea de portocale

Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu...

Peltea de portocale
Peltea de trandafiri
Dulceata

Peltea de trandafiri

Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se...

Peltea de trandafiri
Pepene galben la borcan
Compoturi

Pepene galben la borcan

Se opareste pulpa de pepene cu siropul facut din apa si zahar. Se dau cateva clocote, se scot bucatile de pepene si se pun in...

Pepene galben la borcan
Pere confiate
Compoturi

Pere confiate

Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat...

Pere confiate
Portocale glasate
Compoturi

Portocale glasate

Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe...

Portocale glasate
Prune la borcan
Compoturi

Prune la borcan

Se fierb prunele intr-un sirop facut din apa si zahar, de trei ori, pana scade siropul la jumatate. Se adauga otetul si se...

Prune la borcan
Gem de capsune
Dulceata

Gem de capsune

Se aleg capsuni foarte coapte, se spala si se scot coditele. Se paseaza bine capsunele si se pune piureul in cratita de...

Gem de capsune
Gem de dovleac
Dulceata

Gem de dovleac

Se taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa 2 ore. Se toarna apa clocotita peste caisele taiate...

Gem de dovleac
Gem de gutui cu migdale
Dulceata

Gem de gutui cu migdale

Se spala gutuile, se curata, se scot casutele cu samburii si se taie pulpa felii. Feliile se acopera cu apa si se fierb in...

Gem de gutui cu migdale
Gem de pere si mere
Dulceata

Gem de pere si mere

Se dau prin masina de tocat feliile de pere si se pun intr-o cratita cu 1 kg de zahar. Se fierbe piureul pe foc mic, pana se...

Gem de pere si mere
Gem de portocale
Dulceata

Gem de portocale

Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita...

Gem de portocale
Gem de prune
Dulceata

Gem de prune

Se presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul....

Gem de prune
Magiun de prune
Dulceata

Magiun de prune

Se spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita care sa le cuprinda si se asaza pe foc, la flacara foarte...

Magiun de prune
Marmelada de caise
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele si zaharul (optional) in cratita pentru dulceata. Se...

Marmelada de caise
Dulceata de trandafiri
Dulceata

Dulceata de trandafiri

Se aleg 300 g flori de trandafiri pentru dulceata si se taie cu o forfecufa partea alba (de la baza petalelor). Se cantaresc...

Dulceata de trandafiri
Dulceata din coaja de grepfrut
Dulceata

Dulceata din coaja de grepfrut

Se rade coaja galbena si se stoarce zeama din grepfrut. Cojile albe se tin in apa rece 3-4 zile, schimband mereu apa. Se...

Dulceata din coaja de grepfrut
Dulceata mozaic
Dulceata

Dulceata mozaic

Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la...

Dulceata mozaic
Fructe conservate in rom
Compoturi

Fructe conservate in rom

Se spala ciresele si visinele si li se scot samburii. Se aleg fragii si zmeura. Se pun intr-un borcan mare de sticla, in...

Fructe conservate in rom
Gem de caise
Dulceata

Gem de caise

Se pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din...

Gem de caise
Dulceata de cirese negre
Dulceata

Dulceata de cirese negre

Se aleg fructe proaspete si foarte sanatoase. Se scot samburii cu un aparat special sau cu un ac. Intre timp, se leaga...

Dulceata de cirese negre
Dulceata de gutui
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Dulceata de nuci verzi
Dulceata

Dulceata de nuci verzi

Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja...

Dulceata de nuci verzi
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de...

Dulceata de portocale
Dulceata de lamai, piersici si pere
Dulceata

Dulceata de lamai, piersici si pere

Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca...

Dulceata de lamai, piersici si pere
Dulceata de struguri
Dulceata

Dulceata de struguri

Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se

Dulceata de struguri
Dulceata de prune umplute cu nuci
Dulceata

Dulceata de prune umplute cu nuci

Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite...

Dulceata de prune umplute cu nuci
Dulceata de trandafiri
Dulceata

Dulceata de trandafiri

Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie....

Dulceata de trandafiri
Compot de gutui intregi conservat
Compoturi

Compot de gutui intregi conservat

Se curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se inmoaie....

Compot de gutui intregi conservat
Compot de visine
Compoturi

Compot de visine

Se pun intr-un borcan, alternativ, un rand de fructe, un rand de zahar, pana se termina ingredientele. Se stropesc randurile...

Compot de visine
Compot de visine conservat
Compoturi

Compot de visine conservat

Se fierbe un sirop din apa cu zahar si se raceste. Se curata visinele si se asaza in borcane. Se toarna siropul deasupra, se...

Compot de visine conservat
Compot mozaic
Compoturi

Compot mozaic

Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine...

Compot mozaic
Dulceata de caise
Dulceata

Dulceata de caise

Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din...

Dulceata de caise
Dulceata de caise verzi
Dulceata

Dulceata de caise verzi

Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros....

Dulceata de caise verzi
Dulceata de capsune
Dulceata

Dulceata de capsune

Se spala cu atentie si grija capsunele, se scurg si se pun in cratita pentru dulceata, alternand un rand de fructe cu unul de...

Dulceata de capsune
Dulceata de cirese amare
Dulceata

Dulceata de cirese amare

Se spala, se aleg ciresele si se scot coditele si samburii cu un ac sau cu instrumentul special. Se pun in cratita de...

Dulceata de cirese amare
Compot de visine
Compoturi

Compot de visine

Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva...

Compot de visine
Caise conservate pentru prajituri
Compoturi

Caise conservate pentru prajituri

Se spala caisele, se scot samburii si se pune in borcan un strat de caise bine indesate. Se pudreaza cu zahar. Se continua...

Caise conservate pentru prajituri
Caise glasate
Compoturi

Caise glasate

Se aleg caise tari si se scot samburii. Se pun caisele intr-o cratita cu apa si se tin pe foc foarte mic, sa fiarba cateva...

Caise glasate
Chitonoaga de gutui (pasta)
Dulceata

Chitonoaga de gutui (pasta)

Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se...

Chitonoaga de gutui (pasta)
Cirese sau visine la borcan
Compoturi

Cirese sau visine la borcan

Se curata fructele, se pun in borcan, se presara zahar peste fructe si se pune apa. Se leaga borcanele si se fierb, invelite...

Cirese sau visine la borcan
Coji de portocale confiate
Dulceata

Coji de portocale confiate

Se taie cojile de portocala feliute. Se pun cojile intr-o cratita, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana se inmoaie. Se...

Coji de portocale confiate
Coji de portocale confiate
Dulceata

Coji de portocale confiate

Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb...

Coji de portocale confiate
Compot de mere
Compoturi

Compot de mere

Se spala merele, se curata si se taie bucati sau felii. Se fierb intr-o oala cojile de mere cu apa si se strecoara lichidul....

Compot de mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola