O reteta cu peste delicioasa este calcanul in vin rosu. Ingredinetel epntru retea sunt: calcan, vin, faina, unt, patrunjel,...
Calcan in vin rosuMancarea de somn cu peste are urmatoarele ingrediente: somn, rosii, ulei, faina, ceapa, ienibahar, dafin, sare.
Mancare de somn cu rosiiReteta de scrumbii in ulei este una simpla si foarte utila. Pentru a o realiza ai nevoie de ingredientele: scrumbii, ulei,...
Scrumbii in uleiReteta de peste este exceptionala pentru o cina in familie. Stiuca cu legume are ca ingrediente urmatoarele: salau, morcovi,...
Stiuca cu legumeSalaul cu legume are ca ingrediente urmatoarele: salau, morcovi, cartofi, dafin, ceapa, piper, zeama de lamaie.
Salau servit pe pat de legumeCrapul cu legume are ca ingrediente urmatoarele: crap, morcovi, cartofi, dafin, ceapa, piper, zeama de lamaie.
Crap cu legumeIahnia de fasole si naut este o reteta de post foarte gustoasa. Pentru prepararea acestei retete cu fasole, mai aveti nevoie...
Iahnie de fasole si nautPe langa pulpa de berbec, pentru aceasta reteta cu carne mai aveti nevoie de slanina, untura, iar pentru marinata va trebuie...
Pulpa de berbec marinataPentru reteta de rulouri de hering marinat aveti nevoie de heringi, varza, morcovi, ceapa, ardei, ulei, otet si foi de dafin.
Rulouri de hering marinatPentru varza calita la capac aveti nevoie de varza, muschi file de porc, ciolan afumat, sare, piper, cimbru, vin, miere si...
Varza calita la capacBorsul de sfecla este recomandat in cazul astmului si al bronsitelor. Se prepara din sfecla rosie, paine neagra, zahar,...
Bors de sfeclaTocana siciliana contine carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, rosii si vin.
Tocana sicilianaPentru reteta de gogosarii umpluti cu hribi, mai ai nevoie de otet, apa, zahar, ulei, foi de dafin si condimente.
Gogosari umpluti cu hribiSe caleste ceapa marunt, apoi se adauga zarzavaturile tocate marunt si apa. Cand incepe totul sa fiarba, se adauga...
Supa din maruntaie de puiSe spala maslinele in apa calda, apoi se pun intr-un borcan, se adauga frunze de dafin, piperul, feliile de lamaie, iar apoi...
Masline marinateVinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat,...
Vinete gratinateUsturoiul se curata si se pune la fiert in 2 l de apa cu sare. Se adauga cuisoare, salvie, foi de dafin, patrunjelul si...
Ciorba de cartofi cu usturoiSe pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de...
Sos din rosiiResturile de carne, impreuna cu ceapa, morcovul si patrunjelul taiate felii se calesc in putin unt. Se adauga sarea, foaia de...
Sos picant cu piperPorumbeii se curata, se golesc de intestine si se flambeaza, apoi se pun la calit cu unt, sare, piper, o foaie de dafin si...
Porumbei paneFazanul se taie in patru bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga sare, ceapa, morcov, foi...
Piftie de fazanVinul alb se pune la fiert intr-un vas. Se adauga sare, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru, usturoiul pisat,...
Muschi de mistret afumatSe pune intr-un vas, la fiert vinul alb si 250 mI apa, sare, boabele de piper, enibaharul, foile de dafin, cimbrul,...
Sunca de mistretCalamarul se spala si se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Cand este gata, se scoate, se raceste si se taie...
Calamar paneLimba de vita se fierbe aproximativ 2 ore in apa cu sare si foi de dafin, apoi se curata si se taie felii de 6-7 mm grosime....
Limba de vita cu caisePunem nautul la inmuiat in apa timp de 12 ore. Apoi se pune la fiert in apa cu un praf de sare, foile de dafin si crengutele...
Sos consistent de nautSe amesteca la rece uleiul cu vinul alb si se adauga piperul, foile de dafin, ghimbirul, rozmarinul si menta. Optional se...
Sos marinat pentru legume si fructeSe pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga...
Carpaccio de caracatitaSe pune carnea de capra la oparit si se sareaza si se pipereaza. Se adauga apoi usturoiul tocat marunt, zeama de lamaie,...
Friptura de carneSe pune carnea curatata in prealabil de pielita la marinat in vin rosu, impreuna cu foaia de dafin, piper boabe si usturoi....
Ostropel de iepureJambonul se pune la fiert in supa strecurata de legume, cu boabe de piper si foaie de dafin, timp de o ora. Ceapa taiata...
Jambon cu sos de ciuperciRata salbatica se pune pentru cateva ore intr-o marinata facuta din otet amestecat cu apa, 1 foaie de dafin si boabe de...
Rata salbatica cu napiRacii se spala in mai multe ape, se pun sa fiarba cu usturoi, foaia de dafin, boabe de piper si sare. Nucile se curata si se...
Scordolea cu raciSe pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaCeapa, morcovul, arpagicul se curata, se spala si se toata marunt. Se pun apoi la fiert cu vinul, otetul sarea, piperul,...
Crap in saramuraSe da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea...
Gogosari pentru iarnaIntr-un vas de pamant se pun fileuri de heringi, iar peste fileuri se presara morcovii rasi pe razatoare, boabe de piper,...
Marinata de heringiSe fierb anghinarele intregi, se taie in bucati si se pun in supa sau in apa cu cepele, cu piper, sare, vinul, frunza de...
Salata de anghinare cu maionezaSe cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si...
Masline marinateSe spala bucatile de peste cu jet de apa rece, se condimenteaza cu sare, piper, foaie de dafin si boia, se stropesc cu uleiul...
Crap cu sos de ardeiFacem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie...
Friptura de iepureDizolvam cubul cu gust de carne afumata in 200 ml apa, adaugam foaia de dafin, apoi le turnam intr-o tava. In asta se pune...
Pui cu fasole verdeSe fierbe inabusit varza in apa sarata, adaugand doua foi de dafin. In zeama ramasa de la tocana se fierbe usturoiul zdrobit...
Gulas secuiescTaie julienne legumele curatate. Incinge grasimea si prajeste carnea, dupa care adauga ceapa, foile de dafin, 2/3 de legume...
GulasCiupercile, curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas in care s-a turnat un pic de suc de lamaie, sare si foi de...
Oua umplute cu salata de ciuperci cu maionezaCiupercile le spalam bine in apa rece si le fierbem 15 minute in apa cu sare, foi de dafin, otetul si piperul boabe. Le...
Salata de ciuperci cu usturoiSe curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper,...
Pulpa de miel cu sosSe pune la fiert lintea impreuna cu carnea taiata cubulete, usturoiul si legumele. Se adauga sare, condimente si foi de...
Supa de linteSe pune lintea la inmuiat cateva ore, dupa care se pune la fiert in apa cu sare si cu foaie de dafin. Aveti grija sa nu se...
Salata de linte cu mustarSe pune la fiert lintea in apa cu sare si foaia de dafin. Dupa ce s-a fiert se lasa la racit. Ceapa se taie felii si se...
Salata de lintePainea se inmoaie si se pune sa fiarba in supa de carne. Se condimenteaza cu chimen, ceapa data pe razatoare, frunze de...
Supa brutarului