dafin

Mancaruri cu peste

Calcan in vin rosu

O reteta cu peste delicioasa este calcanul in vin rosu. Ingredinetel epntru retea sunt: calcan, vin, faina, unt, patrunjel,...

Calcan in vin rosu
Mancaruri cu peste

Mancare de somn cu rosii

Mancarea de somn cu peste are urmatoarele ingrediente: somn, rosii, ulei, faina, ceapa, ienibahar, dafin, sare.

Mancare de somn cu rosii
Mancaruri cu peste

Scrumbii in ulei

Reteta de scrumbii in ulei este una simpla si foarte utila. Pentru a o realiza ai nevoie de ingredientele: scrumbii, ulei,...

Scrumbii in ulei
Mancaruri cu peste

Stiuca cu legume

Reteta de peste este exceptionala pentru o cina in familie. Stiuca cu legume are ca ingrediente urmatoarele: salau, morcovi,...

Stiuca cu legume
Mancaruri cu peste

Salau servit pe pat de legume

Salaul cu legume are ca ingrediente urmatoarele: salau, morcovi, cartofi, dafin, ceapa, piper, zeama de lamaie.

Salau servit pe pat de legume
Mancaruri cu peste

Crap cu legume

Crapul cu legume are ca ingrediente urmatoarele: crap, morcovi, cartofi, dafin, ceapa, piper, zeama de lamaie.

Crap cu legume
Mancaruri cu legume

Iahnie de fasole si naut

Iahnia de fasole si naut este o reteta de post foarte gustoasa. Pentru prepararea acestei retete cu fasole, mai aveti nevoie...

Iahnie de fasole si naut
Mancaruri cu carne

Pulpa de berbec marinata

Pe langa pulpa de berbec, pentru aceasta reteta cu carne mai aveti nevoie de slanina, untura, iar pentru marinata va trebuie...

Pulpa de berbec marinata
Aperitive cu peste

Rulouri de hering marinat

Pentru reteta de rulouri de hering marinat aveti nevoie de heringi, varza, morcovi, ceapa, ardei, ulei, otet si foi de dafin.

Rulouri de hering marinat
Mancaruri cu varza

Varza calita la capac

Pentru varza calita la capac aveti nevoie de varza, muschi file de porc, ciolan afumat, sare, piper, cimbru, vin, miere si...

Varza calita la capac
Borsuri

Bors de sfecla

Borsul de sfecla este recomandat in cazul astmului si al bronsitelor. Se prepara din sfecla rosie, paine neagra, zahar,...

Bors de sfecla
Mancaruri cu carne

Tocana siciliana

Tocana siciliana contine carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, rosii si vin.

Tocana siciliana
Conserve in otet

Gogosari umpluti cu hribi

Pentru reteta de gogosarii umpluti cu hribi, mai ai nevoie de otet, apa, zahar, ulei, foi de dafin si condimente.

Gogosari umpluti cu hribi
Supe de carne

Supa din maruntaie de pui

Se caleste ceapa marunt, apoi se adauga zarzavaturile tocate marunt si apa. Cand incepe totul sa fiarba, se adauga...

Supa din maruntaie de pui
Conserve de iarna

Masline marinate

Se spala maslinele in apa calda, apoi se pun intr-un borcan, se adauga frunze de dafin, piperul, feliile de lamaie, iar apoi...

Masline marinate
Mancaruri cu legume

Vinete gratinate

Vinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat,...

Vinete gratinate
Ciorbe

Ciorba de cartofi cu usturoi

Usturoiul se curata si se pune la fiert in 2 l de apa cu sare. Se adauga cuisoare, salvie, foi de dafin, patrunjelul si...

Ciorba de cartofi cu usturoi
Sosuri rosii

Sos din rosii

Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de...

Sos din rosii
Sosuri condimentate

Sos picant cu piper

Resturile de carne, impreuna cu ceapa, morcovul si patrunjelul taiate felii se calesc in putin unt. Se adauga sarea, foaia de...

Sos picant cu piper
Mancaruri cu vanat

Porumbei pane

Porumbeii se curata, se golesc de intestine si se flambeaza, apoi se pun la calit cu unt, sare, piper, o foaie de dafin si...

Porumbei pane
Aperitive cu carne

Piftie de fazan

Fazanul se taie in patru bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga sare, ceapa, morcov, foi...

Piftie de fazan
Mancaruri cu vanat

Muschi de mistret afumat

Vinul alb se pune la fiert intr-un vas. Se adauga sare, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru, usturoiul pisat,...

Muschi de mistret afumat
Aperitive cu carne

Sunca de mistret

Se pune intr-un vas, la fiert vinul alb si 250 mI apa, sare, boabele de piper, enibaharul, foile de dafin, cimbrul,...

Sunca de mistret
Aperitive cu peste

Calamar pane

Calamarul se spala si se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Cand este gata, se scoate, se raceste si se taie...

Calamar pane
Mancaruri cu carne

Limba de vita cu caise

Limba de vita se fierbe aproximativ 2 ore in apa cu sare si foi de dafin, apoi se curata si se taie felii de 6-7 mm grosime....

Limba de vita cu caise
Sosuri cu legume

Sos consistent de naut

Punem nautul la inmuiat in apa timp de 12 ore. Apoi se pune la fiert in apa cu un praf de sare, foile de dafin si crengutele...

Sos consistent de naut
Sosuri condimentate

Sos marinat pentru legume si fructe

Se amesteca la rece uleiul cu vinul alb si se adauga piperul, foile de dafin, ghimbirul, rozmarinul si menta. Optional se...

Sos marinat pentru legume si fructe
Aperitive cu peste

Carpaccio de caracatita

Se pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga...

Carpaccio de caracatita
Mancaruri cu carne

Friptura de carne

Se pune carnea de capra la oparit si se sareaza si se pipereaza. Se adauga apoi usturoiul tocat marunt, zeama de lamaie,...

Friptura de carne
Mancaruri cu vanat

Ostropel de iepure

Se pune carnea curatata in prealabil de pielita la marinat in vin rosu, impreuna cu foaia de dafin, piper boabe si usturoi....

Ostropel de iepure
Mancaruri cu carne

Jambon cu sos de ciuperci

Jambonul se pune la fiert in supa strecurata de legume, cu boabe de piper si foaie de dafin, timp de o ora. Ceapa taiata...

Jambon cu sos de ciuperci
Mancaruri cu vanat

Rata salbatica cu napi

Rata salbatica se pune pentru cateva ore intr-o marinata facuta din otet amestecat cu apa, 1 foaie de dafin si boabe de...

Rata salbatica cu napi
Mancaruri cu peste

Scordolea cu raci

Racii se spala in mai multe ape, se pun sa fiarba cu usturoi, foaia de dafin, boabe de piper si sare. Nucile se curata si se...

Scordolea cu raci
Gogosari umpluti cu conopida
Conserve in otet

Gogosari umpluti cu conopida

Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...

Gogosari umpluti cu conopida
Mancaruri cu peste

Crap in saramura

Ceapa, morcovul, arpagicul se curata, se spala si se toata marunt. Se pun apoi la fiert cu vinul, otetul sarea, piperul,...

Crap in saramura
Gogosari pentru iarna
Muraturi simple

Gogosari pentru iarna

Se da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea...

Gogosari pentru iarna
Conserve in otet

Marinata de heringi

Intr-un vas de pamant se pun fileuri de heringi, iar peste fileuri se presara morcovii rasi pe razatoare, boabe de piper,...

Marinata de heringi
Salate de legume

Salata de anghinare cu maioneza

Se fierb anghinarele intregi, se taie in bucati si se pun in supa sau in apa cu cepele, cu piper, sare, vinul, frunza de...

Salata de anghinare cu maioneza
Conserve in otet

Masline marinate

Se cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si...

Masline marinate
Mancaruri cu peste

Crap cu sos de ardei

Se spala bucatile de peste cu jet de apa rece, se condimenteaza cu sare, piper, foaie de dafin si boia, se stropesc cu uleiul...

Crap cu sos de ardei
Mancaruri cu carne

Friptura de iepure

Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie...

Friptura de iepure
Mancaruri cu carne

Pui cu fasole verde

Dizolvam cubul cu gust de carne afumata in 200 ml apa, adaugam foaia de dafin, apoi le turnam intr-o tava. In asta se pune...

Pui cu fasole verde
Mancaruri cu carne

Gulas secuiesc

Se fierbe inabusit varza in apa sarata, adaugand doua foi de dafin. In zeama ramasa de la tocana se fierbe usturoiul zdrobit...

Gulas secuiesc
Mancaruri cu carne

Gulas

Taie julienne legumele curatate. Incinge grasimea si prajeste carnea, dupa care adauga ceapa, foile de dafin, 2/3 de legume...

Gulas
Aperitive cu oua

Oua umplute cu salata de ciuperci cu maioneza

Ciupercile, curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas in care s-a turnat un pic de suc de lamaie, sare si foi de...

Oua umplute cu salata de ciuperci cu maioneza
Salata de ciuperci cu usturoi
Salate reci

Salata de ciuperci cu usturoi

Ciupercile le spalam bine in apa rece si le fierbem 15 minute in apa cu sare, foi de dafin, otetul si piperul boabe. Le...

Salata de ciuperci cu usturoi
Mancaruri cu carne

Pulpa de miel cu sos

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper,...

Pulpa de miel cu sos
Supe de carne

Supa de linte

Se pune la fiert lintea impreuna cu carnea taiata cubulete, usturoiul si legumele. Se adauga sare, condimente si foi de...

Supa de linte
Salate din oua

Salata de linte cu mustar

Se pune lintea la inmuiat cateva ore, dupa care se pune la fiert in apa cu sare si cu foaie de dafin. Aveti grija sa nu se...

Salata de linte cu mustar
Salate de legume

Salata de linte

Se pune la fiert lintea in apa cu sare si foaia de dafin. Dupa ce s-a fiert se lasa la racit. Ceapa se taie felii si se...

Salata de linte
Supe de legume

Supa brutarului

Painea se inmoaie si se pune sa fiarba in supa de carne. Se condimenteaza cu chimen, ceapa data pe razatoare, frunze de...

Supa brutarului