vin fiert

Cartofi taranesti deliciosi
Mancaruri cu cartofi

Cartofi taranesti deliciosi

Cartofii taranesti sunt deliciosi si foarte populari. Intai se pun cartofii la fiert in coaja timp de 30 minute. In acest...

Cartofi taranesti deliciosi
Pilaf de orez picant
Mancaruri cu orez

Pilaf de orez picant

Pentru pilaf de orez picant se curata puiul si se taie bucati apoi se pune la fiert in 2 l de apa, se ia spuma mereu si se...

Pilaf de orez picant
Puisori din oua
Bebelusi > 12 luni

Puisori din oua

Puisori din oua sut aperitive deosebite, ce se pot servi la mese festive. Intai se spala ouale si se pun la fiert in apa rece...

Puisori din oua
Zacusca

Zacusca gustoasa de fasole (Boboloane)

Pentru aceasta zacusca, morcovul, ceapa si gogosarii se toaca prin masina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu uleiul si...

Zacusca gustoasa de fasole (Boboloane)
Zacusca

Zacusca de ardei kapia cu mustar

Pentru zacusca de ardei kapia cu mustar, 7 kg ardei kapia, copti, curatati si dati prin masina, ii punem la fiert cu 300 ml...

Zacusca de ardei kapia cu mustar
Mancaruri cu carne

Tuslama regala cu vin

Pentru tuslamaua regala cu vin va trebuie partea groasa de la 1 kg de burta, rasol de vitel fiert, 100 ml tuica, 200 ml vin alb.

Tuslama regala cu vin
Mancaruri cu carne

Carne de porc cu ananas

Carnea de porc cu ananas este o mancare de carne exotica deosebit de delicioasa. Se poate servi cu orez fiert. Se pun fasiile...

Carne de porc cu ananas
Drob de miel cu oua
Retete de Pasti

Drob de miel cu oua

Drobul de miel cu oua este o mancare traditionala de Paste. Pentru aceasta se spala bine organele de miel si se pun la fiert...

Drob de miel cu oua
Mancaruri cu ciuperci

Carne de pui cu ciuperci

Pentru carnea de pui cu ciuperci, carnea se pune la fiert cu doi litri de apa, sare, ceapa si morcov. Dupa ce a fiert carnea,...

Carne de pui cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Clatite cu carne de pasare

Clatitele cu carne de pasare este o mancare cu carne delicioasa si se pot servi ca si aperitiv. Puiul fiert si dat prin...

Clatite cu carne de pasare
Mancaruri cu peste

Somon marinat gustos

Somonul marinat gustos este o mancare cu peste delicioasa. Se pun la fiert intr-o cratita 500 ml de apa cu 100 g otet si 500...

Somon marinat gustos
Supa cu perisoare din ficat
Supe de carne

Supa cu perisoare din ficat

Pentru supa cu perisoare din ficat se pune apa cu cub concentrat sau supa la fiert. Gomboturile: se mixeaza ficatul, cu oul...

Supa cu perisoare din ficat
Pateu de casa
Aperitive cu carne

Pateu de casa

Pentru pateul de casa se pune la fiert ficatul cu ceapa si apa. NU adaugati sare ca intareste ficatul prea tare. Se fierb cam...

Pateu de casa
Kheer - Budinca de orez din India
Budinci

Kheer - Budinca de orez din India

Budinca de orez din India este o reteta simpla si delicioasa. Pentru acest desert se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de...

Kheer - Budinca de orez din India
Crema de porumb
Supe de legume

Crema de porumb

Pentru crema de porumb se caleste porumbul in unt, se adauga supa si dupa ce e fiert porumbul, se adauga laptele.

Crema de porumb
Mancaruri fara carne

Musaca de soia cu vinete

Musaca de soia cu vinete este o mancare de legume delicioasa si sanatoasa. Punem la fiert un litru de apa si, cand...

Musaca de soia cu vinete
Mancaruri cu orez

Pilaf de orez cu boabe de porumb

Pilaful de orez cu boabe de porumb este o mancare cu sanatoasa si delicioasa. Se spala orezul in zece ape, apoi se pune la...

Pilaf de orez cu boabe de porumb
Supe de carne

Supa de pui cu paste fainoase

Pentru supa de pui cu paste fainoase se curata si se pun la fiert aripile sau ciocanele de pui, apa si sarea. Se lasa pana...

Supa de pui cu paste fainoase
Ciorbe

Ciorba radauteana gustoasa

Pentru ciorba radauteana punem la fiert o gaina de casa sau un pui din comert in apa cu putina sare, o ceapa si un patrunjel.

Ciorba radauteana gustoasa
Supe de legume

Supa crema cu zarzavat

Pentru supa crema cu zarzavat cartofii se curata si se fierb, separat cu apa si sare, apoi zarzavaturile le curatam, le tocam...

Supa crema cu zarzavat
Ciorbe

Ciorba rapida de potroace

Pentru ciorba rapida de potroace maruntaiele, aripile si labele de la pasare se pun la fiert, in putina apa, cu o ceapa, un...

Ciorba rapida de potroace
Ciorbe

Ciorba gustoasa de pui

Pentru ciorba de pui, un pui taiat bucati se pune la fiert cu cuburi din zarzavat, apoi se adauga trei sau patru ciuperci in...

Ciorba gustoasa de pui
Ciorbe

Ciorba din sfecla rosie cu rasol afumat

Ciorba din sfecla rosie cu rasol afumat este o supa cu carne si legume gustoasa si consistenta. Punem la fiert in 4 l de apa...

Ciorba din sfecla rosie cu rasol afumat
Ciorbe

Ciorba greceasca cu carne de vaca

Pentru ciorba greceasca cu carne de vaca, carnea, taiata in bucati, se pune la fiert cu apa rece, iar dupa primele clocote se...

Ciorba greceasca cu carne de vaca
Borsuri

Bors rusesc cu carne si legume

Borsul rusesc cu carne si legume este o supa foarte consistenta si delicioasa cu multe ingrediente. Carnea spalata se taie...

Bors rusesc cu carne si legume
Ciorbe

Ciorba gustoasa de burta

Ciorba de burta este o supa cu carne populara si delicioasa. Aceasta varianta contine multa smantana. In supa pusa la fiert,...

Ciorba gustoasa de burta
Sosuri condimentate

Sos picant pentru gatit

Pentru sosul picant pentru gatit se dau zarzavaturile prin masina, apoi se pun la fiert cu restul de ingrediente. Se fierbe...

Sos picant pentru gatit
Sosuri condimentate

Sos picant de iarna

Sosul picant de iarna poate fi servit cu spaghete, aripioare. Gogosarii si ardeii curatati se dau prin masina de carne, dupa...

Sos picant de iarna
Sosuri albe

Sos alb cu ciuperci

Pentru sosul alb cu ciuperci, 500 g ciuperci fierte se pun la fiert cu o cana de apa, pana dau cateva clocote. Se adauga...

Sos alb cu ciuperci
Sosuri albe

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel

Pentru sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel se amesteca cu telul 300 ml de lapte cu 4 linguri de faina alba, se pun pe plita...

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel
Sandviciuri

Pasta frantuzeasca

Pasta frantuzeasca este foarte gustoasa pentru tarine. Un ficat mare, fiert si macinat se amesteca cu unt, mustar, smantana,...

Pasta frantuzeasca
Sosuri albe

Pasta de unt

Pasta de unt se serveste la sandwich-uri. Veti avea nevoie de unt, ceapa, mustar, galbenus fiert, masline si verdeata. Toate...

Pasta de unt
Sosuri rosii

Bulion simplu

Bulionul simplu poate fi folosit la diverse mancarurui, sosuri, etc. Este delicios si sanatos. Rosiile se rup bucati si se...

Bulion simplu
Sosuri rosii

Ketchup cu cuisoare si dafin

Pentru ketchup cu cuisoare si dafin rosiile si ceapa se dau prin masina de tocat, se pun la fiert pana devin ca un bulion, se...

Ketchup cu cuisoare si dafin
Aluaturi

Rulada de cascaval cu lapte

Rulada de cascaval cu lapte este un aperitiv simplu si delicios. Se serveste calda cu smantana. Se pune totul la fiert si,...

Rulada de cascaval cu lapte
Aperitive cu branza

Branza topita cu smantana

Pentru branza topita cu smantana se pune laptele la fiert, se adauga branza de vaci la scopt, o stoarcem in tifon, dupa care...

Branza topita cu smantana
Aperitive cu branza

Cascaval de casa din branza de oi

Pentru cascaval de casa din branza de oi se pune laptele in cratita la fiert, apoi, cand aproape da sa fiarba, punem branza...

Cascaval de casa din branza de oi
Mancaruri fara carne

Oua de prepelita cu castraveti

Ouale de prepelita cu castraveti este o mancare cu oua si maioneza delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Punem ouale...

Oua de prepelita cu castraveti
Bauturi cu vin

Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaie

Pentru vinul fiert cu scortisoara si coaja de lamaie se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau...

Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaie
Inghetate

Serbet de zahar ars simplu

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...

Serbet de zahar ars simplu
Serbet de cafea
Inghetate

Serbet de cafea

Pentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...

Serbet de cafea
Conserve de iarna

Peltea de mere

Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...

Peltea de mere
Dulceata

Dulceata buna de mure

Dulceata de mure se face la fel cu dulceata de fragi, se adauga la fiert putina vanilie. Veti avea nevoie de mure, zahar,...

Dulceata buna de mure
Dulceata

Marmelada delicioasa de mere

Pentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...

Marmelada delicioasa de mere
Budinci

Orez gustos cu lapte

Pentru orezul gustos cu lapte se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte...

Orez gustos cu lapte
Aluaturi

Galuste cu prune sau marmelada

Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris,...

Galuste cu prune sau marmelada
Aluaturi

Aluat cu caimac

Pentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...

Aluat cu caimac
Mancaruri cu carne

Placintele delicioase cu carne

Pentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...

Placintele delicioase cu carne
Mancaruri fara carne

Pilaf de gris

Pentru pilaful de gris se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul,...

Pilaf de gris
Preparate cu mamaliga

Balmus cu malai si branza

Pentru balmus cu malai si branza se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga ceva mai moale. Cand...

Balmus cu malai si branza
Preparate cu mamaliga

Mamaliga cu ochiuri si branzeturi

Pentru mamaliga cu ochiuri si branzeturi se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de...

Mamaliga cu ochiuri si branzeturi