vin fiert

Puisori din oua
Romania

Puisori din oua

Puisori din oua sut aperitive deosebite, ce se pot servi la mese festive. Intai se spala ouale si se pun la fiert in apa rece...

Puisori din oua
Romania

Zacusca gustoasa de fasole (Boboloane)

Pentru aceasta zacusca, morcovul, ceapa si gogosarii se toaca prin masina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu uleiul si...

Zacusca gustoasa de fasole (Boboloane)
Romania

Zacusca de ardei kapia cu mustar

Pentru zacusca de ardei kapia cu mustar, 7 kg ardei kapia, copti, curatati si dati prin masina, ii punem la fiert cu 300 ml...

Zacusca de ardei kapia cu mustar
Romania

Tuslama regala cu vin

Pentru tuslamaua regala cu vin va trebuie partea groasa de la 1 kg de burta, rasol de vitel fiert, 100 ml tuica, 200 ml vin alb.

Tuslama regala cu vin
Romania

Carne de porc cu ananas

Carnea de porc cu ananas este o mancare de carne exotica deosebit de delicioasa. Se poate servi cu orez fiert. Se pun fasiile...

Carne de porc cu ananas
Drob de miel cu oua
Romania

Drob de miel cu oua

Drobul de miel cu oua este o mancare traditionala de Paste. Pentru aceasta se spala bine organele de miel si se pun la fiert...

Drob de miel cu oua
Romania

Carne de pui cu ciuperci

Pentru carnea de pui cu ciuperci, carnea se pune la fiert cu doi litri de apa, sare, ceapa si morcov. Dupa ce a fiert carnea,...

Carne de pui cu ciuperci
Romania

Clatite cu carne de pasare

Clatitele cu carne de pasare este o mancare cu carne delicioasa si se pot servi ca si aperitiv. Puiul fiert si dat prin...

Clatite cu carne de pasare
Romania

Somon marinat gustos

Somonul marinat gustos este o mancare cu peste delicioasa. Se pun la fiert intr-o cratita 500 ml de apa cu 100 g otet si 500...

Somon marinat gustos
Supa cu perisoare din ficat
Romania

Supa cu perisoare din ficat

Pentru supa cu perisoare din ficat se pune apa cu cub concentrat sau supa la fiert. Gomboturile: se mixeaza ficatul, cu oul...

Supa cu perisoare din ficat
Pateu de casa
Romania

Pateu de casa

Pentru pateul de casa se pune la fiert ficatul cu ceapa si apa. NU adaugati sare ca intareste ficatul prea tare. Se fierb cam...

Pateu de casa
Kheer - Budinca de orez din India
Romania

Kheer - Budinca de orez din India

Budinca de orez din India este o reteta simpla si delicioasa. Pentru acest desert se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de...

Kheer - Budinca de orez din India
Crema de porumb
Romania

Crema de porumb

Pentru crema de porumb se caleste porumbul in unt, se adauga supa si dupa ce e fiert porumbul, se adauga laptele.

Crema de porumb
Romania

Musaca de soia cu vinete

Musaca de soia cu vinete este o mancare de legume delicioasa si sanatoasa. Punem la fiert un litru de apa si, cand...

Musaca de soia cu vinete
Romania

Pilaf de orez cu boabe de porumb

Pilaful de orez cu boabe de porumb este o mancare cu sanatoasa si delicioasa. Se spala orezul in zece ape, apoi se pune la...

Pilaf de orez cu boabe de porumb
Romania

Supa de pui cu paste fainoase

Pentru supa de pui cu paste fainoase se curata si se pun la fiert aripile sau ciocanele de pui, apa si sarea. Se lasa pana...

Supa de pui cu paste fainoase
Romania

Ciorba radauteana gustoasa

Pentru ciorba radauteana punem la fiert o gaina de casa sau un pui din comert in apa cu putina sare, o ceapa si un patrunjel.

Ciorba radauteana gustoasa
Romania

Supa crema cu zarzavat

Pentru supa crema cu zarzavat cartofii se curata si se fierb, separat cu apa si sare, apoi zarzavaturile le curatam, le tocam...

Supa crema cu zarzavat
Romania

Ciorba rapida de potroace

Pentru ciorba rapida de potroace maruntaiele, aripile si labele de la pasare se pun la fiert, in putina apa, cu o ceapa, un...

Ciorba rapida de potroace
Romania

Ciorba gustoasa de pui

Pentru ciorba de pui, un pui taiat bucati se pune la fiert cu cuburi din zarzavat, apoi se adauga trei sau patru ciuperci in...

Ciorba gustoasa de pui
Romania

Ciorba din sfecla rosie cu rasol afumat

Ciorba din sfecla rosie cu rasol afumat este o supa cu carne si legume gustoasa si consistenta. Punem la fiert in 4 l de apa...

Ciorba din sfecla rosie cu rasol afumat
Romania

Ciorba greceasca cu carne de vaca

Pentru ciorba greceasca cu carne de vaca, carnea, taiata in bucati, se pune la fiert cu apa rece, iar dupa primele clocote se...

Ciorba greceasca cu carne de vaca
Romania

Bors rusesc cu carne si legume

Borsul rusesc cu carne si legume este o supa foarte consistenta si delicioasa cu multe ingrediente. Carnea spalata se taie...

Bors rusesc cu carne si legume
Romania

Ciorba gustoasa de burta

Ciorba de burta este o supa cu carne populara si delicioasa. Aceasta varianta contine multa smantana. In supa pusa la fiert,...

Ciorba gustoasa de burta
Romania

Sos picant pentru gatit

Pentru sosul picant pentru gatit se dau zarzavaturile prin masina, apoi se pun la fiert cu restul de ingrediente. Se fierbe...

Sos picant pentru gatit
Romania

Sos picant de iarna

Sosul picant de iarna poate fi servit cu spaghete, aripioare. Gogosarii si ardeii curatati se dau prin masina de carne, dupa...

Sos picant de iarna
Romania

Sos alb cu ciuperci

Pentru sosul alb cu ciuperci, 500 g ciuperci fierte se pun la fiert cu o cana de apa, pana dau cateva clocote. Se adauga...

Sos alb cu ciuperci
Romania

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel

Pentru sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel se amesteca cu telul 300 ml de lapte cu 4 linguri de faina alba, se pun pe plita...

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel
Romania

Pasta frantuzeasca

Pasta frantuzeasca este foarte gustoasa pentru tarine. Un ficat mare, fiert si macinat se amesteca cu unt, mustar, smantana,...

Pasta frantuzeasca
Romania

Pasta de unt

Pasta de unt se serveste la sandwich-uri. Veti avea nevoie de unt, ceapa, mustar, galbenus fiert, masline si verdeata. Toate...

Pasta de unt
Romania

Bulion simplu

Bulionul simplu poate fi folosit la diverse mancarurui, sosuri, etc. Este delicios si sanatos. Rosiile se rup bucati si se...

Bulion simplu
Romania

Ketchup cu cuisoare si dafin

Pentru ketchup cu cuisoare si dafin rosiile si ceapa se dau prin masina de tocat, se pun la fiert pana devin ca un bulion, se...

Ketchup cu cuisoare si dafin
Romania

Rulada de cascaval cu lapte

Rulada de cascaval cu lapte este un aperitiv simplu si delicios. Se serveste calda cu smantana. Se pune totul la fiert si,...

Rulada de cascaval cu lapte
Romania

Branza topita cu smantana

Pentru branza topita cu smantana se pune laptele la fiert, se adauga branza de vaci la scopt, o stoarcem in tifon, dupa care...

Branza topita cu smantana
Romania

Cascaval de casa din branza de oi

Pentru cascaval de casa din branza de oi se pune laptele in cratita la fiert, apoi, cand aproape da sa fiarba, punem branza...

Cascaval de casa din branza de oi
Romania

Oua de prepelita cu castraveti

Ouale de prepelita cu castraveti este o mancare cu oua si maioneza delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Punem ouale...

Oua de prepelita cu castraveti
Romania

Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaie

Pentru vinul fiert cu scortisoara si coaja de lamaie se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau...

Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaie
Romania

Serbet de zahar ars simplu

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...

Serbet de zahar ars simplu
Serbet de cafea
Romania

Serbet de cafea

Pentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...

Serbet de cafea
Romania

Peltea de mere

Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...

Peltea de mere
Romania

Dulceata buna de mure

Dulceata de mure se face la fel cu dulceata de fragi, se adauga la fiert putina vanilie. Veti avea nevoie de mure, zahar,...

Dulceata buna de mure
Romania

Marmelada delicioasa de mere

Pentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...

Marmelada delicioasa de mere
Romania

Orez gustos cu lapte

Pentru orezul gustos cu lapte se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte...

Orez gustos cu lapte
Romania

Galuste cu prune sau marmelada

Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris,...

Galuste cu prune sau marmelada
Romania

Aluat cu caimac

Pentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...

Aluat cu caimac
Romania

Placintele delicioase cu carne

Pentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...

Placintele delicioase cu carne
Romania

Pilaf de gris

Pentru pilaful de gris se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul,...

Pilaf de gris
Romania

Balmus cu malai si branza

Pentru balmus cu malai si branza se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga ceva mai moale. Cand...

Balmus cu malai si branza
Romania

Mamaliga cu ochiuri si branzeturi

Pentru mamaliga cu ochiuri si branzeturi se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de...

Mamaliga cu ochiuri si branzeturi
Romania

Mamaliga simpla fiarta

Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in...

Mamaliga simpla fiarta
Romania

Morcovi de iarna cu unt

Pentru morcovii de irana cu unt se rad morcovii si se taie felii subtiri. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece. Dupa...

Morcovi de iarna cu unt