Cartofii taranesti sunt deliciosi si foarte populari. Intai se pun cartofii la fiert in coaja timp de 30 minute. In acest...
Cartofi taranesti deliciosiPentru pilaf de orez picant se curata puiul si se taie bucati apoi se pune la fiert in 2 l de apa, se ia spuma mereu si se...
Pilaf de orez picantPuisori din oua sut aperitive deosebite, ce se pot servi la mese festive. Intai se spala ouale si se pun la fiert in apa rece...
Puisori din ouaPentru aceasta zacusca, morcovul, ceapa si gogosarii se toaca prin masina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu uleiul si...
Zacusca gustoasa de fasole (Boboloane)Pentru zacusca de ardei kapia cu mustar, 7 kg ardei kapia, copti, curatati si dati prin masina, ii punem la fiert cu 300 ml...
Zacusca de ardei kapia cu mustarPentru tuslamaua regala cu vin va trebuie partea groasa de la 1 kg de burta, rasol de vitel fiert, 100 ml tuica, 200 ml vin alb.
Tuslama regala cu vinCarnea de porc cu ananas este o mancare de carne exotica deosebit de delicioasa. Se poate servi cu orez fiert. Se pun fasiile...
Carne de porc cu ananasDrobul de miel cu oua este o mancare traditionala de Paste. Pentru aceasta se spala bine organele de miel si se pun la fiert...
Drob de miel cu ouaPentru carnea de pui cu ciuperci, carnea se pune la fiert cu doi litri de apa, sare, ceapa si morcov. Dupa ce a fiert carnea,...
Carne de pui cu ciuperciClatitele cu carne de pasare este o mancare cu carne delicioasa si se pot servi ca si aperitiv. Puiul fiert si dat prin...
Clatite cu carne de pasareSomonul marinat gustos este o mancare cu peste delicioasa. Se pun la fiert intr-o cratita 500 ml de apa cu 100 g otet si 500...
Somon marinat gustosPentru supa cu perisoare din ficat se pune apa cu cub concentrat sau supa la fiert. Gomboturile: se mixeaza ficatul, cu oul...
Supa cu perisoare din ficatPentru pateul de casa se pune la fiert ficatul cu ceapa si apa. NU adaugati sare ca intareste ficatul prea tare. Se fierb cam...
Pateu de casaBudinca de orez din India este o reteta simpla si delicioasa. Pentru acest desert se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de...
Kheer - Budinca de orez din IndiaPentru crema de porumb se caleste porumbul in unt, se adauga supa si dupa ce e fiert porumbul, se adauga laptele.
Crema de porumbMusaca de soia cu vinete este o mancare de legume delicioasa si sanatoasa. Punem la fiert un litru de apa si, cand...
Musaca de soia cu vinetePilaful de orez cu boabe de porumb este o mancare cu sanatoasa si delicioasa. Se spala orezul in zece ape, apoi se pune la...
Pilaf de orez cu boabe de porumbPentru supa de pui cu paste fainoase se curata si se pun la fiert aripile sau ciocanele de pui, apa si sarea. Se lasa pana...
Supa de pui cu paste fainoasePentru ciorba radauteana punem la fiert o gaina de casa sau un pui din comert in apa cu putina sare, o ceapa si un patrunjel.
Ciorba radauteana gustoasaPentru supa crema cu zarzavat cartofii se curata si se fierb, separat cu apa si sare, apoi zarzavaturile le curatam, le tocam...
Supa crema cu zarzavatPentru ciorba rapida de potroace maruntaiele, aripile si labele de la pasare se pun la fiert, in putina apa, cu o ceapa, un...
Ciorba rapida de potroacePentru ciorba de pui, un pui taiat bucati se pune la fiert cu cuburi din zarzavat, apoi se adauga trei sau patru ciuperci in...
Ciorba gustoasa de puiCiorba din sfecla rosie cu rasol afumat este o supa cu carne si legume gustoasa si consistenta. Punem la fiert in 4 l de apa...
Ciorba din sfecla rosie cu rasol afumatPentru ciorba greceasca cu carne de vaca, carnea, taiata in bucati, se pune la fiert cu apa rece, iar dupa primele clocote se...
Ciorba greceasca cu carne de vacaBorsul rusesc cu carne si legume este o supa foarte consistenta si delicioasa cu multe ingrediente. Carnea spalata se taie...
Bors rusesc cu carne si legumeCiorba de burta este o supa cu carne populara si delicioasa. Aceasta varianta contine multa smantana. In supa pusa la fiert,...
Ciorba gustoasa de burtaPentru sosul picant pentru gatit se dau zarzavaturile prin masina, apoi se pun la fiert cu restul de ingrediente. Se fierbe...
Sos picant pentru gatitSosul picant de iarna poate fi servit cu spaghete, aripioare. Gogosarii si ardeii curatati se dau prin masina de carne, dupa...
Sos picant de iarnaPentru sosul alb cu ciuperci, 500 g ciuperci fierte se pun la fiert cu o cana de apa, pana dau cateva clocote. Se adauga...
Sos alb cu ciuperciPentru sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel se amesteca cu telul 300 ml de lapte cu 4 linguri de faina alba, se pun pe plita...
Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjelPasta frantuzeasca este foarte gustoasa pentru tarine. Un ficat mare, fiert si macinat se amesteca cu unt, mustar, smantana,...
Pasta frantuzeascaPasta de unt se serveste la sandwich-uri. Veti avea nevoie de unt, ceapa, mustar, galbenus fiert, masline si verdeata. Toate...
Pasta de untBulionul simplu poate fi folosit la diverse mancarurui, sosuri, etc. Este delicios si sanatos. Rosiile se rup bucati si se...
Bulion simpluPentru ketchup cu cuisoare si dafin rosiile si ceapa se dau prin masina de tocat, se pun la fiert pana devin ca un bulion, se...
Ketchup cu cuisoare si dafinRulada de cascaval cu lapte este un aperitiv simplu si delicios. Se serveste calda cu smantana. Se pune totul la fiert si,...
Rulada de cascaval cu laptePentru branza topita cu smantana se pune laptele la fiert, se adauga branza de vaci la scopt, o stoarcem in tifon, dupa care...
Branza topita cu smantanaPentru cascaval de casa din branza de oi se pune laptele in cratita la fiert, apoi, cand aproape da sa fiarba, punem branza...
Cascaval de casa din branza de oiOuale de prepelita cu castraveti este o mancare cu oua si maioneza delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Punem ouale...
Oua de prepelita cu castravetiPentru vinul fiert cu scortisoara si coaja de lamaie se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau...
Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaiePentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...
Serbet de zahar ars simpluPentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...
Serbet de cafeaPentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...
Peltea de mereDulceata de mure se face la fel cu dulceata de fragi, se adauga la fiert putina vanilie. Veti avea nevoie de mure, zahar,...
Dulceata buna de murePentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...
Marmelada delicioasa de merePentru orezul gustos cu lapte se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte...
Orez gustos cu laptePentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris,...
Galuste cu prune sau marmeladaPentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...
Aluat cu caimacPentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...
Placintele delicioase cu carnePentru pilaful de gris se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul,...
Pilaf de grisPentru balmus cu malai si branza se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga ceva mai moale. Cand...
Balmus cu malai si branzaPentru mamaliga cu ochiuri si branzeturi se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de...
Mamaliga cu ochiuri si branzeturi