Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un...
Cozonac impletit cu cacaoSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu cinci linguri de zahar si se adauga pe rand galbenusurile. Se...
Craiasa zapezilorSe separa albusurile de galbenusuri de la cele sase oua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu o cana de zahar. Se...
Tort de ciocolata amaruieSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, iar galbenusurile se freaca energic cu cinci linguri de...
Tort inghetatSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile...
Tort cu lichior de portocaleSe freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in clocot. Se lasa...
Inghetata de cacaoAmestecam margarina cu galbenusurile de ou, faina si jumatate din cantitatea de zahar, apoi adaugam smantana si stafidele....
Cubulete a la PozsonyFierbem zeama de baza dashi, adaugam sake, sos de soia, fulgi de bonito, zahar, tragem de pe foc, iar cand bonito se depune,...
Peste si legume panePiscoturile se trampeaza(se umezesc) in laptele cu rom si zahar si se asaza un strat intr-un vas termorezistent. Piersicile...
Budinca cu piersiciSe fierbe un sirop din apa si zahar. Se ia de pe foc si se amesteca cu margarina, se raceste. Se adauga laptele praf si nuca...
RaffaeloIngredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se...
Piscot cu gris si fructeFaina se amesteca cu unt, un ou intreg, putin zahar si frisca, se framanta. Se intinde o foaie, se pune in tava, se coace sa...
Placinta cu marmeladaPiscoturile se trampeaza(se umezesc) in laptele cu rom si zahar si se asaza un strat intr-un vas termorezistent. Piersicile...
Budinca cu piersiciSe razuieste varza (1,2 kg fara cocean). Se sareaza (1l.c.mocca) si se lasa 30 de minute. Bine stoarsa si condimentata cu...
Strudel cu varzaBranza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de...
Taitei din branzaIngredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se...
Piscot cu gris si fructeSe prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se...
Mouffin cu macChiflele le taiem in felii mai groase. Amestecam galbenusurile de ou cu zahar, esenta de vanilie, unt topit, apoi lapte, si...
Prajitura din chifleFaina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in...
Prajitura cu bulinePentru crema amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar plus amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga...
Prajitura Cuburi de LapteSe adauga piure de castane, unt, galbenusurile si zahar vanilat. Se bate spuma si se unge rece pe aluat. Cantitatea este...
Umplutura de castane pentru ruladeSe adauga 300 g faina, 80 g zahar brun, 2 l.c. mocca de praf de copt, un praf de sare si se freaca cu 15o g unt rece. Se...
Cornulete cu gemFileurile de peste se dau bine cu sare si zahar, dupa care se invelesc in pungi. Sa lasa sa stea asa timp de o saptamana la o...
Peste prajitUntul se amesteca cu zahar, nuci si galbenusuri, se freaca sa se obtina o compozitie omogena. Se adauga albusurile batute...
Prajitura rapida cu visineDesi nu este Tiramisu reteta originala, varianta de fata a iesit un deliciu! Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar....
Tiramisu reţetă cu blatTiramisu reţetă originala Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit. Galbenusurile se bat spuma cu zahar,...
Tiramisu reţetă originalaPiscotul se asaza pe un platou pe un rand, se acopera cu piersici taiate in doua, se stropesc cu sirop din compot. Smantana...
Desert cu smantanicaDizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm....
Melci cu cacaoDesparte galbenusurile de albusuri. Bate spuma tare albusurile si pune spuma la frigider. Amesteca bine galbenusurile cu...
Prajitura cu ciocolataOul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la...
Cuburi cu nuca de cocosSe aleg mere nu foarte mari. Se spala si li se indeparteaza cotorul, lasandu-se intregi. In scobitura se presara zahar, se...
Mere coapte umplute cu nuciSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca untul spuma cu...
Prajitura cu aluneSe bat albusurile spuma tare, adaugandu-se un praf de sare si o cana de zahar. Se incorporeaza miezul de nuca macinat, doua...
Prajitura cu alune si nucaSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga trei linguri de zahar si se bate in continuare,...
Bulgari de zapadaSe dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se...
Cozonac cu ciocolata si nucaDrojdia se dizolva in cinci linguri de lapte, adaugandu-se doua lingurite de zahar si patru linguri de faina. Se lasa maiaua...
Cozonac cu stafide si rahatDesparte galbenusurile de albusuri. Bate spuma tare albusurile si pune spuma la frigider. Amesteca bine galbenusurile cu...
Prajitura cu ciocolataDizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm....
Melci cu cacaoSpalam capsunile, indepartam verdeata cu coditele, le taiem in doua si le presaram cu 50 g de zahar. Branza se amesteca cu...
Crema de branza cu capsuniAmestecam 300 g faina, 250 g zahar si 1/2 pachetel de praf de copt. Ungem cu margarina o tava de marime mijocie. Margarina...
Prajitura simpla cu branzaGalbenusurile se freaca spuma cu o treime din zahar si cu zahar vanilat. Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar, se...
Prajitura cu caiseGutuile necojite, spalate si taiate se fierb in putina apa, se paseaza. Se fierb in continuare la foc mic, la inceput fara...
Jeleu de gutuiSe amesteca branza cu zahar pudra, se poate adauga si zahar vanilat, dupa gust, apoi lasam sa stea 10 minute. Apoi adaugam...
Bilute din branzaPrepararea sosului: amesteca cu o furculita ¼ cana de faina, zahar brun, ¼ lingurita de scortisoara si 2 linguri de unt...
Briose cu nuca, ciocolata si vanilieMerele curatate de coaja si cotoare se taie bucati mai mici si se fierb in putina apa cu 3 parti din zahar si cu vanilia,...
Desert cu mereLaptele se amesteca cu zahar tos, drojdie si galbenusuri, se lasa sa creasca 2 minute. Faina se amesteca cu praf de copt, se...
Cozonac deliciosAdauga jumatate de cantitate de zahar in lapte caldut, presara putin sare, dupa care inmoaie stafidele si grisul. Amesteca...
Prajitura cu grisFierbe laptele cu ciocolata si lasa-l sa se raceasca. Intre timp freaca spuma galbenusurile cu zahar si faina, iar in timp ce...
Crema de ciocolatarepara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g...
Gogosi carnaval