Amestecam untul cu zahar, putina sare, coaja de lamaie, timp de aprox. 8 minute, pana devine cremos. Amestecam faina, praful...
Prajitura cu lamaieBatem galbenusurile de ou in mijlocul fainii, apoi preparam un aluat tare adaugand margarina, praf de copt, zahar, smantana,...
Tort deliciosInmuiem stafidele. Fierbem laptele cu 3 linguri de zahar tos, cu zahar vanilat si un varf de cutit de sare. Amestecand...
Budinca de stafideSeparam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile...
Tort cu iaurt de piersiciIncalzim cuptorul la 200 grade. Captusim tavita cu folie de hartie. Amestecam faina cu zahar, cacao, praf de copt,...
Muffin cu ciocolataDin apa si zahar, coaja de lamaie si cuisoare se face un sirop. Cand e gata se adauga unt cat o nuca si scoate afara...
Baigli cu nucaSe incalzesc putin 3 dl lapte, adaugam in el 30 g drojdie sfaramata si 1 lingura de zahar pudra. Cand drojdia dospeste,...
Gogosi cu funditeSe zdrobesc fulgii de grau si se omogenizeaza cu doua linguri de unt. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar si se...
Fantezie cu branza si stafideSe freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de...
Coronite cu ciocolataSe freaca untul cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga trei linguri de cacao, doua linguri de rom si galbenusurile....
Chec cu ciocolata si nucaSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Se...
Chec cu lamaieFaina se amesteca cu praf de copt si bicarbonat de sodiu. Ananasul se taie bucati marunte. Oul se bate cu zahar, ulei si...
Mouffin cu ananas si ciocolataSe tai rondele conrnurile si se toarna lapte fiert peste ele. Se bate spuma din unt, zahar si galbenusuri. Cornurile stoarse...
Delicatese din cornOuale intregi se amesteca cu zahar, se freaca trei sferturi de ora, se adauga faina. In tava unsa, se pune cate o lingurita...
Fursecuri cu anasonGrisul se fierbe in lapte cu zahar vanilat, sare si zahar. Compozitia se niveleaza pe o suprafata neteda, sa aiba 1 cm...
Gris panePatru oua intregi se amesteca cu un praf de sare si 4 linguri de zahar, se adauga 200 g faina si un litru de lapte. Apoi se...
Placinte cu lapte si gemFierbe laptele cu batonul de vanilie. Separa galbenusurile de albusuri si bate spuma tare albusurile cu 2 linguri de zahar...
Lapte de pasareaie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora....
Tort rusesc cu cremaPentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu...
Tort EszterhazyTaiem colacii si ii lasam sa se usuce timp de o zi. Amestecam galbenusurile cu zahar si aroma. Incalzim laptele si il turnam...
Claie falsaAmestecam castanele cu zahar pudra si zahar vanilat, apoi cu galbenusurile de ou. Batem albusurile cu putina sare, pana...
Omleta cu castaneCuratam guliile, le taiem in cubulete cu grosime de aprox. 0,5 cm si le prajim cateva minute cu 1 lingura de ulei, sare si...
Tocanita gustoasaSe amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de...
Cozonaci cu fructe uscateBananele se taie de-a lungul, apoi in 3-4 bucati egale, depinde de marimea bananelor. Oul se amesteca bine cu putin zahar, fai
Banane panePentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in...
Pandispan cu branza si capsuniFramanta 600 g de faina, 100 g de unt, 300 g de zahar, 1 ou si 1 praf de copt cu lapte. Imparte aluatul in 5. Coace 2 foi pe...
Prafitura TrandafirAmesteca 400 g de faina, 250 g de zahar pudra, 250 g de margarina, 1 praf de copt, 4 galbenusuri si putin lapte. Aseaza...
Prajitura cu budinca de vanilieBate ouale cu zahar, adauga faina si bate din nou. Aluatul trebuie sa fie consistent ca smantana. Portioneaza aluatul cu o...
Prajitura calaAmesteca peste aburi 150 g de zahar pudra, 50 g de unt, 2 linguri de praf de cacao, 2 oua si 2 linguri de miere, adauga 1...
Prajitura KinderBlatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de...
Tort cu crema bavareza de portocaleSe framanta un aluat din unt, faina si migdale, zahar, scortisoara si lamaie rasa. Trei sferturi din acest aluat se...
Tort de mere cu capsuniSe rade coaja de portocala peste zahar, dupa care se freaca galbenusurile 30 min cu zaharul. Pesmetul fin cernut se inmoaie...
Tort de portocale simpluBlatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care...
Tort de portocale deliciosAlbusurile de oua cu 250 g zahar se bat spuma. Se adauga 250 g castane fierte si zdobite si 2 linguri de faina. Se toarna...
Tort de castanePrunele taiate se dau prin zahar, se condimenteaza cu putin piper si se prajesc pana se caramelizeaza. Se fragezesc feliile...
Rulada cu prune si baconSe freaca untul cu zaharul. Praful de copt se amesteca cu faina. La crema obtinuta din unt si zahar se adauga ouale batute si...
Cozonac cu vin rosuSe bat albusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga castanele date prin masina (dupa ce au fost fierte si curatate) si...
Tort de castane cu zahar caramelizatBlatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina, faina si albusurile...
Tort de castane cu zahar arsFeliem oblic 6-8 cornuri nesarate. Amestecam 7 dl lapte cu 4 oua, 150 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat in care cornurile...
Sufleu din cornuri cu caiseAmesteca oul cu untura, lapte si miere. Adauga faina, zahar pudra si bicarbonat de sodiu. Framanta bine aluatul si intinde 3...
Prajitura cu romIngredientele se amesteca bine si aluatul obtinut se imparte in doua parti. Se poate aroma in mai multe feluri. Intr-o parte...
Biscuiti cu diferite aromeCantitati egale de branza, faina si unt, un varf de cutit de sare si putin zahar se framanta si se lasa la dospit o ora....
Cornulete de branzaDin oua, zahar si faina se coace un piscot subtire. Din lapte, budinca si zahar se fierbe o budinca groasa, care se va...
Rulada de nuca cu martipanPune 50 g drojdie in 200 ml de lapte caldut si adauga 1 lingura de zahar. Amesteca bine 700 g de faina, 200 ml de smantana,...
CornuriCurata cepele, ardeii si taie-i fasii. Presara-i cu sare si zahar, si prajeste-i in 100 ml de ulei. Pune rosiile in apa...
Ghiveci de dovleacSe amesteca apa cu zahar pana da in clocot, iar dupa ce s-a racit putin, adaugam margarina, laptele praf, nuca de cocos...
Bilute din nuca de cocosDin apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in...
Compot de dovleacMerele se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu putin zahar, impreuna cu prunele uscate. Se fierb pana cand...
Supa de mere cu galusteFaina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se...
Melci cu branzaPentru blat, se freaca spuma 6 galbenusuri cu zahar, albusurile se bat spuma.Se adauga faina amestecata cu pudra de cacao si...
Prajitura cu nuci si romLaptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu...
Orez cu caise