Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar. Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga...
Inghetata de alune cu friscaInmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul...
Placinta cu varzaFierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si...
Orez cu lapte si caiseAmestecam bine ingredientele, impartim aluatul in 2 parti si le condimentam in mod diferit. In jumate putem pune zahar...
Biscuiti macinatiFierbem in lapte 2 plicuri de budinca de vanilie. Amestecam 2 cuburi de margarina cu 40 dkg zahar pudra si adaugam la...
Felii de cappucinoInmuiem drojdia in jumate de dl de lapte si putin zahar. Preparam aluatul din galbenusuri, zahar, sare, lapte, stafide,...
Prajitura FerdinandTaiem piscotul in doua. Fierbem in sucul de ananas ¾ dl lapte, 2 plicuri de budinca de vailie si 6 linguri de zahar. Dupa...
Tort grilaj cu ananasBlatul: Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam...
Tort de curmale englezescSe face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu...
Tort de coacazeSe face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apoi se amesteca...
Tort de coacaze si migdaleInmuiem drojdia cu putin zahar in lapte si adaugam o lingura de faina. Spalam cartofii si ii coacem in cuptor. Ii decojim si...
Pogaci cu cartofiPentru foile de blat, se bat albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se amesteca intre ele si se adauga...
Tort dobos cu zahar arsSe separa galbenusurile de albusuri si le punem in castroane separate. Galbenusurile si 10 linguri de zahar le mixam bine....
Chec defragaFierbem orzul in lapte cu zahar pana devine moale, adaugam coaja rasa de la lamaie/portocala, zaharul vanilat, scortisoara,...
Strudel cu orzFramantam faina, zaharul pudra, untura, ouale, praful de copt si laptele, coacem 2 foi. Pentru crema: fierbem faina in lapte....
Felii cu crema de lamaieSe bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu...
Tort de capsuniSe bat albusurile de la 5 oua spuma, se adauga 100g zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma tare. Se pun...
Tort de cacao1. Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele, uleiul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. Se...
Tort de lamaieGalbenusurile se freaca bine cu cate o lingura de zahar, dupa care se adauga ciocolata inmuiata la cald. Se adauga apoi...
Tort de ciocolata cu friscaBatem spuma 2 albusuri cu jumatate de cana de zahar. Adaugam 20 dkg de fulgi de cocos si ¼ din cana de faina. Turnam...
Placinta alb-negruGolim un pahar de iaurt sa-l putem folosi la masurat. Batem spuma 3 pahare de zahar, zaharul vanilat si ouale, adaugam un...
Placinta cu iaurtPunem intr-un litru de lapte o margarina si 2 plicuri de zahar vanilat si le topim pe foc. Topim 20-25 dkg de zahar si...
Felii cu caramelFramantam un aluat crocant din faina, margarina, zahar si galbenus, il intindem intr-o forma de tort de 26 de cm in diametru...
Tort cu branza si rubarbaPentru piscot batem o spuma usoara din albusuri si zahar. Batem spuma margarina cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile,...
Tort cu lapte de pasareTiramisu reţetă cu fructe Pentru sirop razuim coaja unei lamai, adaugam zeama de lamaie, 1,5 dl apa si 2,5 dkg zahar,...
Tiramisu reţetă cu fructeFramantam ingredientele si turnam aluatul obtinut intr-o forma (forma poate fi de cornulete sau orice alt fel. Dupa coacere...
Cornulete cu cocosFramantam bine ingredientele, formam cornulete mici din aluat. Dupa racire le rulam, la cald, cu zahar vanilat.
Cornulete cu vanilieFrunzele de menta se zdrobesc in mojar cu putina apa si sirop de zahar. Cand sunt gata, se goleste mojarul in paharul umplut...
Coctail Salep cu mentaCoacem un piscot din 10 oua. Batem spuma 10 oua cu 10 linguri de zahar. Amestecam 9 linguri de faina cu 1 lingura de praf de...
Tort cu ciocolata si castaneBatem spuma galbenusurile, 20 dkg de zahar pudra, margarina si praful de cacao. Adaugam laptele, praful de copt, zaharul...
Prajitura NegresaBatem spuma 3 albusuri cu 11 dkg de zahar, apoi adaugam 3 galbenusuri si praful de copt amestecat cu 2 pachete de budinca....
Felie cu friscaAmestecam 4 dl de malai, 4 dl de faina, 3 dl de zahar cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Amestecam 6 dl de iaurt natural...
Biscuiti de malaiBatem spuma 3 albusuri cu 11 dkg de zahar (incorporam incet zaharul). Adaugam 3 galbenusuri si 2 pachete de praf de budinca...
Rulou de piscot coloratBucata de zahar cubic o absorbim cu 2-3 picaturi de bitter Angostura si o punem in cupa de sampanie. Adaugam cubulet de...
Coctail AlfonsoInmuiem drojdia in laptele caldut cu zahar. Amestecam stafidele cu fructele confiate, le stropim cu rom si le lasam la...
Placinta cu fructeBatem spuma albusurile a 2 oua si adaugam cate unul galbenusurile, 10 dkg de zahar, 7 dkg faina si 5 dkg de margarina topita...
Tort picior de gascaDizolvam 30 dkg miere, 4 galbenusuri, 1 pachet de zahar vanilat intr-o lingura de apa calduta. Batem spuma amestecul. Adaugam...
Prajitura buna cu mierePregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe...
Aluat cu ciuperciCoacem un piscot de ciocolata din 8 oua. Amestecam 25 dkg de zahar pudra cu zeama si coaja de lamaie, smantana si branza,...
Patratele de branza cu friscaFoaie: batem spuma 10 dkg de zahar pudra, 2 galbenusuri si 5 dkg de margarina. Amestecam 20 dkg de faina cu ½ pachet de...
Cremes SomogyiSfaramam 10 dkg de untura in 22 dkg de faina, adaugam 10 dkg zahar pudra, putina sampanie, putin otet, 2 galbenusuri si...
Tort secuiescBatem spuma margarina cu 25 dkg de zahar pudra. Batem spuma galbenusurile, adaugam faina si nuca, apoi incorporam incet crema...
Patrat cu nucaBautura se prepara in paharul clientului. Se toarna gin, se stoarce sucul din jumatate de lamaie, se adauha apoi rondele de...
Gin FizzTurnam in pahare bine racite ginul, siropul de zahar, zeama de lamaie si albusul de ou. Completam cu apa minerala ,...
Coctail CollinsSiropul de zahar, ginul, zeama de lamaie, albusul de ou si gheata se scutura foarte bine intr-un shaker si se strecoara in...
Coctail Silver FizzSfaramam untura in faina, adaugam 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, bicarboantul de sodiu si 1,5 pahar de smantana. Framantam un...
Paine cu branzaAmestecam untura, zaharul si galbenusurile, apoi adaugam faina, praf de copt, zahar vanilat si lapte cat cuprinde. Framantam,...
Prajitura cu lapteSe amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua...
Corn de vanilieAmestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja...
Coronita de linzertFramantam ingredientele si impartim aluatul obtinut in 2 parti, ungem o foaie cu gem de caise. Umplutura: batem spuma 5...
Felii cu cocosMai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun,...
Placinta cu branza