Retete culinare

Icre tarama
Aperitive cu peste

Icre tarama

Icrele tarama este un aperitiv festiv delicios. Grisul se fierbe in apa si se raceste. Ceapa se curata, se spala si se taie...

Icre tarama
Icre de crap sau stiuca cu ceapa si masline
Aperitive cu peste

Icre de crap sau stiuca cu ceapa si masline

Icrele de crap sau stiuca cu ceapa si masline este un aperitiv festiv delicios. Icrele se trec printr-o sita rara pentru a se...

Icre de crap sau stiuca cu ceapa si masline
Oua umplute cu pate de ficat
Aperitive cu oua

Oua umplute cu pate de ficat

Pentru oua umplute cu pate de ficat ouale se spala si se fierb pana ce capata consistenta tare, se racesc, se curata de coaja...

Oua umplute cu pate de ficat
Oua cu rosii si ceapa verde
Aperitive cu oua

Oua cu rosii si ceapa verde

Ouale cu rosii si ceapa verde este un aperitiv delicios. Ouale se spala si se fierb pana ce capata consistenta tare, se...

Oua cu rosii si ceapa verde
Oua cu ciuperci si marar
Aperitive cu oua

Oua cu ciuperci si marar

Ouale cu ciuperci si marar este un aperitiv festiv consistent si delicios. Ouale se spala sub jet de apa rece, se fierb pana...

Oua cu ciuperci si marar
Oua cu maioneza si patrunjel
Aperitive cu oua

Oua cu maioneza si patrunjel

Ouale cu maioneza si patrunjel este un aperitiv festiv clasic si delicios. Ouale se spala sub jet de apa rece, se fierb pana...

Oua cu maioneza si patrunjel
Crochete din ou cu sos tartar
Aperitive cu oua

Crochete din ou cu sos tartar

Crochetele din ou cu sos tartar sunt aperitive delicioase. Cinci oua se spala, se fierb pana ajung de consistenta tare, se...

Crochete din ou cu sos tartar
Ciuperci cu carne de pasare
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu carne de pasare

Pentru ciuperci cu carne de pasare ciupercile proaspete se curata si se spala. Cozile de ciuperci se toaca marunt. Carnea de...

Ciuperci cu carne de pasare
Ciuperci cu carne de vita sau porc
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu carne de vita sau porc

Pentru ciuperci cu carne de vita sau porc ciupercile se curata si se spala. Cozile de ciuperci se toaca marunt. Ceapa se...

Ciuperci cu carne de vita sau porc
Ciuperci cu sos de lamaie (a la Grec)
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu sos de lamaie (a la Grec)

Pentru ciuperci cu sos de lamaie ciupercile se spala, se curata, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul si...

Ciuperci cu sos de lamaie (a la Grec)
Ciuperci umplute cu ceapa si cascaval
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu ceapa si cascaval

Pentru ciuperci umplute cu ceapa si cascaval ciupercile proaspete se curata, se spala. Cozile de ciuperci se taie marunt....

Ciuperci umplute cu ceapa si cascaval
Icre din branza cu rosii
Aperitive cu branza

Icre din branza cu rosii

Icrele din branza cu rosii se servesc la sandwich-uri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se...

Icre din branza cu rosii
Ardei umpluti cu salata de vinete
Aperitive cu legume

Ardei umpluti cu salata de vinete

Ardeii umpluti cu salata de vinete se servesc la aperitive. Ceapa se spala si se taie fin. Rosiile se spala, se oparesc, se...

Ardei umpluti cu salata de vinete
Liptauer timisorean
Aperitive cu branza

Liptauer timisorean

Liptauerul timisorean se serveste rece, pe frunze de salata sau se foloseste la prepararea aperitivelor si sandwich-urilor....

Liptauer timisorean
Liptauer
Aperitive cu branza

Liptauer

Liptauerul se foloseste la prepararea sandwich-urilor. Branza telemea de oi se spala si, impreuna cu branza proaspata de...

Liptauer
Rosii umplute cu sardele
Aperitive cu peste

Rosii umplute cu sardele

Rosiile umplute cu sardele sunt aperitive cu peste decorative si delicioase. Ouale se spala si se fierb tari. Usturoiul se...

Rosii umplute cu sardele
Pasta de branza cu oua si ceapa
Aperitive cu branza

Pasta de branza cu oua si ceapa

Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se fierb tari, se racesc si se taie cuburi. Branza de vaci se...

Pasta de branza cu oua si ceapa
Taitei din cartofi
Mancaruri cu cartofi

Taitei din cartofi

Taiteii din cartofi sunt paste traditionale foarte delicioase. Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se dau prin...

Taitei din cartofi
Taitei taranesti
Paste si pizza

Taitei taranesti

Taiteii taranesti sunt paste traditionale foarte delicioase. Faina se cerne intr-un vas. Ouale se sparg si se adauga la...

Taitei taranesti
Razatura de lamaie a la Mircea
Conserve de iarna

Razatura de lamaie a la Mircea

Pentru razatura de lamaie a la Mircea lamaile se spala si se rad de coaja. Razatura astfel obtinuta se amesteca cu zahar. Se...

Razatura de lamaie a la Mircea
Pate din ficat de porc cu coniac
Aperitive cu carne

Pate din ficat de porc cu coniac

Pateul din ficat de porc se serveste rece, la aperitive, rulouri, sandwich-uri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii....

Pate din ficat de porc cu coniac
Pasta din carne de porc
Aperitive cu carne

Pasta din carne de porc

Pasta din carne de porc se poate servi la aperitive sau sandwichuri. Carnea de porc se spala si se taie bucati mici. Ceapa se...

Pasta din carne de porc
Pasta din branza asortata
Aperitive cu branza

Pasta din branza asortata

Pasta din branza asortata se foloseste la prepararea unor aperitive delicioase. Branza telemea se spala si se amesteca cu...

Pasta din branza asortata
Pasta din branza cu ciuperci
Aperitive cu branza

Pasta din branza cu ciuperci

Pasta din branza cu ciuperci se foloseste la prepararea unor aperitive delicioase. Branza se spala si se da prin razatoare....

Pasta din branza cu ciuperci
Pasta din branza, cascaval si marar
Aperitive cu branza

Pasta din branza, cascaval si marar

Pasta din branza, cascaval si marar se foloseste la prepararea unor aperitive delicioase. Cascavalul se curata de coaja si se...

Pasta din branza, cascaval si marar
Pasta de branza cu boia
Aperitive cu branza

Pasta de branza cu boia

Pasta de branza cu boia se foloseste la prepararea unor aperitive delicioase. Branza se spala. Untul se alifiaza. Mararul se...

Pasta de branza cu boia
Galuste simple din gris
Supe de carne

Galuste simple din gris

Pentru galuste din gris se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat, apoi, treptat, se...

Galuste simple din gris
Galuste taranesti pentru supa
Supe de carne

Galuste taranesti pentru supa

Pentru galuste taranesti pentru supa se sparg ouale intr-un vas si se amesteca cu untura, bicarbonatul, sarea si piperul.

Galuste taranesti pentru supa
Galuste din ficat de vita
Supe de carne

Galuste din ficat de vita

Pentru galuste din ficat de vita ceapa se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ficatul se spala si se taie bucatele....

Galuste din ficat de vita
Galuste simple pentru papricas
Paste si pizza

Galuste simple pentru papricas

Galustele simple pentru papricas sunt paste traditionale si delicioase pentru carne. Faina se cerne, patrunjelul verde se...

Galuste simple pentru papricas
Bait pentru carne de vanat
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Galuste pentru papricas cu cartofi
Mancaruri cu cartofi

Galuste pentru papricas cu cartofi

Galustele cu cartofi pentru papricas este o mancare de cartofi traditionala si delicioasa. Cartofii se spala si se fierb in...

Galuste pentru papricas cu cartofi
Coq au vin de la Julia Child
Mancaruri cu carne

Coq au vin de la Julia Child

Coque au vin este o reteta din vechea traditie frantuzeasca, care colpesteste cu arome si savoare.

Coq au vin de la Julia Child
Budinca din ghebe si spanac cu orez
Mancaruri de post

Budinca din ghebe si spanac cu orez

Budinca din ghebe si spanac cu orez este o mancare de post delicioasa si sanatoasa. Spalam orezul in mai multe ape si il...

Budinca din ghebe si spanac cu orez
Bors
Borsuri

Bors

Pentru bors malaiul se cerne, painea se taie felii si se prajeste pe plita. Drojdia de bere, malaiul si 150 g tarate se...

Bors
Mujdei de usturoi ca acasa
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Mujdei de usturoi ca acasa

Pentru mujdei de usturoi ca acasa usturoiul se desface, se curata si se piseaza bine impreuna cu sarea. Treptat, se adauga...

Mujdei de usturoi ca acasa
Sos unguresc
Sosuri condimentate

Sos unguresc

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu...

Sos unguresc
Sos de tarhon universal
Sosuri condimentate

Sos de tarhon universal

Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se...

Sos de tarhon universal
Sos de tarhon cu smantana
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Sos de smantana si lapte
Sosuri reci

Sos de smantana si lapte

Pentru sos de smantana si lapte faina se cerne, se dizolva in 125 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca...

Sos de smantana si lapte
Sos picant cu mustar (Robert)
Sosuri condimentate

Sos picant cu mustar (Robert)

Pentru sos picant cu mustar ceapa se curata, se spala, se taie marunt, dupa care se fierbe cu vin si otet timp de 7 minute....

Sos picant cu mustar (Robert)
Sos picant din sos brun
Sosuri condimentate

Sos picant din sos brun

Pentru sos picant ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Castravetii se spala, se curata de coaja si...

Sos picant din sos brun
Sos bernez din oua si unt
Sosuri condimentate

Sos bernez din oua si unt

Pentru sos bernez untul se incalzeste usor si se separa de apa. Tarhonul se spala, se curata, se taie marunt si se opareste....

Sos bernez din oua si unt
Sos olandez cu unt si oua
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos olandez cu unt si oua

Pentru sos olandez untul se topeste, iar apa rezultata se elimina. Lamaia se stoarce. Galbenusurile de ou se bat cu sare...

Sos olandez cu unt si oua
Sos de mustar ardelenesc
Sosuri condimentate

Sos de mustar ardelenesc

Pentru sos de mustar ardelenesc faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa, se adauga in untul incalzit si se amesteca cu...

Sos de mustar ardelenesc
Sos Meuniere fara capere
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Meuniere fara capere

Pentru sos Meuniere fara capere patrunjelul verde se spala, se curata si se toaca marunt. Untul se incalzeste, se adauga...

Sos Meuniere fara capere
Sos Meuniere
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Meuniere

Sosul Meuniere este un sos clasic francez, preparat rapid prin înmuieriul ingredientelor în făină și prăjirea lor în...

Sos Meuniere
Sos de mere cu smantana
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Sos de marar cu smantana si supa de oase
Sosuri condimentate

Sos de marar cu smantana si supa de oase

Pentru sos de marar mararul verde se curata, se spala si se toaca mare. Faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa, se toarna...

Sos de marar cu smantana si supa de oase
Sos de macris cu smantana
Sosuri cu legume

Sos de macris cu smantana

Descoperă rețeta delicioasă de sos de macris cu smântână. Un sos savuros și cremos pentru a însoți preparatele tale...

Sos de macris cu smantana
Sos Madera din sos brun
Sosuri condimentate

Sos Madera din sos brun

Pentru sos Madera sosul brun se amesteca cu esenta de oase, vin, piper, sare si se fierbe 3-4 minute. Dupa ce a fiert, se...

Sos Madera din sos brun
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Tiramisu la pahar
1
Prajituri

Tiramisu la pahar

Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!

Tiramisu la pahar
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
3
Prajituri

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Culoare si savoare, atat de simplu!

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
Biscuiti prajiti
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
5
Aperitive cu legume

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii

Este genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
Parteneri
Mini checuri cu vin fiert si fructe goji
Bucataras.RO

Mini checuri cu vin fiert si fructe goji

Pare ciudat sa faci prajituri cu vin??? Eh! Poate pentru voi!  Sa va spun cum am procedat: am pus vinul la fiert cu...

Mini checuri cu vin fiert si fructe goji
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii