Se curata merele de coaja si de seminte, se dau pe razatoare, se pun intr-o farfurie adanca cu doua linguri de zahar tos si o...
Clatite cu mere raseSe spala oul, se sterge cu prosop curat si se sparge intr-un vas adanc. Se pune peste ou faina cat cuprinde, se amesteca, se...
Clatite cu bereSe spala ouale, se sterg si se sparg intr-un vas adanc. Se adauga faina in ploaie, se amesteca si se subtiaza amestecul cu...
Clatite frantuzestiSe spala ouale, se sterg si se sparg intr-un vas adanc. Se pune faina si se subtiaza cu lapte. Se adauga un praf de sare si 2...
Clatite cu untSe fac clatite ca in reteta "Clatite cu lapte", se scot pe o farfurie si se ung cu marmelada de fructe parfumata cu o lingura...
Clatite polonezeSe spala oul, se sparge intr-un vas adanc, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si se subtiaza cu lapte. Cand se...
Clatite cu smantanaCotletele se spala, se usuca intr-un prosop curat si se pun la fript pe un gratar asezat pe jar. Ciupercile se spala, se...
Cotlete de oaie cu ciuperciCarnea se curata de oase si de grasime, se taie bucati mari si groase de 4 cm, se presara pe fiecare bucata de carne un...
Pastrama de oaieSe scoate osul de la pulpa, se desface carnea si se bate cu un batator de lemn. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se unge...
Pastrama de oaie afumataSe sparge oul, se adauga apa cat incape in trei jumatati de ou, se adauga un praf de sare si se cerne deasupra faina. Se...
Placinta dobrogeanaArdeii umpluti cu sos se prepara in doi pasi, prima data se pune la fiert, apoi in cuptor. Prima data insa, pregatim...
Ardei umpluti cu sosCarnea se amesteca intr-un vas adanc, cu doua cepe tocate fin si zarzavatul de supa dat pe razatoare. Peste amestec se pune...
ChifteleCarnea se amesteca intr-un vas adanc, cu doua cepe tocate fin si zarzavatul de supa dat pe razatoare. Peste amestec se pune...
Chiftele marinate cu tarhonCarnea se amesteca cu ceapa calita in unt si cu franzela inmuiata in lapte si faramitata bine, se sareaza si se pipereaza...
Cotlete rusestiCarnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu...
GhiudemTurnati pe fundul unei tavi aproximatix 1 kg de sare. Se spala interiorul puiului se sareaza si se presara cu tarhon sau...
Pui prajit in sareSe pun deoparte 10-15 fructe pentru decor. Zaharul se dizolva in 4 linguri de apa si se fierbe un sirop. La albusuri se...
Spuma de zmeuraSe spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat sa o acopere si cu un praf de sare. Se fierbe pana cand furculita...
Limba de oaie cu sos de legumeSe taie jumatate din cantitatea de sunca cubulete mici, iar restul se marunteste. Sosul besamel se amesteca cu sunca si cu...
Sunca crocantaSe omogenizeaza untul cu o treime din cantitatea de zahar. Se adauga esenta de rom si un varf de cutit de sare. Unul cate...
Tort cu macSe scot maruntaiele, se spala si se taie bucati potrivit de mari, apoi se insiruie pe o frigare asortate intre ele cu felii...
Frigarui din maruntaie de oaieSe curata carnea de pielite, se spala si se trece prin masina de tocat. Se lasa intr-un vas adanc si se amesteca cu ceapa...
Sarmale cu carne de oaieSe taie carnea bucati potrivit de mari, se spala in mai multe ape si se caleste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se...
Carne de miel cu marar verdeSe spala carnea si se taie felii groase, apoi se caleste in unt. Separat se pregateste spanacul astfel : se spala frunza cu...
Carne de miel cu spanacCarnea se spala si se taie bucati, apoi se rumeneste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se adauga ceapa tocata marunt,...
Carne de miel cu tarhonSe curata ceapa si usturoiul, apoi se spala si se taie bucati lungi de 4-5 cm. Se pun impreuna intr-un vas adanc si se...
Stufat de miel cu verdeataMuschiul se spala si se sterge cu un prosop curat. Se taie felii groase, care se pun in ulei incins. Cand carnea s-a albit,...
Muschi de miel cu smantanaMielul se taie, se scot intestinele si maruntaiele, se lasa cu blana sau se jupoaie si se frige intreg infipt intr-o frigare...
Miel haiducescSe spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se...
Friptura din pulpa de oaieSe inmoaie untul, la foc mic, si se pune peste faina proaspat cernuta,impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si...
Budinca de portocaleSe taie smochinele felii subtiri si se pun intr-un vas adanc. Separat se freaca zaharul cu galbenusurile si, cand arata ca o...
Budinca de smochineSe spala pulpa de miel si se pune pe planseta de lemn. Se freaca cu lamaie pe fiecare parte, se unge cu unt topit apoi cu...
Friptura de mielSe scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii...
Friptura de miel la cuptorSe scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca...
Friptura de miel invelitaCarnea se spala, se taie felii si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca...
Carne de miel cu ciuperciSe amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul,...
Prajitura cu migdaleSe amesteca bine margarina cu zaharul. Se adauga nucile pisate, faina, pudra cacao, praful de copt si esenta se rom. Aluatul...
Prajituri in forma de migdalePulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu...
Pulpa de berbec impanataCarnea se taie felii, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare impreuna cu o ceapa taiata felii si o telina curatata...
Ciulama de mielSe aleg mere sanatoase, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos si se...
Budinca de mereSe alege orezul, se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o cratita emailata, acoperit cu apa calda. Se lasa sa dea...
Budinca cu orezSe opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora....
Budinca dulce de painePentru aceasta reteta de drob de miel se fierbe carnea separat, se taie felii subtiri si se amesteca cu maruntaiele de miel...
Drob cu organe de mielSe curata rasolul de oasele mici care raman cand se sparge osul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu multa apa....
Rasol cu sos ungurescCostita se curata de pielite si de oase si se tine o ora in apa rece cu o lingura de otet ca sa-si piarda mirosul specific....
Costita de berbecSe spala cotletele, se bat usor cu batatorul de lemn si se prajesc in ulei incins. Se lasa pe o farfurie cat timp se...
Cotlete de berbec cu sos de ciuperciCarnea se pune intr-un vas mare si se opareste cu apa clocotita ca sa-si piarda mirosul. Se taie apoi felii cu latura de 4-5...
Frigarui din carne de berbecIntr-un vas mare, pe jumatate plin cu apa rece, se pune carnea de berbec, o ceapa taiata felii, telina taiata in patru si o...
Friptura de berbecCarnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se...
Friptura umpluta cu ficatSe spala carnea, se sterge cu prosop curat si se rumeneste bucata intreaga in ulei. Inainte de a se rumeni, carnea se...
Friptura de berbec cu fasole boabeSe amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile,...
Prajitura cu mere si branzaFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptornimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Rasturnata cu ananas si gem de gutuiSecretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...
Placinte cu carne si carnatiUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuUmilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât...
Tarta cu pastarnacÎți recomandăm o rețetă simplă de pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce....
Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casăDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata