Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana ce albusul se intareste. Se pun...
Chec cu cacao
Se amesteca miezul de nuca macinat cu faina. Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de zahar, la care se adauga...
Chec cu nuca
Se amesteca intr-un vas faina cu ouale, puse pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou. Se infierbanta laptele cu vanilia si...
Clatite cu rom
Se amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in...
Clatite de ciocolata
Se separa galbenusurile de albusuri. Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata, se dau prin razatoare si se freaca cu...
Clatite din cartofi
Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie,...
Clatite frantuzesti
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceste dulciuri avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Coltunasi cu branza de vaci si vanilie
Se face umplutura: se pun nucile intr-o oala, se amesteca cu laptele, vanilia si cu zaharul si se pun pe foc foarte mic. Se...
Coltunasi cu nuci
Se spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul. Se intinde foaia de aluat, se taie...
Coltunasi cu visine
Se fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine...
Choux a la creme
Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pun cele 8 galbenusuri. Se bat galbenusurile cu o spatula si...
Clatite cu ghimbir
Se amesteca malaiul cu faina. Se bat bine ouale si se pun peste amestecul de faina cu malai. Se inglobeaza praful de copt,...
Clatite cu malai
Se prepara ca orice aluat de clatite, cu deosebirea ca in loc de lapte se foloseste vin pentru desfacerea fainii. Se spala...
Clatite cu merePastele se fierb al dente in apa cu sare. In acest timp se incinge uleiul de masline in tigaie. Jumatate din sunca felii se...
Tagliatelle cu prosciutto
Se incalzesc laptele si apa intr-un vas. Se pune intr-un bol faina, se subtiaza cu lichidul de mai sus, se amesteca usor si...
Clatite crocanteCozonacul cu caramel, rosekrant, este o varianta delicioasa a clasicului cozonac. Este la fel de pufos si aromat, si poate fi...
Cozonac trandafir cu caramel
Aluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2...
Clatite cu bereMai intai incalzim cuptorul la 180 de grade celsius si pregatim forma. Se unge o forma, cu diametru 20 cm, cu unt si se...
Prajitura cu banane, cocos si afine
Se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga vanilia, cacaua si se mai freaca pana se obtine o crema. Se incorporeaza...
Sufleu de oua cu cacao
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile foarte bine si se...
Sufleu de oua cu vanilieSufleul de portocale sau lamaie este un desert simplu si usor, fructat, cu aroma proaspata. Pentru un aspect deosebit serviti...
Sufleu de portocale sau lamaie
Se toarna, intr-un vas, smantana cu faina si se pune sa fiarba pe foc mic, amestecand bine, ca sa nu se faca cocoloase si sa...
Sufleu de smantana
Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface...
Sufleu de vanilie
Se amesteca faina cu laptele intr-o oala. Se pune vasul pe foc mic, se adauga zaharul si vanilia, amestecand continuu. Dupa...
Sufleu de vanilie II
Se amesteca bine untul cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile si faina, se subtiaza aluatul cu laptele si se inglobeaza...
Clatite alunecoase
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu sarea. Untul taiat bucatele se freaca pana se inmoaie si...
Clatite cremoaseSe fierb intr-un vas laptele cu vanilia, ciocolata si zaharul, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se ia vasul de pe...
Sufleu de ciocolata
Se topeste intr-un vas untul, se pune faina peste el, se amesteca repede si se subtiaza sosul cu lapte. Se lasa vasul pe foc,...
Sufleu de ciocolata IISufleul este in general un desert fin si apreciat. Iti propunem sa incerci si sufleul de cirese, perfect pentru o dupa-amiaza...
Sufleu de cirese
Se spala fructele si se aleg boabele de pe codite. Se acopera fructele cu apa si se fierb impreuna cu zaharul si vanilia....
Sufleu de coacaze
Se spala si se curata gutuile, se dau prin razatoare si se fierb intr-un vas cu putina apa. Cand s-au inmuiat si a scazut...
Sufleu de gutui
Se separa galbenusurile de albusuri. Se spala lamaile si se freaca zaharul cubic de coaja, pana se ajunge la partea alba,...
Sufleu de lamaie
Se curata merele, se taie feliute subtiri si se pun intr-un vas pe foc, presarate cu 50 gr zahar si stropite cu vin. Cand...
Sufleu de mere
Se pune intr-o oala cu apa fierbinte, orezul ales si spalat si se dau cateva clocote. Se strecoara orezul si se pune intr-o...
Sufleu de orez
Intr-un bol se pune faina si se amesteca cu jumatate de pahar de lapte. Cealalta jumatate de pahar de lapte se pune intr-un...
Sufleu cu nuca de cocos
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se inglobeaza in ele, putin cate putin, siropul din dulceata, batand mereu cu...
Sufleu cu sirop de fructe
Se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se mai bate pana cand spuma devine sticloasa si nu mai cade de pe tel. Se...
Sufleu de albus
Se fierb intr-un vas laptele cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Se amesteca fecula cu putin lapte rece si se adauga in...
Sufleu de banane
Daca iti plac sufleurile, incearca aceasta reteta delicioasa cu branza de vaci. Pentru a prepara acest sufleu de branza avem...
Sufleu de branza de vaci
Se spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi...
Sufleu de caiseSe spala capsunile, se scot coditele si se fierb cu 100 gr zahar, pana se obtine un gem legat. Se raceste gemul de capsuni....
Sufleu de capsuni
Se pune apa la fiert pentru paste. In apa punem cateva picaturi de ulei si sare. Pastele se vor fierbe al dente. Cat timp...
Linguini cu creveti
Se freaca untul pana devine spuma, se adauga galbenusurile si zaharul pudra, se amesteca totul o jumatate de ora. Se pun apoi...
Budinca de visine
Se zdrobeste zmeura si se stoarce prin tifon pentru a obtine 600 ml de suc. Sucul obtinut se fierbe cu zaharul pana se leaga....
Budinca de zmeura
Se pun stafidele la macerat cu rom. Se freaca intr-un vas galbenusurile pana devin spumoase. Se toarna peste galbenusuri...
Budinca rece
Se fierb intr-un vas laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, ca sa se faca o infuzie. Se...
Sufleu cu alune
Caisele se spala, se curata de samburi si se trec printr-o sita foarte fina pana se obtine un piure. Se face un sirop foarte...
Sufleu cu fructe
Intr-un vas se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se...
Sufleu cu lichior
Se prepara laptele de migdale astfel: se piseaza bine migdalele, se pun intr-un vas si se toarna peste ele laptele clocotit....
Sufleu cu migdale
Se opareste nuca rasnita cu laptele si vanilia. Se amesteca compozitia cu faina, se adauga zaharul si galbenusurile. Se bat...
Budinca de nuci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane