Se fierbe laptele cu vanilia iar cand clocoteste, se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba, amestecand mereu. Cand orezul a...
Budinca de orez
Se face o crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in patru,...
Budinca de pere
Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar si se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, mirodeniile si jumatate din...
Budinca de pesmet
Se pune intr-o oala faina amestecata cu laptele rece, apoi se adauga zaharul si untul taiat bucatele. Se pune oala pe foc,...
Budinca de portocale
Se fierbe laptele cu zaharul si vanilia si se imparte in 3 recipiente.O treime din lapte se fierbe cu zeama de fructe...
Budinca in culori
Se dizolva zaharul in lapte fierbinte, se adauga untul si se lasa la racit. Se freaca galbenusurile cu faina si se toarna...
Budinca de smochine
Se taie fructele feliute si se lasa la macerat in rom. Se face un sos alb, foarte legat, din unt, faina, lapte si vanilie,...
Budinca de fructe
Se freaca untul crema cu zaharul intr-un castron. Se adauga galbenusurile si se amesteca totul pentru a obtine o crema fina....
Budinca de fructe uscate
Se fierbe laptele cu grisul, zaharul si vanilia. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza...
Budinca de gris
Se rad lamaile de coaja si se stoarce zeama. Se amesteca cu untul cald, cu zaharul pus treptat si galbenusurile pe rand. Cand...
Budinca de lamaie
Se freaca untul cu zaharul, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se obtine o crema spumoasa. Macul pisat se fierbe cateva...
Budinca de mac
Se curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere...
Budinca de mere
Se bat ouale intr-un castron cu sare, zahar si scortisoara. Se toarna deasupra laptele. Se rupe painea bucatele si se pune in...
Budinca de mere
Se freaca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga smantana, zaharul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si...
Budinca de malai cu branza de vaci
Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu...
Budinca de fragi
Se spala capsunele, se curata de codite si se trec prin sita. Piureul rezultat se fierbe cu zaharul pana se ingroasa. Se...
Budinca de capsuni
Se scot samburii din curmale, se tin fructele cateva ore in rom si apoi se trec prin sita. Se tapeteaza o forma cu piscoturi....
Budinca de curmale
Se freaca untul cu zaharul pudra, pana devine spumos. Se amesteca galbenusurile pe rand si coaja de lamaie. Se inglobeaza...
Budinca de alune
Se fierb intr-un vas laptele, zaharul si untul. Cand clocoteste, se pune pesmetul in ploaie. Se fierbe pana se ingroasa,...
Budinca de alune II
Se face un sos alb din faina, lapte si unt. Dupa ce se racoreste, se pune zaharul. Rece, se amesteca cu galbenusurile puse pe...
Budinca de branza de vaci
Merele curatate si scobite se taie feliute care se pun intr-o oala, se pudreaza cu zahar si se dau 10 minute la cuptor. Se...
Budinca de biscuiti
Se inmoaie pesmetul si cacaua in lapte si smantana. Se lasa la inmuiat 10 minute. Se freaca untul cu zaharul, se adauga...
Budinca de cacao
Se opareste cafeaua cu laptele si se lasa la infuzat o jumatate de ora. Se strecoara de mai multe ori si se desface cu...
Budinca de cafea
Se fierb 100 ml apa cu 4 lingurite de cafea si 4 de zahar si se face o cafea tare. Se strecoara si se toarna peste miezul de...
Budinca de cafea II
Intr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa...
Budinca de caise din compot
Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau...
Jeleu de piersici
Se fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce...
Jeleu de portocale
Se face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6...
Jeleu din portocale
Intr-o oala se face un sirop din vin si zahar, care se lasa la fiert pana se leaga. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa...
Jeleu de vin
Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie...
Jeleu de vin cu lamaie
Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el...
Jeleu de zahar ars
Se fierb intr-un vas zaharul cu sucul de fructe, pana ce siropul rezultat se leaga bine. Se adauga 2 foi de gelatina,...
Jeleu pentru ornarea prajiturilor
Se freaca untul cu zaharul si esenta de fistic intr-un vas pus in bain-marie, fara sa fiarba, ca sa fie moale untul. Se...
Budinca cu fistic
Se ung cu unt feliile de toast, se aseaza in tava si se rumenesc usor in cuptorul incins. Se unge cu unt un vas...
Budinca cu stafide si mereSorbetul este un desert de vara, inghetat, ce poate fi preparat in nenumarate feluri, cu diferite fructe. Va propunem sa...
Sorbet de visine
Se fierbe intr-o oala apa minerala, se micsoreaza focul si se adauga ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana se topeste...
Sorbet de ciocolata
Se zdrobesc ciresele si se aduna zeama intr-un bol. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se raceste siropul si se amesteca...
Sorbet de cirese amare
Se ia fiecare bucatica de zahar si se freaca pe coaja de lamaie pana se ajunge la coaja alba. Se pune apa la fiert, impreuna...
Sorbet de lamaie
Se pune iaurtul intr-un castron. Se dizolva gelatina in 2 linguri de apa calda si se amesteca in iaurt, impreuna cu zaharul...
Jeleu de iaurt
Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile...
Jeleu de lamaie
Se fierb intr-un vas laptele cu vanilia si zaharul pana se leaga siropul. Dupa ce s-a racit, se amesteca in el, putin cate...
Jeleu de lapte
Intr-o oala se fierb zaharul, apa si coaja de mandarine. Dupa ce s-a legat putin siropul, se scoate coaja de mandarine si se...
Jeleu de mandarine
Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul...
Jeleu de mereIncalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Intr-un castron amestecati cu mana toate ingredientele Eu am impartit aluatul in...
Biscuiti din branza Cheddar cu chimen
Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3...
Parfe de portocale
Se pun galbenusurile cu 125 gr zahar si laptele intr-un vas. Se ard 125 gr zahar intr-o oala si se amesteca cu galbenusurile....
Parfe de zahar arsProfiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit...
ProfiterolAvem nevoie de o craticioara cu apa si un capac termorezistent (sau emailat), pe care il punem pe vas cu minerul in jos....
Pulpe la capac
Se fierb intr-un vas, ceaiul cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie, romul si se toarna totul in forma pentru congelator. Se...
Sorbet din ceai
Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat,...
Castraveciori in otet
Se spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar...
Ardei capia in otet
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane