Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se...
Zacusca de vineteSe curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de...
Zacusca de ghebeSe fierbe apa care s-a amestecat cu otetul, se trage vasul de pe foc si se toarna lichidul, dupa ce s-a racorit putin, peste...
Varza rosie tocataGhebele murate sunt delicioase. Si pot fi pastrate proaspete in diferite uleiuri aromate. Afla tot ce trebuie sa stii despre...
Ghebe murateSe curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei....
Ciuperci marinateSe spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si...
Gogosari in otetSe spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar...
Ardei capia in otetSe spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat,...
Castraveciori in otetSe spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se...
Vinete umplute cu zarzavatSe spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si...
Vinete murateSe aleg verze mici, se taie in patru, se spala cu apa rece si se pun intr-un borcan mic de sticla, cu boabe de piper printre...
Varza rosie murataPentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se...
Varza murata cu hreanSe curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se...
Fasole verde la sticlaSe curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se...
Esenta de zarzavat pentru borsuriSe spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul...
Esenta de zarzavat cu verdeataSe spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se...
Gogonele asortateSe aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul...
GogoneleSe spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de...
Castraveti in saramuraSe spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si...
Ardei gras pentru umplutSe aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se...
Ardei umpluti cu varzaSe spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...
Serbet de caiseSe foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...
Serbet de cirese amareSe oparesc rosiile pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se mixeaza pulpa impreuna cu cele...
Supa de rosii cu galusteSe spala fructele, se curata de codite si de samburi, se pun intr-un vas curat, acoperite de zahar. Se lasa zece ore asa,...
Visine conservateSe curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la...
Marmelada de piersiciSe aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune decojiteSe aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune brumariiSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereSe aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva...
Marmelada de mereSe amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa,...
Marmelada de cirese, visine si capsuniSe spala fructele si se taie felii subtiri, se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic pana cand s-au inmuiat bine. Se...
Marmelada de gutuiSe spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa...
Marmelada de caiseSe spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic...
Gem de prune dulciSe spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre...
Gem de prune brumariiSe spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de...
Gem de piersiciGemul de capsuni imi aduce aminte de bunica, mereu ma intrebam oare ce tot mestereste la borcanele alea de iese un gem...
Gem de capsuni a la bunicaGemul de cirese poate fi pregatit de tine chiar acasa, fara conservanti. Il vei putea folosi iarna la diferite retete de...
Gem de cireseSe spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...
Gem de caiseSe pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe...
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoaraSe pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se...
Dulceata de prune decojiteSe face siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Petalele de trandafiri speciali de dulceata se spala si se freaca in...
Dulceata de trandafiriSe aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se pun sa fiarba in sirop de zahar si apa bine legat. Fructele se pun...
Dulceata de coarneSe spala si se curata zmeura, se aseaza in vasul de dulceata si se acopera cu zeama de lamaie. Se pune peste fructe zaharul...
Dulceata de zmeura fara conservantDulceaţă de căpsuni reţetă. Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, apoi se aseaza in vasul de...
Dulceaţă de căpsuni reţetăSe spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa...
Dulceata de cirese amareSe spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10...
Dulceata de cirese albeSe spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii...
Dulceata de caise coapteSe culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita,...
Dulceata de caise verziFructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...
Compot de pruneSe spala gutuile, se taie felii subtiri, care la randul lor se taie din nou, se pun in sticle cu gatul larg si se acopera cu...
Compot de gutuiSe curata visinele, se spala in apa rece si se pun in sticle cu gatul larg. Se acopera fructele cu patru linguri de zahar,...
Compot de visineFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaEste perfecta pentru un pranz sau chiar o cina! Este satioasa si tare gustoasa, chiar daca nu are multe ingrediente.
Penne cu carne tocata si sos de rosiiDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata