Usturoiul injumatatit se prajeste pana devene aramiu in sectiune. Cand e prajit putin se scoate din coaja din usturoiul, se...
Supa de midiiSe pune carnea tocata intr-o farfurie adanca, se amesteca cu felia de paine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...
Bors de perisoareCarnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...
Bors rusescSe spala carnea si se pune la foc impreuna cu maruntaiele curatate si spalate. Carnea se pune intr-o oala mare, cu multa apa....
Pilaf de orez cu carne de gainaSe curata carnea si se spala in apa rece, apoi se aureste in ulei incins. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa...
Mancare de gutui cu carne de gainaSe curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape reci. Se goleste de...
Racitura de cocosSe curata bamele de codite, se spala cu apa calda si se pun intr-un vas emailat. Se toarna peste ele un litru de bors...
Mancare de bame cu carne de gainaCarnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina.
Gasca in aspicSe spala si se curata maruntaiele si tacamurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adanca impreuna cu borsul si 1/2...
Bors din maruntaie si tacamuri de pasareSe spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se spumuieste cand carnea a...
Bors din carne de mielCapul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...
Bors din cap de mielGaina se curata de fulgi si de pene, se goleste de intestine si de maruntaie dupa care se parleste pe flacara mare. Se freaca...
Gaina cu sos meridionalSe spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit...
Anghemacht din carne de pasareSe curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste...
Friptura de gainaDovleceii crocanti la cuptor sunt absolut deliciosi. Inveliti intr-o crusta crocanta cu iaurt, dovleceii la cuptor pot fi...
Dovlecei crocanti la cuptorSe spala carnea si se rumeneste in ulei incins, dupa care se acopera cu apa calda si se fierbe la foc mic o jumatate de ora....
Ostropel din carne de gainaOstropelul de pui moldovenesc este delicios si consistent. Are avantajul ca o parte din supa de pui o puteti pastra pentru...
Ostropel moldovenescCarnea se spala si se rumeneste in ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie si se sareaza usor. Separat se pregateste sosul...
Mancare rece de pasareSe spala tacamurile si se pun la fiert cu multa apa rece. Se inlatura spuma de mai multe ori, se adauga sare dupa o ora si se...
Racitura de curcanSe scoate carnea de pe oase se toaca marunt cu un cutit ascutit si se pune intr-o farfurie adanca, unde se amesteca cu o...
Sarmale din carne de curcanSe curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de...
Ciulama din carne de gainaGaina se curata de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare ca sa se parleasca puful. Se...
Gaina umplutaSe pregateste gaina ca pentru orice fel de friptura, se sareaza si se lasa sa stea pe o farfurie, timp in care se pregateste...
Gaina umpluta cu ciuperciSe alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se...
Gaina umpluta cu orezSe pregateste gaina, se spala in mai multe apei reci, apoi se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se pun in golul lasat de...
Gaina la tigaieLaptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se...
Crema de lamiieFructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...
Compot de pruneSe spala pulpele cu apa si o jumatate de lamaie. Se umple pielea pulpelor cu cate 2 catei usturoi si cate 2 jumatati de...
Puple de pui cu lemon grassPrajitura cu ricotta si nuci este o delicioasa reteta de prajitura de casa, in care branza dulce se combina perfect cu aroma...
Prajitura cu ricotta si nuciSe curata pasarea de pene si de puf, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare si se parleste...
Friptura de curcan cu sos de gutuiSe curata curcanul de pene si de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, dupa care se parleste pe flacara mare si se...
Friptura de curcan cu sos de mereSe scoate pielea de pe gat, se intoarce, se curata de grasime, se spala in apa rece, se coase apoi la un capat si se umple cu...
Gusa de curcan umplutaSe monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se...
Tarta racoritoare cu nuca, sos caramel si branzaSplinele se spala, se cresteaza pe lung, se spala din nou si se ung cu unt, se sareaza si se pipereaza. Se pun pe gratar, se...
Splina la gratarSe spala splina si se da in clocot, dupa care se scurge si se lasa sa se raceasca. Separat se toaca ceapa, se caleste cu o...
Tocana de splinaSe pregatesc maruntaiele ca pentru orice alt fel de mancare. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei fierbinte pana...
Tocana de maruntaieSe spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se...
Tochitura moldoveneascaSe curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai,...
Friptura de curcanSe curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa...
Friptura de curcan in aluatCurcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se...
Friptura de curcan in foi de varzaSe taie ugerul bucata intreaga si se spala cu apa rece, dupa care se pune sa fiarba intr-un vas descoperit, cu multa apa, la...
Snitele de carneSe fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie...
Ciulama cu carneUgerul se fierbe cateva ore cu zarzavat pentru supa, apoi se scoate, se taie felii si se pune pe gratar, dupa ce s-a uns...
Supa de carneSe curata fuduliile de pielite, se taie in doua pe lung, se sareaza si se ung cu putin unt. Se pipereaza eventual, dupa gust,...
Fudulii la gratarMaduvioarele se spala, se taie bucati potrivit de mari, se sareaza, se ung cu unt si se pun pe gratar. Se frig putin si se...
Maduvioare la gratarSe curata maduvioarele, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se clocotesc in apa cu sare zece minute, apoi se scot si se pun...
Maduvioare cu sos albSe curata burta cu lama unui cutit bine ascutit, se spala in mai multe ape reci, se freaca usor cu malai si spala din nou. Se...
Tocana de burtaSe curata burta, si se spala in mai multe ape reci si calde. Se freaca bine cu malai, dupa care se spala din nou si se pune...
Tuslama de burtaSe curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda...
Rinichi soteSe curata rinichii, se spala si se lasa in apa rece cu doua linguri de otet. Se scot si se spala cu multa apa rece, dupa care...
Rinichi la gratarSe curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora. intr-o cratita emailata cu peretii...
Rinichi cu sos de legumeFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaEste perfecta pentru un pranz sau chiar o cina! Este satioasa si tare gustoasa, chiar daca nu are multe ingrediente.
Penne cu carne tocata si sos de rosiiDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata