Razuim cartofii, ii presaram cu sare, adaugam usturoiul si faina si amestecam cu ouale. Ii prajim intr-o tigaie in ulei pe...
Placinte cu carne de porc cu legumeCu o zi inainte alegem boabele de fasole si le inmuiem in apa. A doua zi spalam cotletul de miel si indepartam membrana si...
Supa de fasole cu carne de mielAmestecam faina cu praful de copt, zaharul si jumate din coaja de lamaie razuita. Ungem o tava medie cu margarina si presaram...
Prajitura sfaramicioasa cu branzaAmestecam ingredientele. Taiem ¼ din partea superioara a merelor si cu o lingurita scoatem interiorul. Umplem cu amestecul...
Mere prajite cu miere si nucaFierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si...
Orez cu lapte si caiseIngredientele pentru aluat le framantam cu o zi inainte, impartim in 4 parti si le punem la rece, in frigider, peste noapte....
Prajitura cu nuca si miereTaiem cubulete pulpa, cartofii, ceapa si frunzele de telina. Prajim in untura ceapa, adaugam carnea si prajim mai departe....
Carne cu smantana la cuptorAmestecam ingredientele si le turnam intr-o tava unsa cu unt, nivelam la un deget grosime. Punem la cuptor la foc mare, dupa...
Prajitura DominoAmestecam bine ingredientele, impartim aluatul in 2 parti si le condimentam in mod diferit. In jumate putem pune zahar...
Biscuiti macinatiPreparam piscotul in mod obisnuit dar adaugam nuca in aluat. Fierbem un terci din lapte si faina, frecam margarina cu zaharul...
Piscot cu nucaAmestecam bine galbenusul cu zaharul si apa, adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusul batut...
Prajitura cu nuca si ouaSfaramam margarina in faina si adaugam drojdia, sarea si atata smantana cat sa putem framanta aluatul cu usurinta. Framantam...
Pogaci umplute cu crema de branzaAmestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat...
Tort de morcovi englezAmestecam praful de budinca cu zaharul vanilat, cacao, lapte si rom. Frecam margarina cu zaharul pudra si adaugam la praful...
Tort cu piscoturi VienezFierbem la abur margarina si ciocolata de menaj. Batem spuma ouale cu zaharul si adaugam ciocolata si margarina topita cu...
Prajiturele cu ciocolataFierbem in lapte 2 plicuri de budinca de vanilie. Amestecam 2 cuburi de margarina cu 40 dkg zahar pudra si adaugam la...
Felii de cappucinoCuratam merele si le taiem in 4. Topim margarina intr-o forma de tort, presaram zaharul si il caramelizam, apoi adaugam...
Tort de mere frantuzescFramantam ingredientele pentru aluat, formam rulouri de lungimea foilor de napolitana si le coacem. Fierbem laptele, faina si...
Prajitura cu napolitana si glazura de cacaoAmestecam ingredientele intr-un vas, astfel incat visinele sa nu se toceasca. Umplem placintele cu crema obtinuta si le...
Placinte flambateAmestecam galbenusurile, zaharul, faina, praful de copt si apa, coacem pentru 25-30 de minute. Fierbem budinca si o adaugam...
Cremes AmericanTortul Hennesy este un tort delicios si aromat, poate fi pregatit cu succes pentru orice ocazie festiva dar si cand ai pofta...
Tort HennessyInmuiem drojdia in lapte, frecam untul cu faina, adaugam zaharul si framantam intregul amestec si il punem la dospit. Cand e...
Rulouri cu fructe confiateInmuiem drojdia in jumate de dl de lapte si putin zahar. Preparam aluatul din galbenusuri, zahar, sare, lapte, stafide,...
Prajitura FerdinandFierbem 4 portii de cafea tare. O racim. Frecam margarina cu zaharul pudra, coaja de lamaie, zaharul vanilat si galbenusul,...
Felie cu crema ce cafeaPreparam aluatul din faina, margarina, galbenusuri, sare, drojdie, lapte si sare si il dospim in 4 parti. Intindem aluatul,...
Prajitura cu gemTaiem piscotul in doua. Fierbem in sucul de ananas ¾ dl lapte, 2 plicuri de budinca de vailie si 6 linguri de zahar. Dupa...
Tort grilaj cu ananasSe taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si...
Tort de migdale si curmaleBlatul: Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam...
Tort de curmale englezescFoile de blat: Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma,...
Tort de curmale si smochineBlatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Compozitia se coace...
Tort de curmale cu crema de ciocolataIn spuma de albusuri batuta tare se amesteca zaharul, migdalele pisate sau macinate si curmalele taiate marunt. Compozitia se...
Tort de curmale cu friscaBlatul: Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in doua...
Tort cu crema de caise italienescBlatul: Se face un aluat de pandispan batand bine ouale intregi cu zaharul pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul...
Tort de capsuniSe face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu...
Tort de coacazeDin toate componentele de blat se face un aluat framantat, care se lasa sa creasca 15 minute. Apoi se intinde cu sucitorul...
Tort de cirese aromatSe cerne faina, se face o adancitura la mijloc, in care se pun untul, sare si apa. Se amesteca, se preseaza lasandu-se sa...
Tort de cirese economicIn faina cernuta cu un praf de sare se includ zaharul, ouale si laptele. Se framanta bine. Se imparte compozitia in doua si...
Tort de cireseSe face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apoi se amesteca...
Tort de coacaze si migdaleBlatul: Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare),...
Tort de curmale si ciocolataSe freaca ouale timp de 20 minute cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga faina si se pune aluatul intr-o forma de tort...
Tort de agriseFormele pentru magdalene le ungem cu margarina si le punem la frigider. Fierbem la abur margarina si ciocolata rupta in...
Magdalene cu ciocolataInmuiem gelatina in apa cel putin 5 minute. Spalam 2 lamai cu apa fierbinte, le stergem si le razuim coaja. Stoarcem zeama de...
Crema de branza cu lamaieBlatul: Agrisele se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si se lasa sa dea in clocot. Se scurg si se fierb moi cu...
Tort de agrise cu nuciFoile de blat: Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor....
Tort de bananeBlatul-budinca: Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare....
Tort de caiseSe freaca untul cu zaharul, dupa care se include faina cernuta. Se coace blatul, se umple cu marmelada in care s-au inclus...
Tort cu marmelada de caiseBlatul: Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina....
Tort de caise rusescBlatul: Ouale se freaca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se adauga faina. Se coace in forma de savarina, dupa care...
Tort de caise deliciosPentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul apoi se amesteca cu albusurile si faina. Se coc pe fundul unei cratite...
Tort dobos XIIPentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina. Din compozitia...
Tort dobos cu doua cremePentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu ul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si...
Tort dobosEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata