Razuim cartofii, ii presaram cu sare, adaugam usturoiul si faina si amestecam cu ouale. Ii prajim intr-o tigaie in ulei pe...
Placinte cu carne de porc cu legume
Cu o zi inainte alegem boabele de fasole si le inmuiem in apa. A doua zi spalam cotletul de miel si indepartam membrana si...
Supa de fasole cu carne de miel
Amestecam faina cu praful de copt, zaharul si jumate din coaja de lamaie razuita. Ungem o tava medie cu margarina si presaram...
Prajitura sfaramicioasa cu branza
Amestecam ingredientele. Taiem ¼ din partea superioara a merelor si cu o lingurita scoatem interiorul. Umplem cu amestecul...
Mere prajite cu miere si nuca
Fierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si...
Orez cu lapte si caise
Ingredientele pentru aluat le framantam cu o zi inainte, impartim in 4 parti si le punem la rece, in frigider, peste noapte....
Prajitura cu nuca si miere
Taiem cubulete pulpa, cartofii, ceapa si frunzele de telina. Prajim in untura ceapa, adaugam carnea si prajim mai departe....
Carne cu smantana la cuptor
Amestecam ingredientele si le turnam intr-o tava unsa cu unt, nivelam la un deget grosime. Punem la cuptor la foc mare, dupa...
Prajitura Domino
Amestecam bine ingredientele, impartim aluatul in 2 parti si le condimentam in mod diferit. In jumate putem pune zahar...
Biscuiti macinati
Preparam piscotul in mod obisnuit dar adaugam nuca in aluat. Fierbem un terci din lapte si faina, frecam margarina cu zaharul...
Piscot cu nuca
Amestecam bine galbenusul cu zaharul si apa, adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusul batut...
Prajitura cu nuca si oua
Sfaramam margarina in faina si adaugam drojdia, sarea si atata smantana cat sa putem framanta aluatul cu usurinta. Framantam...
Pogaci umplute cu crema de branza
Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat...
Tort de morcovi englez
Amestecam praful de budinca cu zaharul vanilat, cacao, lapte si rom. Frecam margarina cu zaharul pudra si adaugam la praful...
Tort cu piscoturi Vienez
Fierbem la abur margarina si ciocolata de menaj. Batem spuma ouale cu zaharul si adaugam ciocolata si margarina topita cu...
Prajiturele cu ciocolata
Fierbem in lapte 2 plicuri de budinca de vanilie. Amestecam 2 cuburi de margarina cu 40 dkg zahar pudra si adaugam la...
Felii de cappucino
Curatam merele si le taiem in 4. Topim margarina intr-o forma de tort, presaram zaharul si il caramelizam, apoi adaugam...
Tort de mere frantuzesc
Framantam ingredientele pentru aluat, formam rulouri de lungimea foilor de napolitana si le coacem. Fierbem laptele, faina si...
Prajitura cu napolitana si glazura de cacao
Amestecam ingredientele intr-un vas, astfel incat visinele sa nu se toceasca. Umplem placintele cu crema obtinuta si le...
Placinte flambate
Amestecam galbenusurile, zaharul, faina, praful de copt si apa, coacem pentru 25-30 de minute. Fierbem budinca si o adaugam...
Cremes AmericanTortul Hennesy este un tort delicios si aromat, poate fi pregatit cu succes pentru orice ocazie festiva dar si cand ai pofta...
Tort Hennessy
Inmuiem drojdia in lapte, frecam untul cu faina, adaugam zaharul si framantam intregul amestec si il punem la dospit. Cand e...
Rulouri cu fructe confiate
Inmuiem drojdia in jumate de dl de lapte si putin zahar. Preparam aluatul din galbenusuri, zahar, sare, lapte, stafide,...
Prajitura Ferdinand
Fierbem 4 portii de cafea tare. O racim. Frecam margarina cu zaharul pudra, coaja de lamaie, zaharul vanilat si galbenusul,...
Felie cu crema ce cafea
Preparam aluatul din faina, margarina, galbenusuri, sare, drojdie, lapte si sare si il dospim in 4 parti. Intindem aluatul,...
Prajitura cu gem
Taiem piscotul in doua. Fierbem in sucul de ananas ¾ dl lapte, 2 plicuri de budinca de vailie si 6 linguri de zahar. Dupa...
Tort grilaj cu ananas
Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si...
Tort de migdale si curmale
Blatul: Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam...
Tort de curmale englezesc
Foile de blat: Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma,...
Tort de curmale si smochine
Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Compozitia se coace...
Tort de curmale cu crema de ciocolata
In spuma de albusuri batuta tare se amesteca zaharul, migdalele pisate sau macinate si curmalele taiate marunt. Compozitia se...
Tort de curmale cu frisca
Blatul: Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in doua...
Tort cu crema de caise italienesc
Blatul: Se face un aluat de pandispan batand bine ouale intregi cu zaharul pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul...
Tort de capsuni
Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu...
Tort de coacaze
Din toate componentele de blat se face un aluat framantat, care se lasa sa creasca 15 minute. Apoi se intinde cu sucitorul...
Tort de cirese aromat
Se cerne faina, se face o adancitura la mijloc, in care se pun untul, sare si apa. Se amesteca, se preseaza lasandu-se sa...
Tort de cirese economic
In faina cernuta cu un praf de sare se includ zaharul, ouale si laptele. Se framanta bine. Se imparte compozitia in doua si...
Tort de cirese
Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apoi se amesteca...
Tort de coacaze si migdale
Blatul: Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare),...
Tort de curmale si ciocolata
Se freaca ouale timp de 20 minute cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga faina si se pune aluatul intr-o forma de tort...
Tort de agrise
Formele pentru magdalene le ungem cu margarina si le punem la frigider. Fierbem la abur margarina si ciocolata rupta in...
Magdalene cu ciocolata
Inmuiem gelatina in apa cel putin 5 minute. Spalam 2 lamai cu apa fierbinte, le stergem si le razuim coaja. Stoarcem zeama de...
Crema de branza cu lamaie
Blatul: Agrisele se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si se lasa sa dea in clocot. Se scurg si se fierb moi cu...
Tort de agrise cu nuci
Foile de blat: Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor....
Tort de banane
Blatul-budinca: Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare....
Tort de caise
Se freaca untul cu zaharul, dupa care se include faina cernuta. Se coace blatul, se umple cu marmelada in care s-au inclus...
Tort cu marmelada de caise
Blatul: Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina....
Tort de caise rusesc
Blatul: Ouale se freaca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se adauga faina. Se coace in forma de savarina, dupa care...
Tort de caise delicios
Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul apoi se amesteca cu albusurile si faina. Se coc pe fundul unei cratite...
Tort dobos XII
Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina. Din compozitia...
Tort dobos cu doua creme
Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu ul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si...
Tort dobos
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane