Crestam in mijloc pieptul de pui. Il frecam cu piper si condimente de pui. Prajim in ulei pana devine alb. Punem in tigaie...
Piept de pui cu carnat si ciuperci
Punem la fiert intr-un ceaun apa, adaugam cuburile de condimente de supa, carnea si pulpa afumata taiate cubulete si ardeiul...
Ciorba de la tara
Taiem marunt fasolea verde si o fierbem impreuna cu usturoiul in atata apa sarata cat sa o acopere. Prajim putin faina in...
Supa de fasole uscata amestecata
Indepartam coditele rosiilor, le oparim si le curatam. Le pisam printr-o sita si dupa ce se racesc putin le punem intr-un vas...
Supa de rosii cu gheata
Taiem cartofii cubulete, iar fasolea verde o taiem in fasii de 2 cm in lungime si le punem la fiert in atata apa cat sa le...
Supa falsa
Taiem porumbelul in doua si il punem impreuna cu legumele, taiate in bucati mai mari, intr-o oala. Adaugam apa rece, ceapa...
Supa de porumbel cu galuste de ficatAmestecam elegant, scrumbia (desarata, dezosata si fara pielita ) , taiata cubulete, cu merele taiate felii subtiri, cu...
Salata
Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu, le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de intins. Il...
Placinte simple
Prajim ceapa si adaugam cartofii. Condimentam cu sare si piper. Turnam deasupra ouale si coacem amestecul. Razuim cascaval...
Cartofi cu ou
Se fierbe intr-un vas laptele cu nesul. Se freaca zaharul cu galbenusurile puse pe rand. Se toarna peste galbenusuri...
Inghetata de cafea
Se spala caisele, li se scot samburii si se paseaza prin sita. Se amesteca intr-un vas piureul de caise cu zaharul, vanilia...
Inghetata de caise
Taiem ficatul in bucati mai mari. Feliem in fasii subtiri cepele. Taiem ardeii. Prajim ceapa in ulei intr-o tigaie lata,...
Ficat de pui in mod Bacska
Taiem in bucati carnea de curcan si o fierbem in atata apa cat sa o acopere. Condimentam cu sare si piper, acoperim cu un...
Tocanita de curcan cu mere
Prajim zuchiniul in putin ulei si adaugam ceapa. Amestecam continuu, daca este necesar punem la foc mic, trebuie sa avem...
Orez cu zuchiniAceste prajituri cu ciocolata sunt pur si simplu minunate. Cu o crema delicata de portocale, reteta de prajituri combina...
Prajituri cu ciocolataTortul cu banane este foarte aspectuos, gustos si usor de preparat. Este o reteta de tort minunata, perfecta pentru orice...
Tort de banane simplu
Amestecam carnea macinata cu dovleacul razuit si pisat, ouale, pesmetul, sarea si piperul. Din amestecul framantat bine...
Chiftele de peste cu dovleac
Curatam ceapa, o feliem in fasii asemenea ardeilor. Le presaram cu sare si zahar si le prajim intr-un dl de ulei. Oparim...
Amestec de legume cu dovleac
Framantam bine ingredientele si prajim placintele formate cu ajutorul unui polonic la 8 mm grosime, intr-o tigaie, in ulei...
Placinte crete
Amestecam carnea cu orezul, patrunjelul, sarea si piperul. Ungem o tava cu ulei, umplem ardei taiati in doua pe lungime si ii...
Ardei umpluti
Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar. Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga...
Inghetata de alune cu friscaFasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple...
Iahnie cu carnati
Se prepara caramelul punand intr-o craticioara zaharul sa se arda. Se toarna peste el migdalele taiate fin, se amesteca...
Inghetata caramel
Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa...
Inghetata cu ciocolata si stafide
In ajun se pune forma pentru inghetata in congelator. Intr-o craticioara se bat galbenusurile cu oul intreg si se adauga ul...
Inghetata cu cafea si nuci
Fierbem pulpa in atata apa cat sa o acopere, pana devine moale. Dupa racire o feliem. Curatam cartofii si ii taiem in...
Varza ardeleneasca cu vin si pulpa afumata
Taiem slanina cubulete, le presaram intr-un ceaun, le stropim cu ulei si prajim putin. Adaugam cepele taiate marunt si...
Iepure cu fasole
Amestecam sunca taiata marunt cu atata smantana cat sa obtinem o crema neteda. Umplem clatitele cu crema. Le prindem in forma...
Clatite cu sunca de casa
Razuim cartofii si tuchiniul. Taiem marunt usturoiul si mararul. Amestecam ingredientele. Prajim placintele in ulei...
Placinte cu dovleac
Taiem carnea in fasii de grosimea degetului, o batem, o condimentam si o prajim in ulei fierbinte. O punem intr-o tava, o...
Antricot de porc prajit
Spalam bine costreiul, il strecuram si il punem intr-o tava de 23 de cm, turnam apa in proportie de 1:4, presaram sare,...
Pizza cu costrei si tuchini
Framantam faina, sarea, zaharul, otetul, galbenusul cu laptele sau apa pana obtinem un aluat moale. Amestecam bine untura cu...
Strudel Pintyoke
Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul...
Placinta cu varza
Sfaramam untura cu putina sare si faina, apoi adaugam galbenusurile si paharul de smantana. Intindem aluatul si taiem forme...
Cornulete cu mac
Framantam o bucata de untura sau margarina cu o cana de lapte amestecata cu 2 dkg de bicarbonat de amoniu, 4 galbenusuri si...
Prajitura cu miere
Batem frisca si pisam le cu ul pudra, zeama de lamaie si ul vanilat. Gelatina fiarta si racita o adaugam la crema si o punem...
Tort de capsuni
Foaia cu mac: amestecam ingredientele si le coacem la foc mediu la 180 de grade C la inceput, apoi la 150 de grade C. Foi:...
Prajitura frantuzeasca cu mac
Inmuiem boabele in apa rece o noapte, apoi le fierbem in apa sarata. Cand devin moi (1,5 ore) preparam un amestec din faina...
Boabe de soia amestecate cu gutai
Prajim intr-o tigaie fulgii de cocos pana devin aurii. Fierbem laptele cu frisca, 3 dkg de , sare si vanilat. Presaram...
Supe de caise cu galuste de cocos
Punem la fiert 3 dl de apa. Adaugam 2 felii de paine uscata si 5-6 catei de usturoi pisati, adaugam delicatul si fierbem...
Supa de usturoi
Frecam pulpele cu condimente, le prajim intr-o oala unsa cu ulei, le acoperim cu un capac sa lase zeama si sa se inmoaie....
Pulpe de pui
Taiem ceapa cubulete si o prajim in ulei, feliem deasupra ciupercile. Condimentam dupa preferinte. Daca nu lasa zeama, turnam...
Galuste cu ciuperci si smantana
Punem ingredientele la fiert, turnam atata apa cat sa le acopere. Fierbem la foc mic si amestecam periodic. Daca se evapora...
Fasole cu afumatura si ceapa
Taiem bucati carnea spalata si curatata. Prajim ceapa rosie taiata marunt in untura topita intr-un ceaun. Presaram cu boia si...
Tocana de miel cu galusteAurim usor ceapa si usturoiul (sau punem fulgi de usturoi deshidratat), adaugam ficateii si condimentele si lasam la capac....
Ficateii mei preferati1. Se bat ouale cu 4 linguri apa fierbinte un minut. Se amesteca ul cu vanilat si coaja portocale, se inglobeaza in...
Tort cu ciocolata si portocale
Sfaramam untura in faina, adaugam drojdia si sarea si framantam cu smantana. Legam aluatul intr-o carpa de panza si il punem...
Placinta cu mac
Inmuiem in apa carnea afumata si fasolea cateva ore. Prajim ceapa taiata marunt in ulei. O presaram cu boia si turnam putina...
Fasole cu afumatura
Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem...
Caltabos cu ficat si plaman
Incalzim cuptorul la 190 de grade. Ungem cu unt o forma de tort de 20 de cm in diametru si o captusim cu hartie de copt....
Tort de vinete
Inmuiem drojdia in putin lapte si o turnam in faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, framantam bine cu sare si atata...
Placinte cu untura
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane