Framanta ingredientele pentru aluat si coace 6 foi (pe dosul unei tavi poti pregati foi destul de mari). Topeste zaharul,...
Tort cu crema de lapte
Ingredientele se amesteca in vas mai mare, se adauga fructele taiate si se amesteca. Se obtine o compozitie densa care se...
Prajitura cu fructe de asortate
Framanta bine ingredientele, pune aluatul in tava, unge-l bine cu gem de piersici si presara-l bine cu bucatele de nuci mai...
Prajitura drumetilor
Batem spuma margarina impreuna cu zaharul si ouale. Presaram coaja rasa de lamaiein crema si incorporam alternativ smantana...
Briose cu ciocolata si visine
Sfaramam untul pentru aluat in faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si 1,5 dl de lapte si...
Prajitura cu spuma si punch
Inmuiem drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Amestecam faina cu sare si turnam drojdia in mijloc impreuna cu laptele cu...
Cozonac cu nuca
Preparam un aluat din oua, zahar, apa, mac, faina si praf de copt. Coacem si dupa racire il taiem in doua foi. Preparam o...
Prajitura cu mac
Amestecam ouale cu zaharul si romul si incorporam incet uleiul. Amestecam merele razuite, nuca macinata, praful de copt,...
Prajitura cu mere
Framantam branza, faina si untul cu putina sare si putin zahar si lasam sa se odihneasca 1 ora. Formam cornulete si le...
Cornulete cu branza
Amestecam zaharul pudra cu ½ de cub de margarina si incorporam incet ouale. Framantam cu faina si praful de copt. Impartim...
Prajitura cu visine
Rupem bucati painea prajita si le inmuiem in lapte. Scurgem visinele. Batem spuma albusurile. Amestecam galbenusurile cu...
Sufleu cu branza si visine
Amestecam bine galbenusurile cu zaharul si faina, iar apoi adaugam albusurile batute spuma. Turnam aluatul obtinut intr-o...
Rulada cu castane
Separam galbenusurile de albusuri si punem la fiert 1 l de apa. Punem la fiert si laptele impreuna cu zaharul vanilat. Batem...
Lapte de pasare
Rupem piscoturile in bucati si le punem intr-un vas mai mare. Le stropim cu vin, stafide, smochine taiate bucati si presaram...
Piscoturile cu vin
Coacem 4 foi din aluat pe tava intoarsa (doar la prima foaie trebuie unsa tava si presarata cu faina). Crema: prajim 30 dkg...
Felii cu caramel
Coacem in forme de cozonac piscotul galben, cel maro (cu cacao) si cel roz (cu aroma de portocale rosii). Preparam crema....
Piscot cu crema de lapte
Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu...
Prajitura cu fructe
Curatam morcovii, ii spalam si ii razuim. Spalam lamaia, ii razuim coaja si o stoarcem. Separam ouale. Batem spuma albusurile...
Tort de morcovi
Presaram zahar intr-un vas rezistent termic uns cu unt, punem merele feliate in vas si umplem spatiile ramase libere cu nuci....
Tort de mere
Pentru aluat fierbem la baie de abur 15 dkg de zahar pudra cu 5 dkg de unt, 2 linguri de praf de cacao, 2 oua si 2 linguri de...
Prajitura Felii Kinder
Sfaramam drojdia in putina faina, iar apoi adaugam restul fainii. Amestecam 1 dl de ulei cu 2 dl de lapte, 2 dl iaurt...
Cornulete cu susanInghetata italieneasca este recunoascuta pentru cremozitatea si aroma intensa. Urmareste reteta de inghetata si sfaturile...
Inghetata italiana
Amestecam ingredientele cu exceptia martipanului si a glazurii. Framantam pana obtinem un aluat usor de format. Intindem...
Tort cu martipan in forma de numar
Presaram ceafa cu sare si o frecam cu condimentele de gratar si piperul macinat, o stropim cu ulei si o punem la cuptorul...
Jeleu Bavarez
Amestecam ouale, laptele, sarea, zaharul si incorporam incet faina (trebuie sa obtinem un amestec neted). Daca amestecul este...
Clatite cu gem de capsuni, smochine si sirop de artar
Amestecam ouale cu sare, lapte si faina. Daca este necesar adaugam apa minerala pana obtinem o consistenta a aluatului ca de...
Placinte cu branza de oaie si marar
Prajim zaharul, il diluam cu lapte si il lasam la racit. Batem spuma galbenusurile cu 5 dkg de unt, 5 dkg de zahar pudra, la...
Prajitura Matilda
Fierbem galbenusurile cu zaharul, pachetele de budinca si laptele pana obtinem o crema groasa. Adaugam la amestecul racit...
Prajitura cu crema cu budinca de vanilie
Pentru bilute framantam margarina la temperatura cemerei cu zaharul si cu restul ingredientelor si formama bilute de marimea...
Prajitura cu branza
Preparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi....
Cozonac de sarbatoare
Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, incorporam faina, drojdia inmuiata in lapte cu zahar si la sfarsit, untul topit....
Placinta cu caise
Coacem un piscot din oua, zahar si faina. Fierbem o budinca groasa din lapte, zahar si praful de budinca si o amestecam cu...
Rulada cu nuca si martipan
Intr-un vas mai mare se pun ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praful de copt si bicarbonatul) si se amesteca bine pana...
Blat de tort mai dietetic
Punem la fiert gelatina in 2 dl de apa si o lasam sa se raceasca. Batem spuma frisca cu zaharul vanilat. Adaugam la frisca...
Tort cu smantana si fructe
Batem spuma jumatate din cantitatea de unt impreuna cu 14 dkg de zahar si un plic de zahar vanilat. Adaugam 14 dkg de nuca,...
Prajitura Royal
Pentru décor: zahar pudra, pentru fiecare bucata ¼ compot de caise si 2-3 boabe de struguri albi Fierbem pastele in apa...
Prajitura Pozsony
Ungem cu ulei o forma de tort. Amestecam cu mixerul prajiturile (biscuitii) cu untul pana se sfarama. Ungem amestecul obtinut...
Tort de branza
Inmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape...
Melci cu cacao
Framantam un aluat din ingrediente si coacem 3 foi. Fierbem laptele cu faina, amestecam cu margarina si zaharul si impartim...
Prajitura Fericire
Prajim 45 dkg de zahar in care incorporam cu grija laptele. Dupa racire impartim amestecul in 2 parti. Framantam o parte...
Prajitura Caramel
Batem spuma galbenusurile si incorporam uleiul si mierea amestecand continuu. Adaugam ovazul, fulgii de cocos si semintele de...
Turta dulce cu ovaz
14 dg de nuci macinate se amesteca cu 20 dg gem de piersici. Apoi se bate o spuma dintr-un un ou, 18 dg de zahar brun si un...
Prajitura cu cacao
Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o...
Prajitura cu frisca si ciocolata
Se bat albusurile de ou (conform retetei anterioara) la se adauga 15dg de cocos si un praf de sare. Se porneste cuptorul si...
Bezea de cocos cu miere
Turnam mierea topita intr-un vas si adaugam bicarbonatul de sodiu, zaharul, galbenusurile, uleiul si batem spuma...
Cozonacul cu miere al bunicii
Framantam ingredientele pe o suprafata si impartim aluatul obtinut in doua parti. Punem o parte intr-o tava unsa si o...
Prajitura Felii de toamna
Intai preparam piscotul. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, untul si praful de cacao, adaugam praful de copt, faina...
Prajitura cu piscot
Framantam untura, cartofii pisati, galbenusurile, drojdia inmuiata in lapte, faina, sarea, piperul si maghiranul. Odihnim...
Pogaci cu cartofi
Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul,...
Tort cu caise si iaurt
Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9...
Prajitura cu ciocolata
Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat...
Prajitura cu nuci
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc