Se fierbe apa cu zaharul, pana se formeaza un sirop gros, apoi se adauga caisele spalate si rupte in bucati si se fierb bine....
Jeleu de caiseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleSe bat bine galbenusurile cu aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa fierbinte, si cu un praf de sare. Se inglobeaza...
Parfe de cacaoAlbusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor, apoi se pun nucile rasnite si aspartamul dizolvat...
Prajitura cu nuciSe curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se...
Prajitura de mereMerele si morcovii se curata, apoi se dau pe razatoarea mare. Se rade coaja de portocala si se stoarce de zeama. O lingurita...
Chec cu morcovi si mereGrapefruitul se taie in doua si se stoarce, pastrand sucul. Portocala se decojeste, iar miezul se taie cubulete. Merele se...
Chec de post cu fructeIntr-o cratita mai larga se toarna 350 g zahar. Se pune cratita pe foc potrivit, ca sa se caramelizeze zaharul, apoi se...
Chec de post cu glazuraPortocalele se storc de zeama, iar una dintre ele se rade de coaja. Miezul de nuca se rumeneste putin in cuptor, apoi se...
Chec de post cu nucaSe face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si...
Coltunasi cu magiunSe pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se framanta aluatul...
Cornulete de post din aluat dospitSe freaca margarina cu zaharul, cu un praf de sare si cu vanilie, apoi se incorporeaza treptat faina si se framanta aluatul...
Cornulete de post cu nuca si magiunSe dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos. Se adauga...
Cozonac de postSe freaca untul spuma si se inglobeaza in el galbenusurile, pe rand. Se pune zaharul in crema si se amesteca bine. Se adauga...
Prajitura cu stafideFructele se pun intr-o strecuratoare, ca sa se scurga bine sucul din ele (caisele se taie in felii groase cat degetul). Se...
Prajitura cu visine sau caiseSe freaca bine untul cu zaharul si se inglobeaza, pe rand, galbenusurile. Se amesteca crema de unt cu faina, praful de copt...
Prajiturele cu mere si bezeaMigdalele uscate in cuptor se piseaza impreuna cu zaharul cubic. Se pun in amestec 3 albusuri nebatute si se freaca pentru a...
Pricomigdale (II)Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina, putin cate putin, se amesteca si apoi se pun nucile....
Scoarta de nucaSe arde zaharul intr-o cratita si se stinge cu apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si sarea pana cand...
Turta dulce fara miereSe freaca margarina cu zaharul pudra si cu vanilia, se incorporeaza faina, se amesteca bine si se framanta aluatul. Se...
Biscuiti de post cu susanlntr-o craticioara pusa in bain-marie se topesc 100 gr ciocolata rupta in bucati. Se sparg ouale si se separa albusurile de...
Prajitura de ciocolata cu nuciIntr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile...
Prajitura de Craciun cu ciocolataSe pune untul intr-un castron si se freaca cu lingura de lemn pana devine cremos. Se adauga, putin cate putin, zaharul pudra,...
Prajitura marmorataPrepararea prajiturii cu gris si ciocolata incepe prin fierberea laptelui intr-o cratita, in care se toarna grisul in ploaie....
Prajitura de gris cu ciocolataSe freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si ouale intregi. Cand se obtine o crema pufoasa, se pun migdalele, faina, coaja...
Prajitura cu scortisoaraPiureul de castane se pune intr-un vas la incalzit si se amesteca bine cu untul, zaharul si ciocolata pana se obtine o crema...
Prajitura cu ciocolata si castanePiureul de castane se pune intr-un vas la incalzit si se amesteca bine cu untul, zaharul si ciocolata pana se obtine o crema...
Prajitura cu ciocolata si castaneSe topeste intr-un vas, pe foc mic, ciocolata cu 2 linguri de lapte si se pune peste ea untul taiat bucatele. Se amesteca...
Prajitura cu crema de ciocolata si fisticSe rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un vas impreuna cu cafeaua solubila si apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca...
Prajitura de ciocolata cu migdale si coniacSe pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele cu untul si zaharul. Se lasa la topit pe foc foarte mic. Se bat ouale cu mixerul...
Paine de ciocolata cu romSe cerne faina si se amesteca cu un varf de cutit de drojdie uscata, cu zaharul si cafeaua. Se incorporeaza in faina cu zahar...
Prajitura cu cafea si ciocolataSe sfarama ciocolata, se adauga untul si se fierbe in bain-marie, la foc mic, pana cand ciocolata este complet topita. Apoi...
Prajitura cu ciocolataSe freaca, intr-un vas, galbenusurile fierte cu galbenusul crud si zaharul pudra. Se amesteca ouale cu ciocolata rasa, rom,...
Cartofi de ciocolataSe bat spuma untul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi faina impreuna cu praful de copt, praful de...
Cuburi de ciocolataSe topeste ciocolata intr-un ibric cu o treime pahar de apa, pe foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata se ia ibricul de pe foc....
Marchiza cu ciocolataSe bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat...
Tort pufos cu nuci si portocaleSe freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se incorporeaza in galbenusuri untul, cate putin, si visinata. Se imparte...
Tort rapid cu cafeaSe pune la fiert o jumatate de pahar de apa. Cand clocoteste, se adauga cafeaua, se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de 5...
Batoane de ciocolata cu cafeaSe bat albusurile spuma intr-un vas. Se adauga zaharul si romul. Se pun pe rand galbenusurile si untul topit, rece, se...
Bomba cu ciocolataSe bat intr-un vas ouale cu zaharul si vanilia, in bain-marie, pana se ingroasa. Se bate in continuare cu telul, pana se...
Tort mascotaIntr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile,...
Tort de turta dulceSe freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina. Se bat albusurile spuma tare si se...
Tort dobosSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile....
Tort indianaSe freaca bine margarina cu zaharul. Se adauga oul, faina si alunele care au fost macinate in prealabil. Se framanta un aluat...
Tort de alune cu frisca si cafeaSe fierbe faina amestecata cu apa. Se amesteca pana se raceste. Separat, se freaca margarina cu zahar, cacao si vanilie, pana...
Tort de biscuitiSe bat in mixer ouale cu zaharul, pana devin spumoase si se albesc. Se adauga uleiul si iaurtul, coaja de portocala rasa,...
Tort de ciocolataFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata