Se amesteca jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt dizolvat cu putin apa. Se face o adancitura in mijloc si se...
Batoane cu ciocolataSe inmoaie intr-un vas ciocolata, untul si zaharul, in bain-marie. Se amesteca bine si se lasa compozitia la racit. Se adauga...
Biscuiti cu ciocolataSe face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul...
Fursecuri cu ananasDovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se...
Placinta cu dovleacIntr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina...
Prajitura cu nectarine si crema de smantanaSe amesteca intr-un vas, faina cu fecula, untul si apa. Se amesteca cu varful degetelor, destul de repede, fara sa se...
Tarta cu piersici si ananasSe face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se...
Tarta cu cremaSe amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul...
Tarta cu crema de albusSe face un aluat fraged, numai ca se frmanta mai mult ca sa fie cat mai elastic. Se pune aluatul in forma de tarta unsa si se...
Tarta cu mereSe amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o...
Tarta de mereSe prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine...
Placinta cu mere cu aluat frantuzescSe prepara aluatul din ingredientele indicate. Se taie aluatul in fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Se infasoara fasiile...
Rulouri cu friscaSe amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul si stafidele. Se intinde fiecare foaie in tava de aragaz si se stropeste cu unt....
Placinta creataSe amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una...
Placinta cu branza de vaciSe pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se...
Flan cu crema de vanilie si nuciSe prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma...
Flan cu spuma de capsuniSe pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se...
Flanuri cu jeleu de portocaleDin ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...
Foietaj cu ananasSe spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...
Mere in foietajSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina frecata spuma si se...
Cremsnit rapidSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie...
Rulada cu gemSe bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile,...
Rulada cu gem, nuca si cacaoSe framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza...
Cornuri cu gem de portocaleIntr-un vas, se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se pune faina...
Chec marmoratSe bat intr-un vas albusurile cu un praf de sare, obtinand o spuma tare. Cand sunt gata, se adauga treptat zaharul si vanilia...
Pandispan cu nuciSe bat intr-un vas albusurile cu zaharul si vanilia, obtinand o spuma tare. Se amesteca galbenusurile si se inglobeaza incet...
Pandispan cu stafideSe bat intr-un vas, in bain-marie, ouale cu zaharul. Se adauga vanilia, faina si migdalele, amestecand usor. Se toarna...
Paine cu migdaleSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se adauga treptat faina si cacaua. Se amesteca bine si se...
Rulada cu crema de ciocolataSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana devin o crema. Untul topit si racit se toarna cate putin peste...
Chec cu rahatSe freaca foarte bine untul cu zaharul si cu vanilia. Se adauga treptat galbenusurile si se freaca pana se obtine o crema...
Chec cu stafideSe freaca ouale cu zaharul, mirodeniile si praful de copt. Se inglobeaza uleiul si laptele, alternativ cu faina si se obtine...
Chec ieftinSe prepara un aluat pripit din ingredientele indicate, intr-o tigaie adanca sau intr-un tuci, se incinge mult ulei, se ia cu...
Gogosele cu cacaoSe fierb laptele cu untul intr-o oala, se da drumul la faina si se amesteca repede. Se freaca aluatul pana se raceste si se...
Gogosi pripiteSe bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana ce albusul se intareste. Se pun...
Chec cu cacaoSe amesteca miezul de nuca macinat cu faina. Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de zahar, la care se adauga...
Chec cu nucaSe amesteca intr-un vas faina cu ouale, puse pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou. Se infierbanta laptele cu vanilia si...
Clatite cu romSe amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in...
Clatite de ciocolataSe separa galbenusurile de albusuri. Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata, se dau prin razatoare si se freaca cu...
Clatite din cartofiSe separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie,...
Clatite frantuzestiAceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceste dulciuri avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Coltunasi cu branza de vaci si vanilieSe face umplutura: se pun nucile intr-o oala, se amesteca cu laptele, vanilia si cu zaharul si se pun pe foc foarte mic. Se...
Coltunasi cu nuciSe spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul. Se intinde foaia de aluat, se taie...
Coltunasi cu visineSe fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine...
Choux a la cremeSe pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pun cele 8 galbenusuri. Se bat galbenusurile cu o spatula si...
Clatite cu ghimbirSe amesteca malaiul cu faina. Se bat bine ouale si se pun peste amestecul de faina cu malai. Se inglobeaza praful de copt,...
Clatite cu malaiSe prepara ca orice aluat de clatite, cu deosebirea ca in loc de lapte se foloseste vin pentru desfacerea fainii. Se spala...
Clatite cu mereSe incalzesc laptele si apa intr-un vas. Se pune intr-un bol faina, se subtiaza cu lichidul de mai sus, se amesteca usor si...
Clatite crocanteCozonacul cu caramel, rosekrant, este o varianta delicioasa a clasicului cozonac. Este la fel de pufos si aromat, si poate fi...
Cozonac trandafir cu caramelFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarDaca va doriti un gem sanatos puteti incerca aceasta varianta cu orice fructe. Desigur puteti mari cantitatea de zahar dupa...
Gem de merisoare si chiaDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata