Se fierb intr-un vas laptele, zaharul si untul. Cand clocoteste, se pune pesmetul in ploaie. Se fierbe pana se ingroasa,...
Budinca de alune II
Se face un sos alb din faina, lapte si unt. Dupa ce se racoreste, se pune zaharul. Rece, se amesteca cu galbenusurile puse pe...
Budinca de branza de vaci
Merele curatate si scobite se taie feliute care se pun intr-o oala, se pudreaza cu zahar si se dau 10 minute la cuptor. Se...
Budinca de biscuiti
Se inmoaie pesmetul si cacaua in lapte si smantana. Se lasa la inmuiat 10 minute. Se freaca untul cu zaharul, se adauga...
Budinca de cacao
Se opareste cafeaua cu laptele si se lasa la infuzat o jumatate de ora. Se strecoara de mai multe ori si se desface cu...
Budinca de cafea
Se fierb 100 ml apa cu 4 lingurite de cafea si 4 de zahar si se face o cafea tare. Se strecoara si se toarna peste miezul de...
Budinca de cafea II
Intr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa...
Budinca de caise din compot
Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau...
Jeleu de piersici
Se fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce...
Jeleu de portocale
Se face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6...
Jeleu din portocale
Intr-o oala se face un sirop din vin si zahar, care se lasa la fiert pana se leaga. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa...
Jeleu de vin
Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie...
Jeleu de vin cu lamaie
Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el...
Jeleu de zahar ars
Se fierb intr-un vas zaharul cu sucul de fructe, pana ce siropul rezultat se leaga bine. Se adauga 2 foi de gelatina,...
Jeleu pentru ornarea prajiturilor
Se freaca untul cu zaharul si esenta de fistic intr-un vas pus in bain-marie, fara sa fiarba, ca sa fie moale untul. Se...
Budinca cu fistic
Se ung cu unt feliile de toast, se aseaza in tava si se rumenesc usor in cuptorul incins. Se unge cu unt un vas...
Budinca cu stafide si mereSorbetul este un desert de vara, inghetat, ce poate fi preparat in nenumarate feluri, cu diferite fructe. Va propunem sa...
Sorbet de visine
Se fierbe intr-o oala apa minerala, se micsoreaza focul si se adauga ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana se topeste...
Sorbet de ciocolata
Se zdrobesc ciresele si se aduna zeama intr-un bol. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se raceste siropul si se amesteca...
Sorbet de cirese amare
Se ia fiecare bucatica de zahar si se freaca pe coaja de lamaie pana se ajunge la coaja alba. Se pune apa la fiert, impreuna...
Sorbet de lamaie
Se pune iaurtul intr-un castron. Se dizolva gelatina in 2 linguri de apa calda si se amesteca in iaurt, impreuna cu zaharul...
Jeleu de iaurt
Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile...
Jeleu de lamaie
Se fierb intr-un vas laptele cu vanilia si zaharul pana se leaga siropul. Dupa ce s-a racit, se amesteca in el, putin cate...
Jeleu de lapte
Intr-o oala se fierb zaharul, apa si coaja de mandarine. Dupa ce s-a legat putin siropul, se scoate coaja de mandarine si se...
Jeleu de mandarine
Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul...
Jeleu de mere
Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3...
Parfe de portocale
Se pun galbenusurile cu 125 gr zahar si laptele intr-un vas. Se ard 125 gr zahar intr-o oala si se amesteca cu galbenusurile....
Parfe de zahar arsProfiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit...
Profiterol
Se fierb intr-un vas, ceaiul cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie, romul si se toarna totul in forma pentru congelator. Se...
Sorbet din ceaiSe bat trei albusuri cu un pic de sare. Pe la jumatatea procesului se adauga 2 linguri de zahar si se bate pana ce spuma...
Salzburger NockerlBatem untul cu zaharul si esenta de lamai pana devine o pasta omogena. Se adauga ouale, unul cate unul amestecand bine dupa...
Prajitura de lamaie cu smantana
Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...
Serbet de cirese amare
Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...
Serbet de caise
Inmuiati stafidele in apa sau in rom daca nu serviti copiilor. Bateti margarina spuma cu mixerul, puneti oul si zaharul. De...
Prajitura Plazma sarbeasca
Se amesteca pe foc mic zaharul in laptele cald, se lasa pana cand zaharul se dizolva bine, apoi se ia vasul de pe foc si se...
Inghetata de vanilie
Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale...
Parfe de ciocolata
Se toarna zaharul in lapte si se tine vasul pe foc mic pana cand zaharul se dizolva bine. Se ia de pe foc, se adauga ouale...
Parfe de fructe
Fructele se spala, se desfac in doua si se acopera cu zahar pudra. Se pune amestecul intr-un vas mare si se bate cu telul...
Inghetata de zmeura cu frisca
Se separa albusurile si se bat spuma cu 200 gr zahar pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Peste...
Tort „Maria"
Se insiropeaza piscoturi de sampanie cu sirop cald, parfumat cu rom, apoi se aseaza primul strat pe un platou mare. Se...
Tort de piscoturiSe curata fructele, se spala in mai multe ape si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Se strecoara fructele prin tifon, timp in...
Inghetata de capsuniInghetata de caise este foarte cremoasa, aromata, perfecta ca si desert de vara, fiind preparata cu fructe proaspete. Iti...
Inghetata de caise
Se zdrobesc fructele, se strecoara prin tifon si se pun intr-un castron cat timp se bate spuma iaurtul impreuna cu zaharul....
Inghetata economica
Se cerne cacaua, se dizolva in doua linguri de apa rece amestecand fara intrerupere, dupa care se pune in lapte si se fierbe...
Inghetata de ciocolata
Se dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele...
Inghetata de ciocolata cu frisca
Se pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un...
Inghetata de fistic
Se bat ouale intregi cu zaharul si cu laptele, folosind un tel, pana cand amestecul devine omogen. Peste amestec se adauga...
Tort cu crema de cafea din blat cu foi
Se separa galbenusurile si se bat spuma cu opt linguri de apa rece. Apa face aluatul mai pufos si-l ajuta sa creascq la copt....
Tort cu blat de nescafe
Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare...
Tort de mere intregi
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un...
Tort cu cirese
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc