Se fierb cartofii, dupa care se curata si se zdrobesc. Se adauga untul, sarea, nucsoara si parmezanul razuit. Se adauga si...
Musaca de cartofi
Ceapa rosie taiata marunt se caleste in putin ulei, se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste la foc mare. Se toarna...
Tocana de vita
Se fierb cartofii cu coaja aprox. 20 de minute. Intre timp ardeii se tai fasii, iar ceapa rondele. Crenvurstii se tai si ei...
Cartofi cu crenvursti
Se taie slanina cubulete si se prajeste intr-o tigaie pana devine crocanta. Se scoate slanina si se pune deoaparte. Se...
Ghiveci de legume cu slanina
Se curata bucatile de carne de piele, se scot oasele si se tai in 2 bucati (eventual se pot bate cu ciocanul de snitel) si se...
Piept de pui cu branza
Rade cascavalul. Bate feliile de carne (taie partile cu grasime), sareaza si lasa-le sa stea 15-30 de minute. Trece feliile...
Cotlet Parma
Se inlatura oasele din carne, dupa care carnea se taie bucatele mici. Se curata merele, si, facand o gaura pe partea...
Mere umplute cu carne
Bate putin feliile de carne, condimenteaza cu sare si piper si prajeste-le in putin ulei. Caleste ceapa in grasimea ramasa,...
Friptura inabusita
Daca puiul e mai mic taie-l in patru, daca e mai mare taie-l in opt bucati, spala bine bucatile de carne si lasa-le la scurs....
Pui cu boia
Taie bucati puiul, presara-l cu sare, da bucatile prin faina, dupa care prajeste-le in untul incins (pe fiecare parte) sa...
Pui cu rosii
Taiem costita in cubulete si o prajim in tigaie, apoi o scoatem si o punem deoparte. In aceasta grasime prajim carnea de porc...
Piept de pui Hawai
Fierbem orezul. Spalam dovleceii, le taiem varfurile, inlaturam samburii. Mai scoatem din miez astfel incat sa ramana peretii...
Dovlecei umpluti cu carne
Cartofii noi spalati si maruntiti se pun in apa clocotita si se fierb aprox. 20 de minute. Ciupercile s curate si se feliaza....
Ragu de legume cu cartofi noi
Se pune carnea in apa clocotita si se fierbe 2 minute, apoi aruncam apa. Pulpele le punem intr-un vas termo-rezistent,...
Baghete de toba gustoase
Se caleste carnea tocata impreuna cu ceapa taiata marunt, se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu sare si piper. Se...
Orez cu mazare servit in pahare de cocktail
Se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga carnea tocata si ficateii, iar apoi pasta de tomate si rosiile. Se fierbe cateva...
Macaroane prajite
Galustele se pun la fiert dupa care se prajesc ciupercile cu ceapa si se adauga ardeiul rosu (dupa gust de poate adauga si...
Galuste cu oua
Se tai pulpele, se spala si se scurg. Se trec prin amestecul de condimente si se lasa 1 zi. Inainte de a le praji preparati...
Pulpe de pui la gratar
Pentru inceput: tocati fin mararul, zdrobiti usturoiul, stoarceti lamaia. Amestecati uleiul de masline cu mararul, usturoiul...
Somon la gratar
Tocana de porc se prepara in mod obisnuit. Varza se taie in cubulete de dimensiunea carnii. Cand carnea s-a fiert, adaugati...
Varza calita cu carne de porc
Cartofii, carnatii si ceapa se taie rondele, iar slanina in fasii. Punem putin ulei in tava, apoi adaugam putina slanina,...
Cartofi la tava
Carnea de vita se taie felii, se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu mustar. Pentru umplutura se taie ceapa marunt,...
Carne rulata cu galuste de cartofi
Cartofii curatati se tai cubulete mici, dupa care se prajesc in unt incins, si se presara cu sare. Prunele uscate, inmuiate...
Cartofi cu prune
Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga cartofii taiati cubulete, se presara boia si sare dupa gust, se adauga...
Cartofi noi cu sos de smantana
Pastele se fierb. Se incalzeste frisca, se amesteca in ea cascavalul maruntit, pana se topeste. La urma se toarna frisca cu...
Paste cu frisca si cascaval
Pentru reteta varza calita cu carnat, se fierbe varza cu slanina, carnea afumata si ceapa taiata marunt. Adaugam apa cat sa...
Varza calita cu carnat
Carnea se taie in bucati de aprox. 4 cm. La fel si ardeii. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri, iar ceapa se...
Pui la oala
Prima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini...
Amestec de legume
Se prajeste ceapa taiata si slanina. Se ia de pe foc si se adauga ardeiul tocat si boiaua. Pasatul se spala foarte bine....
Sarmale umplute cu pasat de porumb
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...
Terci de mei
Scoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta...
Gulii umplute
Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul...
Sarmale
Cantitatea de dovleac pe care dorim sa il coacem, se spala, samburii se scot, apoi se taie in bucati patrate de sfert de kg....
Dovleac copt
Ceapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3...
Pasta falsa de creier
Se taie ceapa felii subtiri si se caleste in putin ulei de masline. Se toarna vinul rosu. Acoperit, se fierbe putin la foc...
Ceapa cu vin rosu in stil frantuzesc
Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.
Ardei umpluti cu rantas
Toarna cate o lingura de ulei in palariile de ciuperci, presara piper si aseaza-le pe gratar. In uleiul ramas prajeste carnea...
Ciuperci umplute
Inabuse ceapa tocata in grasimea fierbinte. Ia-o de pe foc, adauga o lingura de boia dulce, ardeii curatati si taiati...
Ghiveci de dovleac
Se condimenteaza carnea, se curata cartofii si se tai felii, la fel si legumele. Se pune carnea intr-o tava unsa cu ulei....
Cartofi cu carne si legume
Se spala cartofii si se prajesc intr-o tava, la cuptor (cu coaja), pana cand se inmoaie miezul.
Cartofi la cuptor
Curata de coaja si rade cartofii cruzi, amesteca-i cu ou si sare, adauga suficienta faina, incat sa obtii un aluat de...
Musaca de cartofi
Se prajeste slanina taiata felii pana cand devine crocanta, dupa care se scoate din tigaie si se pastreaza intr-un loc cald....
Tocana de ceapa
Se frige caltabosul in mod traditional si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara tocanita de cartofi cu mai multa...
Tocanita de cartofi cu caltabos
Din carne si restul de ingrediente (cu exceptia varzei) se prepara o tocana. Cand e pe jumatate gata, se adauga varza,...
Varza cu carneFicat de pui folosim cat dorim iar bacon -cateo felie pentru fiecare bucata de ficat. Ficatul se spala si se lasa sa se...
Ficat de pui in bacon
Pieptul de pui se taie cubulete. Se condimenteaza si se lasa sa stea 1-2 ore. Carnea condimentata se da prin faina si se...
Cubulete de piept de pui condimentat
Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste...
Perisoare in sos curry
Se pune ulei la incins in wok, se caleste ceapa, usturoiul pisat si ghimbirul pana cand capata o culoare maronie. Se adauga...
Pui cu ghimbir in wok
Slanina se feliaza, se prajeste, apoi in grasimea ramasa se caleste ceapa maruntita. Apoi se adauga rondele de carnati, se...
Cartofi cu boia de ardei
Prajim in ulei usturoiul si ceapa curatate si taiate marunt, pana devin sticloase. Adaugam vinul, sucul de rosii, sofranul si...
Scoici prajite cu rosii
Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O...
Rata prajita de Peking
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori