Curatam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o...
Miel cu rozmarinPunem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o...
Peste prajit in sos de vinCarnea se prajeste in unt, apoi o introducem intr-un cuptor la 175 grade, pentru 5-8 minute. Carnea trebuie sa ramana de...
Friptura in saramura cu piure de legumeSe pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scot intr-o sita si se pun sub un jet de apa rece. Se scurg...
Spaghete cu sos pestoSe spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita,...
TuslamaSe spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de...
Carne de miel cu varza de Bruxelles si baconSe curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...
Dovlecei umplutiSe curata o ceapa si se taie marunt, Se caleste in ulei incins si se adauga ardeiul taiat in bucatele. Orezul se spala, se...
Salau cu orezFrunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece...
Sarmalute in foi de vitaVinetele si zucchini se spala bine si se taie, fara a se curata de coaja, in cubulete mici. Vinetele se sareaza si se lasa o...
Pulpe de pui cu vinete si dovlecelFeliile de carne se bat, se sareaza, apoi se prajesc la foc iute pe ambele parti, pana devin rumene. Carnea se scoate din...
Costite de porcPregatire: Feliile de ceafa se bat putin cu ciocanul de carne. Se sareaza si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se unge cu...
Gratar ardelenescCeapa se curata, una se razuieste, celelalte doua se taie in rondele. Ceapa rasa se amesteca cu patrunjelul verde tocat...
Pulpe de pui pane cu ceapaSe amesteca cartofii, orezul si ceapa. Se tapeteaza un vas ignifug cu bucati de slanina se adauga compozitia cu orez si...
Pui grecescCarnea de curcan se taie felii si se amesteca cu sosul de soia si se pune la frigider timp de o ore. Se caleste ceapa in ulei...
Fileuri de curcan cu orezCarnea si ardeii se taie file subtiri, iar ciupercile se feliaza. Se feliaza ceapa si prazul. La supa de pui se adauga amidon...
Piept de curcan orientalLimba se spala bine, se freaca energic cu o perie si se opareste. Se pune la fiert in apa rece cu sare si se spumeaza ori de...
Limba cu ciuperci si sos de rosiiSe spala ciocanelele si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se pun la prajit in doua linguri de ulei, avand grija sa se...
Pui HawaiiSe dezoseaza carnea de pui, se indeparteaza pielea si se taie in bucatele. Se bat ouale si se adauga sare, boia iute si...
Pui in crusta cu sos picantSe curata si se spala rata. Se presara cu sare si piper, se stropeste cu unt topit si se asaza intr-o tava unsa cu unt Se...
Rata cu portocaleDaca sunteti amator de ciuperci, sigur aceasta reteta va va fi pe plac. Budinca din ciuperci este foarte gustoasa.
Budinca din ciuperciAripioarele de pui se spala, se sterg cu un prosop de bucatarie, apoi se sareaza si se pipereaza. Se amesteca mierea cu o...
Aripioare de pui in miereSe spala bamele si li se indeparteaza coditele. Se lasa intr-un vas cu apa, sare si otet pana in momentul in care se...
Bame in sos tomat1 burta de vita se spala din mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa rece. Dupa ce fierbe, prima apa se arunca si se...
Tocanita din burta de vitantr-o tigaie mai mare se pune uleiul la incins, se pun cubuletele de carne, usturoiul pisat, sare, se amesteca si se lasa la...
Carne de miel cu smantanaCarnea se pregateste si se prajeste la fel ca la bredie de mazare. Cand punem carnea in zeama de carne, adaugam sare, piper,...
Tomato bredieDezosam pieptul de pui, indepartam pielea, iar aceste bucati de carne le intepam de-a lungul pe tepuse. Intre ele punem...
Piept de pui a la DebretiInmuiem vasul de lut un timp sufficient de lung. Curatam rata pe dinafara si pe dinauntru si o saram. Zeama si coaja rasa de...
Friptura de rata pentru sarbatoriSe condimenteaza pulpa de caprioara cu condimente pt. vanat, busuioc, mustar. Se lasa putin sa patrunda condimentele, apoi se fi
Traistute de caprioaraCarnea de miel se lasa 24 de ore in frigider la murat cu amestecul din usturoi, tarhon, mustar, sare, piper si ulei. Dupa...
Friptura de miel cu sos de mentaFicatul de porc se spala, se taie in bucatele si se prajeste in ulei incins. Cartofii se curata, se taie in cuburi si se pun...
Ficat de porc in sos de vin cu cartofi naturSe spala varza murata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se stinge cu cateva linguri de apa, sau zeama de carne,...
Gasca cu varza murata la cuptorSe spala muschiul, se curata, se taie in bucati si se presara cu sare, piper si cimbru. Ceapa se curata si se taie in rondele...
Muschi de porc la cuptor cu sosPestele, curatat si spalat, se fierbe in vin amestecat cu o jumatate de litru de apa. Dupa ce da in clocot, se ia de pe foc,...
Pastrav rasolSe curata pestele sub un jet de apa rece. Se spala bine, se transeaza pe burta si i se inlatura intestinele. Se clateste bine...
Peste deliciu la cuptorCarnea de porc se spala si se portioneaza. Se adauga un praf de sare si apoi se frig bucatile de carne pe gratar. Ciupercile...
Pulpa de porc cu ciuperci la gratarDin carnea tocata formam 4 pogacele egale, fiecare cu grosimea de aprox. 1,5 cm, pe care le dam prin faina amestecata cu sare...
Carne tocata danezaSe amesteca laptele cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Carnea se taie fasii subtiri, se adauga la lapte si se pune in...
Piept de curcan cu usturoiCaserola intreaga de pui se sareaza, se condimenteaza si se pune in interior un mar intreg. Puiul se pune intr-o folie de...
Pui prajit in folieSe toarna apa intr-o cratita. Se adauga ghimbirul si se fierbe. Se adauga puiul si se la cca 10 minute de la fierbere, la foc...
Pui fiert cu 3 feluri de sosFierbem zeama de baza dashi, adaugam sake, sos de soia, fulgi de bonito, zahar, tragem de pe foc, iar cand bonito se depune,...
Peste si legume paneSe spala carnea, se curata si se taie in bucati. Bucatile se sareaza si se bat cu batatorul de lemn. Se dau apoi prin faina...
Escalop cu ciuperci si sos de vinFazanul se spala, se curata si se lasa timp de doua-trei ore Ia marinat, impreuna cu doua cepe taiate solzisori, telina si...
Fazan umplutSe amesteca laptele cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Carnea se taie fasii subtiri, se adauga la lapte si se pune in...
Piept de curcan cu usturoiCaserola intreaga de pui se sareaza, se condimenteaza si se pune in interior un mar intreg. Puiul se pune intr-o folie de...
Pui prajit in folieSe toarna apa intr-o cratita. Se adauga ghimbirul si se fierbe. Se adauga puiul si se la cca 10 minute de la fierbere, la foc...
Pui fiert cu 3 feluri de sosSe ia carnea de iepure, se taie in 8 bucati se condimenteaza cu sare si piper. Bucatile de carne se prajesc in ulei fierbinte...
Mancare din carne de iepureCarnea pentru tocana se prajeste in 60 gr de unsoare. Se adauga ceapa, usturoi, boia, maghiran, coaja de lamaie, sare, piper...
Gulas FiakerSe ia jumatate de margarina si se unge pastravul, in interior si pe exterior, dupa care se trece prin amestecul de faina cu...
Pastrav condimentat cu „floarea - vioara”Feliile de crap se condimenteaza cu sare, piper si delikat si se aseaza intr-un bol una langa cealalta. Se adauga usturoiul...
Felii de crap cu usturoiSe taie ceapa marunt si se pune la calit in 50 gr de unsoare. Chiflele se imbiba in lapte, dupa ce se scurg, se adauga la...
ChifteleSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIn cautarea unei retete care sa valorifice gustul ciupercilior si inspirata de catre Angelina, am ales sa ma opresc la reteta...
Lasagna cu ciuperci si piept de puiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri