Macrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura...
Mancare de macris
Carnea se taie fasii de grosimea unui deget. Se pune ulei la incins si se prajeste carnea pana devine alba. Se adauga sare,...
Piept de curcan cu nuci
Se prajeste carnea intr-o oala uscata, se adauga ceapa, condimentele si atata apa incat sa acopere carnea. Se fierbe pana se...
Friptura frageda in sos de legume
Se curata muschii de piele si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune untura la incins, se pune in ea carnea si se...
Muschi Wellington
Morcovii, patrunjelul si guliile se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Conopida se desface in buchetele, se spala....
Legume delicioase
Se taie felii subtiri o chifla si se lasa in lapte. Spanacul se spala in mai multe ape, se curata de cozi si nervuri, se mai...
Mancare de spanac
Fasolea verde se curata, se spala si se marunteste pe diagonala in bucatele de 2cm. Ceapa se taie marunt, usturoiul se...
Mancare de fasole verde
Cele doua capete ale dovleacului se taie, se curata subtire, se taie de-a lungul si se indeparteaza semintele cu o lingura,...
Mancare de dovleac
Urzicile sunt plante medicinale deosebite, se prepara ca spanacul. Frunzele culese cu manusile de bucatarie se cantaresc (400...
Mancare de urzici
Ceapa curatata, ardeii taiati cubulete si un carnat (in lungime) se pun pe betisoare de frigarui, alternand. In cele doua...
Frigarui cu carnati
Carnea se taie felii subtiri cat un deget, apoi se aseaza peste ceapa taiata fin si calita. Se prajeste putin, se stinge cu...
Tocana Gundel
Legumele se taie in jumatati, se scoate mijlocul cu semintele si se razuiesc. O ceapa se taie marunt, se caleste intr-o...
Mancare de zucchini
Caracatitele congelate se pun direct in cucta (oala sub presiune) si se fierb in apa asa cum sunt. Se vor scoate cand s-au...
Caracatita cu legume
Se fierb macaroanele si se adauga untul frecat cu galbenusul de ou, sunca taiata marunt, 3 linguri de smantana, albusul batut...
Friptura de porc
Chifla se pune la inmuiat in lapte, apoi se stoarce bine. Carnea, sunca si slanina se da prin masina de tocat carne, urmand...
Carne cu sunca
Untul se freaca cu faina, sarea, patrunjelul, busuiocul si cu 2 linguri de apa. Se framanta bine si se acopera vasul. Se lasa...
Tascute umplute cu carne
Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai...
Mancare de varza creata
Carnea se taie in bucati mici, costita, in fasii. Se pune intr-o tava, se freaca cu plantele aromatice si mirodeniile....
Friptura cu legume
Legumele pregatite si taiate in cuburi se fierb in apa sarata, se strecoara si se lasa la racit. Patrunjelul verde se toaca...
Pulpe de pui umplute cu legume
Carnea si rinichii se taie fasii ca taiteii, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cu faina, se amesteca si se frige...
Mancare de vitel
Se spala varza, se indeparteaza coceanul si nervurile groase, dupa care se taie cubulete. Morcovii curatati se tai rondele,...
Platou de legume cu carnati
Carnea nu se bate sa se subtieze, ci i se face un buzunar cucutitul.Ciupercile si sunca se taie marunt, se amesteca cu...
Cotlete cu buzunar
Se fierbe 250 ml apa cu vegeta. Meisorul se pune intr-o sita si se spala sub jetul de apa fierbinte. Se adauga in apa...
Varza de Bruxelles cu meisor
Se pune la fiert varza si coastele, adugand apa si pasta de tomate. Intre timp, din carnea tocata, orezul fiert si ou se...
Varza cu paste
Se strecoara apa de pe scoici si se presara cu piper. Se infasoara 1-2 scoici (in functie de marime) in fasiile de slanina,...
Scoici la gratar
Se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt pana devin sticlate, iar apoi se adauga ardeii spalati si taiati fasii. Se mai...
Scoici a la marinar
Fileurile de piept de pui se tai fasii si cu un morcov taiat marunt, se prajesc in ulei de masline. Se adauga ardeii...
Pui Oriental cu paste prajite
Fierbe cartofii in coaja, curata-i, taie-i felii si prajeste-i in putina untura incinsa, dupa care presara cu sare. Prajeste...
Friptura de porc a la Brasov
Se caleste ceapa taiata marunt in untura incinsa. Se ia de pe foc si se adauga o lingura de boia si ardeii taiati feliute,...
Ghiveci de legume
Cu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand...
Linte cu prune uscate
Se fierb cartofii, dupa care se curata si se zdrobesc. Se taie marunt ceapa si se caleste in putin ulei, se adauga boia si se...
Macaroane cu cartofi
Maruntaiele spalate si curatate se pun la fiert in 1,5 l apa, la foc mic. Se adauga morcovii, napii, telina (daca aveti...
Maruntaie de pasare cu garnitura de orez
Se da varza pe razatoare, se presara cu sare, se lasa sa stea 30 de minute cu sare, dupa care se scurge apa. In untura...
Paste framantate cu varza
Se spala cartofii. Se pun la fiert, dar cu coaja, deoarece asa se prajeste mai departe. Din varf se taie o felie subtire, si...
Oua prajite in cartofi
Se taie slanina cubulete si se prajeste putin. Se scot din tigaie bucatelele de slanina si in grasimea ramasa se caleste...
Carne cu branza de oaie si mazare
Cartofii spalati se dau pe razatoare, si adaugand galbenusurile de oua, sare si putina apa, se face un aluat de galuste dens....
Galuste cu varza
Freaca 400 ml de smantana pana obtii o pasta fina, dupa care adauga o jumatate de lingurita de sare si pune-l la fiert....
Balmos
Prepara un aluat de pizza conform retetei de "Pizza cu ciuperci". In timp ce se coace blatul, feliaza subtire 100 g de ceapa...
Pizza cu ceapa
Amesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la...
Pizza cu ciuperci
Pune rosiile in apa fierbinte, iar dupa o jumatate de minut scoate-le si decojeste-le. Taie rosiile decojite in doua....
Pizza cu usturoi
Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte...
Budinca din carne de porc tocataSe spala carnea, se curata si se taie in bucati potrivite. Bucatile se bat cu ciocanul din lemn, astfel incat sa devina mai...
Muschi de vita la cuptor
Pulpa de porc se spala, se curata, se taie in bucati mici si se sareaza. Se incinge untura si se prajesc bucatile de carne,...
Tochitura suceveana
Carnea se taie in bucati si se sareaza. Se incinge uleiul si se rumenesc bucatile de carne, adaugandu-se putina apa si...
Varza calita cu carne de porc
Carnea se spala, se curata si se taie in cubulete. Se face un amestec din semintele de chimen, anason, coriandru, piper....
Muschi de porc cu sos
Se taie carnea, curatata si spalata in prealabil, in bucatele, care se sareaza. Se incinge putin ulei si se rumeneste carnea,...
Carne de porc cu sos iute
Se alege o bucata de pulpa care are aproximativ aceeasi grosime de la un capat Ia celalalt. Se spala si se curata carnea,...
Pulpa de porc umpluta
Rinichiul se taie in doua, pe lungime, se curata si se opareste, apoi se taie in bucati mici si se pune in tigaia cu ulei...
Sote din organe de porc
Se taie ciupercile marunt, iar ceapa se curata si se taie solzisori. Se calesc impreuna in untul incins, adaugandu-se sare si...
Sorici de porc umplut
Muschiul de porc se spala, se curata si se taie in bucati. Ceapa se taie solzisori si se caleste in putin ulei incins,...
Muschi de porc iute
Cotletele de porc se spala, se zvanta si se sareaza. Se rumenesc pe ambele parti in ulei incins, timp de zece minute. Se...
Cotlet de porc in sos acrisor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori