Se ia carnea de iepure, se taie in 8 bucati se condimenteaza cu sare si piper. Bucatile de carne se prajesc in ulei fierbinte...
Mancare din carne de iepure
Carnea pentru tocana se prajeste in 60 gr de unsoare. Se adauga ceapa, usturoi, boia, maghiran, coaja de lamaie, sare, piper...
Gulas cu carne de vita
Se ia jumatate de margarina si se unge pastravul, in interior si pe exterior, dupa care se trece prin amestecul de faina cu...
Pastrav condimentat
Feliile de crap se condimenteaza cu sare, piper si delikat si se aseaza intr-un bol una langa cealalta. Se adauga usturoiul...
Felii de crap cu usturoi
Se scoate pielea de pe carne, se taie in bucati de 2- 3 cm de grosimea degetului. Bucatelele de carne se trec prin faina si...
Tocanita de pui cu vin rosu
Se spala si se curata curcanul. Se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt, iar ardeiul se...
Curcan umplut la cuptor
Curatam si spalam ciupercile pe care le asezam intr-un vas uns cu unt. Condimentam interiorul lor cu putina sare si piper....
Ciuperci umplute cu sunca
Dezosam pulpele de iepure le taiem cubulete si le fierbem timp de 10 minute in apa cu otet. Topim untura si punem la prajit...
Papricas de iepure cu galuste
Se curata curcanul, se sareaza si se lasa intreg. Se curata cepele si se taie in rondele. Se toarna uleiul intr-o tava, se...
Curcan la tava
Se curata si se spala carnea de porc, se taie in bucatele, apoi se da de doua ori prin masina de tocat, se sareaza si se...
Curcan umplut cu castane
Se scoate pielea de pe carne, se taie in bucati de 2- 3 cm de grosimea degetului. Bucatelele de carne se trec prin faina si...
Tocanita de pui cu vin rosu
Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de...
Taitei din branza
Carnea se taie felii deschise se subtiaza cu batatorul de carne. Se sareaza putin si se ung cu mustar. Se lasa deoparte cca o...
Rulada de curcan cu crenvursti
Dezoseaza cotletul si taie-l felii lungi si subtiri. Bate si sareaza feliile de carne. Taie marunt ciupercile si slanina si...
Frigarui de vitel cu condimente
Sterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin....
Bredie cu fasole verde
Prepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie,...
Cotlet de vitel cu gorgonzola si spanac
Taie pulpa de porc impreuna cu piele cubulete de 4 cm. Tine-o la marinat pentru jumatate de ora in amestecul de vin alb, sos...
Pulpa de porc fiarta in aburi
Amesteca toate ingredientele pentru sos. Da gust sosului de condimente cu arpagic si rucola. Aseaza somonii pe farfurii,...
Somon afumat cu sos de condimente
Taie marunt ciupercile curatate si inabuse-le in putin unt. Inmoaie chifla in lapte, iar cand a devenit moale strange-o...
Pui umplut cu ciuperci
Taie julienne legumele curatate. Incinge grasimea si prajeste carnea, dupa care adauga ceapa, foile de dafin, 2/3 de legume...
Gulas
Presara feliile de peste cu sare, piper macinat si condimente pentru grill. Aseaza-le strans una langa cealalta intr-un vas....
Felii de crap cu condimente
Toaca carnea de vita si de porc, sau taie-le foarte marunt. Condimenteaza cu piper, sare cu usturoi si sare, amesteca bine,...
Frigarui de vita cu condimente
Lasa pestele la decongelat, stropeste-l cu suc de lamaie si presara cu frunze de tarhon. Aseaza feliile intr-o tava sau vas...
File de peste cu ierburi
Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se...
Gratar de soia
Se curata 1 kg de cartofi spalati. Se spala din nou fiecare cartof in parte, se taie in doua pe latime, apoi pe lungime in 4...
Papricas de cartofi
Mai intai se prepara o portie de "Supa de carne" falsa din fasolea alba uscata pusa la inmuiat in ajun, dar la care se adauga...
Piftii cu soia
Amidonul de porumb se amesteca cu cu 1-2 linguri de apa pana se uniformizeaza. Taiem carnea in fasii subtiri, o prajim in...
Ragu de pui cu mazare
Zarzavaturile curatate se maruntesc in formele lor caracteristice. Se indeparteaza pielea de pe carne si se taie carnea in...
Ragu de pui cu zarzavaturi
Feliile de peste se presara cu sare si leustean taiat marunt, apoi se pune pe fundul unui castron. Morcovii si telina se taie...
File de peste cu legume
Carnea de berbec (spata, piept sau ceafa) se taie bucati si se pune intr-o oala, in straturi alternand cu varza data prin...
Varza cu carne de berbec
Pregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il...
Mancare scazuta de spanac
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete, apoi ii spalam. Curatam ceapa de coaja, o taiem cubulete, apoi o prajim pana...
Mancare scazuta de cartofi
Carnea curatata se taie cubulete, apoi se prajeste cu masura, uscata. Untura se adauga dupa evaporare. Punem zeama de oase...
Tocanita Znojmo
3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca...
Galuste din chifle
Carnea se da prin ulei fierbinte, se presara cu condimente si usturoi, se adauga vinul, baconul si ceapa. Se scoate carnea....
Felii de vanat in sos de vin cu capsuni
Se spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia...
Ciuperci umplute cu soia
Se amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin,...
Ciuperci umplute (cu usturoi)
Cuburile de soia inmuiate se taie in 3- 4 bucati inainte de a prepara jumarile. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se...
Ghiveci cu soia
O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spala 1,2 kg ardei verzi, se taie rondele si se calesc cu...
Ghiveciul de zucchini
O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei alimentar. Se curata varza si se taie fara cocean in fasii...
Varza cu rosii
Fileurile de peste se dau bine cu sare si zahar, dupa care se invelesc in pungi. Sa lasa sa stea asa timp de o saptamana la o...
Peste prajit
Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se...
Friptura Eszterhazy
Se macina carnea. Fulgii de ovaz se pun la inmuiat in lapte, dupa care se strecoara laptele. Ceapa se da pe razatoare, iar...
Perisoare cu fulgi de ovaz
Piepturile se asaza intr-o tigaie (cu partea cu pielea in jos) si se prajesc 3-4 minute. Intre timp se presar cu sare, piper...
Piept de rata cu mure
Carnea curatata de pielita se taie cubulete potrivite. Se pune la incins 50 g unt, se adauga carnea si, amestecand, se...
Pui cu nuci si mere
Se dezoseaza pulpele si se presar cu sare. Uleiul se amesteca cu sosul soia si cu mustarul, se adauga condimentele si...
Frigarui cu pulpe de pui
Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea...
Purcel prajit intreg
Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare, piper si usturoi zdrobit si se asaza pe cate o folie de aluminiu unsa cu...
Friptura de porcSe prepara umplutura: spanacul condimentat cu sare, piper si usturoi zdrobit se caleste in putin unt incins. Pieptul se taie...
Pui cu capsuni
Cu 2 zile inainte de preparare muschiul se pune in saramura: se taie felii de grosimea unui deget, se ung pe ambele parti cu...
Muschi de vita in sos de vin rosu
se prajesc putin feliile de carne, dupa care se pun deoparte. In grasimea ramasa se caleste ceapa maruntita, se adauga...
Coaste de porc cu carnati
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori