Slanina afumata si slanina proaspata se pune la prajit. In untura slaninei se caleste ceapa. Feliile de cocos se...
Tocana de cocos
Intr-o caserola rezistenta la caldura se aseaza feliile de slanina, deasupra se adauga bucatile de carne de pui sarate. Pasta...
Pui cu sos gustos
Carnea se spala. Se amesteca condimentele in ulei si se freaca feliile de carne. Daca exista posibilitatea se lasa putin in...
Piept de pui cu cascaval
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei fierbinte. Se adauga continutul conservelor si se adauga pasta de tomate. Se...
Fasole scazuta
Piersicile se decojesc. Jumatate de piersica se aseaza pe o felie de sunca, se intinde branza, se presara cu boia si se pune...
Sunca umpluta cu piersici
Ceafa de porc se dezoseaza, se adauga delikat si sare si se pune la fiert intr-o oala sub presiune. Se toaca ceapa. Carnea de...
Tocanita bunicii
Pieptul de curcan se taie felii, se bate, se adauga sare si se lasa deoparte. Pentru umplutura se folosesc ciupercile si...
Piept de curcan umplut
Puiul feliat se prajeste si se pune deoparte. In untura se caleste 2 linguri de faina, se adauga ceapa intreaga, 0.2 l apa,...
Pui cu marar
Sunca se fierbe pana se inmoaie, iar ouale pana devin tari. Cozonacul si ouale se taie bucati mici la care se adauga piper,...
Sunca umpluta
Se lasa soia la inmuiat in apa aproximativ 30 de minute. Daca se foloseste soia cubulete se macina inainte la fel ca si...
Dovleac umplut cu soia
Feliile de paine se taie in diagonala ca sa devina triunghiulare. Intre doua triunghiuri suprapuse se asaza sunca si...
Friganele cu sunca si cascaval
Ciolanul se curata, se ia carnea de pe os si se taie cubulete. Carnea afumata se taie fasii. Untura se topeste, se caleste in...
Fasole cu ciolan
Carnea se curata, se taie felii si se bate cu ciocanul de carne. Se tapeteaza carnea cu atata sare, usturoi zdrobit si lapte,...
Piept de curcan cu cascaval
Bucatile de carne se sareaza si se prajesc pe ambele parti, se pun deoparte. In uleiul ramas, se caleste usor ceapa rasa, se...
Friptura frantuzeasca
Orezul se fierbe in apa cu sofran si vegeta. Se scurge, se pune in vasul de amestecat. Se adauga patrunjelul verde tocat...
Pilaf cu pui si sofran
Costita se taie in fasii perpendicular pe oase. Se spala ca sa se duca jos aschiile din oase si se usca prin stergere. Se...
Costita fripta
Cartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la...
Musaca de chiftelute
Din pieptul de curcan se taie 4 felii deschise, partile care pica se macina. Chifla umezita, ou, pireu de castane si...
Piept de curcan umplut cu pireu de castane
Carnea se taie jos perpendicular de pe oase si se spala. Se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Untul se topeste, se...
Costita fripta in bere
Pentru acasta reteta este necesara costita fara slanina. Se taie in bucati, se spala ca eventualele aschii de oase sa...
Costita cu sos
Carnea se taie exact langa oase si se spala. Mierea, mustarul, otetul balsamic, vinul alb, sosul de soia, oregano dupa gust,...
Costita picanta
Se bat putin bucatile de piept de pui, se sareaza, se trece prin faina si se frige la foc mare. Bucatile de ceafa se pun...
Piept de pui cu mar si ceafa afumata
Se dezoseaza pulpele de pui cu un cutit ascutit, se condimenteaza si se pun deoparte. Prunele se fierb timp de cateva minute...
Pulpe de pui umplute cu mar si prune
Se taie pieptul de pui fileuri subtiri, se frige in ulei cu usturoi, se adauga merele taiate cubulete si prunele inmuiate in...
Piept de pui cu prune
Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Calim ceapa in untura si o presaram cu boia. Amestecam ceapa cu cubuletele de cartofi,...
Carne de porc cu cartofi
Amestecam ingredientele, iar acest amestec il punem in frunze si le punem intr-un vas. Adaugam zeama de rosii si le fierbem...
Sarmale
Se curata ciolanul, se spala si se lasa in apa impreuna cu ceafa afumata. Se alege lintea si se lasa in apa rece. Se pune...
Mancare de linte cu ciolan
Pregatim o saramura din ulei si condimente in care punem carnea, pe care o tinem la frigider timp de o zi. A doua zi scoatem...
Carne de porc cu cascaval
Ficatei de pui cu piper langa ragu: 1 ceapa rosie 500 g ficatei de pui untura mirodenii (piper alb, maiorana, sare)...
Ficatei de pui cu piper langa ragu
Se prajesc cubulete de slanina, dupa care se pun intr-un alt vas. Se marunteste ceapa. Se curata carnea de pui, se sareaza,...
Pui cu fasole verde
Pulpele se dezoseaza; se umezeste pielea si se freaca bine cu sare. Partea interioara a pulpei o piperam. Legumele pentru...
Pulpe de pui umplute cu mazare verde
Curatam guliile, le taiem in cubulete cu grosime de aprox. 0,5 cm si le prajim cateva minute cu 1 lingura de ulei, sare si...
Tocanita gustoasa
Spanacul se spala bine. Se fierbe in apa sarata impreuna cu usturoiul curatat. Se amesteca bine laptele cu faina si se toarna...
Mancare persana de spanac cu sunca si oua ochiuri
Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umpluta
Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan...
Curcan umplut pentru sarbatoare
Pieptul de pui se taie felii, se bat cu ciocanul pentru carne si se sareaza. Se unge fiecare felie cu mustar si se dau prin...
Pui cu ciuperci si mustar
Într-o tigaie se pune untura la incalzit, se pune ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine sticloasa de la calit se pune kaiz
Piept de pui deliciosPuiul chinezesc cu susan si miere este delicios, perfect pentru o cina sofisticata, dar simpla in acelasi timp. Aromele se...
Pui chinezesc cu susan si miere
Inmoaie vasul roman pentru 20 de minute in apa rece. Spala pulpele si condimenteaza-le cu piper. Curata si toaca usturoiul....
Pulpe de iepure salbatic cu caise
Fierbe supa de gaina. Foloseste doar interiorul salatei. Taie rondele morcovii si cepele, amesteca cu salata, iar apoi toarna...
Frigarui de vita cu salata
Taie fasii subtiri carnea de vitel, prajeste ceapa intr-o tigaie cu unt incins, pune carnea peste ceapa, condimenteaza cu...
Foi de vita umplute cu carne de vitel
Taie carnea de curcan in 16 felii groase. Unge feliile cu mustar, condimenteaza-le cu piper si maghiran, si infasoara-le in...
Friptura speciala de curcan
Dezoseaza cotletul. Pune intr-o oala mai mare carnea, osul, zarzavatul curatat si taiat bucati mai mari. Toarna apa in oala,...
Cotlet prajit
Toaca marunt o ceapa rosie si caleste-o in putin ulei, dupa care adauga 300 g de carne de curcan taiat fasii. Amesteca si...
Curcan cu legume si penne
Usuca puii spalati. Presara-i cu sare si busuioc. Pune-i in tava, stropeste-i cu putin ulei fierbinte si prajeste-i in cuptor...
Friptura de pui cu busuioc si placinte cu hrib
Se pune linte la inmuiat cca 4 ore, dupa care se filtreaza si se usuca. Se toaca marunt legumele, ceapa si usturoiul. In...
Linte cu carnati si vin alb
In carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocata
Taie 600 g file de piept de curcan fasii de 4x8 cm. Taie in doua feliile de ananas. Condimenteaza carnea dupa gust. Infasoara...
Frigarui de curcan cu ananas
Carnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se...
Mazare cu perisoare
Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna...
Pulpa de pui picanta cu salata de orez
Pieptul de pui se dezoseaza, fiecare bucata strapunge pe lungime sa poata fi umpluta cu bucati de praz. Pieptul umplut se...
Piept de pui cu praz a la Gabor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori