Pieptul de curcan sarat, se pune la marinat in lapte cu usturoi zdrobit cca 1 ora. Se topeste untul intr-o tigaie si se...
Curcan flambat
Muschiuletul se despica pe lungime pentru a mari suprafata de lucru, se bate cu batatorul de carne, se condimenteaza. Pana...
Muschiulet umplut
Se sareaza feliile de somn, se presara cu faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se calesc in putin ulei usturoiul, rosiile...
Tocana de somn cu usturoi
Prima data se prepara umplutura: se preseaza branza cu o furculita si se adauga la ea sare, piper, patrunjel tocat fin,...
Piept de pui umplut cu sunca si branza
Prima data se prepara umplutura: se preseaza branza cu o furculita si se adauga la ea sare, piper, patrunjel tocat fin,...
Piept de pui umplut cu sunca si branza
Sunca fiarta deja, se taie felii, se prajeste in tigaie, se amesteca cu taitei patrati ,fierti dinainte, se adauga cateva...
Sunca cu smantana la cuptor
Se prepara o pasta (asemeni celei de carnat) din carne tocata, sare, piper, chimen si boia. Se umplu costitele cu pasta...
Costite umplute servite cu ghiveci de legume
Carnea spalata si curatata se taie in bucati mici ( cat o nuca). Ceapa taiata foarte fin se prajeste in ceaun cu untura. Se...
Tocanita de miel cu chenele (galuste)
Se spala ficateii, se taie cubulete, si, impreuna cu ouale, se amesteca cu carnea tocata. Se condimenteaza cu sare, piper,...
Perisoare cu ficatei
Ficatul se taie fasii de grosimea unui deget, se condimenteaza cu piper si maghiran. In ulei se rumeneste putin zaharul, se...
Ficat de porc prajit
Se feliaza carnea. Feliile se fragezesc si se condimenteaza. Se dau prin faina si se prajesc in putin ulei pe ambele parti....
Friptura de porc cu rosii
Coastele de porc se prajesc natur. Se curata ceapa, mararul si usturoiul. Ceapa se taie jumatati de rondele si se caleste in...
Coaste de porc cu marar
Untura se incalzeste in tigaie, se caleste ceapa taiata marunt, se adauga slanina taiata fasii subtiri si se prajesc 5 minute...
Piept de pui cu porumb si mazare
Se amesteca carnea tocata cu smantana, oul, pesmetul, sarea si piperul. Din pasta obtinuta se ‘intind’ 3 foi...
Snitel din carne tocata
Bucatile de cotlet se cresteaza usor pe langa oase. Se curata usturoiul, se presara cu sare si se zdrobeste. Se pune ulei la...
Friptura de vita cu legume aburite
Se amesteca uleiul cu piperul si se unge bine carnea cu el. Se lasa sa stea putin la temperatura camerei. Frigarile se asaza...
Frigarui
Se taie puiul bucatele. Se amesteca putin ulei cu usturoi zdrobit. Bucatile de carne se ung cu acest ulei, se condimenteaza,...
Pui prajit la cuptor
Se feliaza ficatii (aprox. 1 cm grosime). Se cresteaza, se dau prin pesmet, si se prajesc pana devin maronii. In partea...
Ficatei cu cartofi
Prunele taiate se dau prin zahar, se condimenteaza cu putin piper si se prajesc pana se caramelizeaza. Se fragezesc feliile...
Rulada cu prune si bacon
Se condimenteaza carnea cu sare si piper. Se curata ceapa si legumele, si se tai marunt. Se pune untura la incins si,...
Friptura cu capere
Pulpele de gasca se cresteaza cu cutitul si se condimenteaza cu sare si piper. Feliem marunt o ceapa, telina si morcovul pe...
Pulpe de gasca cu varza rosie
Se pregateste baza tocanitei la care se adauga putin piure de rosii, oasele de porc taiate in bucati cat mai mici si se...
Tocanita a la Budapesta
Orezul se spala si se scurge. Cand tocanita este aproape gata, se pune orezul intr-un vas termorezistent, ardeii curatati,...
Carne cu orez
Curatam coaja de pe mugurii de bambus si ii fierbem 40 minute cu 1-2 ardei chili care ii iau gustul amarui. Cei consevati se...
Muguri de bambus cu sos de carne picant
Ceapa se taie rondele, usturoiul se zdrobeste. Se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se amesteca uleiul cu frunze de...
Cotlete de miel cu conopida
Ingredientele se amesteca si se framanta bine carnea, compozitia se intinde intr-o tava unsa si se da la cuptor sau, sub...
Chiftelute din carne de pasare
Puiul se transeaza, se sareaza si se lasa 10 minute, apoi bucatile de carne se tavalesc prin faina. Se infierbanta margarina...
Pui cu busuioc
Cotletele se feliaza, se bate cu ciocanul de carne, fleica se da prin masina de tocat carne, se condimenteaza cu sare, piper,...
Rulada cu vin
Slanina se taie fasii subtiri si se prajeste, se scoate din tigaie, grasimea se adauga la cea in care se prajeste ceapa...
Tocanita cu vin
Taiem slanina in cuburi mici si o punem la prajit . In untura rezultata punem ceapa taiata marunt , zarzavatul de supa taiat...
Tocana de vita cu ciuperci
Carnea fripta intr-o bucata se infierbanta in suc propriu, se pun feliile de mere in jurul carnii si se calesc 5 minute....
Friptura cu mere
Rondelele de ananas se introduc sub pielea pieptului de pui si a pulpelor, se sareaza. Ceapa taiata pestisori se caleste in...
Friptura de pui cu ananas
Umplutura: Slanina se taie in cubulete, se topeste si prajeste ceapa rosie tocata marunt. Adauga ardeii verzi si rosia...
Pulpe de pui umplute cu ciuperci
Taie ficatul fasii de grosimea unui deget si prajeste-l in 3 linguri de ulei amestecand continuu si condimenteaza-l cu putin...
Ficat cu ciuperci
Dezoseaza cotletul si taie-i interiorul in lungime cu un cutit ascutit. Scoate o cantitate suficienta de carne, incat sa...
Friptura umpluta
Orezul se fierbe in apa condimentata cu un cub de supa. Carnea se amesteca cu unsoare fierbinte si se condimenteaza....
Conopida la cuptor
Ceafa se dezoseaza si se taie in 4 felii mari. Feliile de carne se bat cu batatorul si se sareaza. Dupa asta se ung cu mustar...
Friptura de ceafa de porc
Fierbe 2-3 kg de pulpa de porc cu piele in 0,5 litri de Coca Cola amestecata cu putina apa. In timp ce fierbe carnea, adauga...
Friptura in Coca Cola
Intr-o oala se caleste ceapa, apoi se adauga zarzavaturile foliate si se prajesc. Fasolea care a stat in apa (daca folosim...
Mancare cu carne
Varza de Bruxelles, inainte de grill, se fierbe in apa putin sarata. Zarzavaturile se taie felii. Varza se ruleaza una cate...
Frigarui de Ieniceri
Pentru a pregati ardei umpluti cu cascaval, avem nevoie de ardei, carne macinata si condimente. Aceasta mancare este foarte...
Ardei umpluti cu cascaval
In carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocata
Se face o tocanita din carne tocata, iar mazarea si conopida se calesc. Se pun straturi de ingrediente, intr-o tava unsa cu...
Mazare la cuptor
Tocam tocanita din pulpa de porc, adaugam smantana, galbenusurile de ou si albusurile batute spuma. Taiem 10 clatite sarate...
Tocanita cu clatite
Pieptul de pui se dezoseaza, fiecare bucata se strapunge pe lungime sa poata fi umpluta cu bucati de praz. Pieptul umplut se...
Piept de pui cu praz
Carnea de curcan se toaca, ceapa se razuieste si toate astea se amesteca cu condimentele. Se face din ele forme de pogacele...
Chiftele de curcan
Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru...
Sunca traditionala
Batem feliile de piept de pui, condimentam cu sare si piper, dam prin faina, apoi prajim rapid in margarina sau ulei. Le...
Piept de pui picant
Amestecam untul, faina, sare si lapte, pana devine o pasta uniforma si apoi fierbem. In acest sos Bechamel punem 350 g...
Cremvusti la cuptorFriptura de porc o taiem in fasii subtiri si le punem uniform, pe fundul unui vas termorezistent plat. Cartofii taiati ii...
Friptura la tava
Calim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Presaram chimion si boia. Adaugam cubulete de carne de purcel si prajim pana...
Gulas de purcel
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori