Se pune ceapa tocata marunt la calit, in uleiul fierbinte. Se adauga dupa 5 minute orezul spalat si se stinge cu apa fiarta....
Budinca de rosii cu orezSpanacul se curata si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aproximativ 5 minute de...
Oua cleioase cu spanacDovleceii se curata, se spala si se taie felii subtiri. Se presara cu putina sare si se lasa putin sa stea. Ouale se bat...
Dovlecei paneSe curata cartofii, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare 25 minute, la foc potrivit. Se curata...
Sufleu de conopida cu piure de cartofiO reteta simpla pentru o mancare consumata in multe versiuni, din nordul Italiei pana in sudul Frantei, din Rusia pana-n...
Mancare de mazare cu afumaturaSe curata carnea de miel, de pielite, se taie bucatele si se trece prin masina de tocat. Se toaca marunt si ceapa, se pune la...
Sarmalute din carne de miel, invelite in foi de stevieConopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare. Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Se taie si carnea...
Mancare de conopidaArdeii se coc si se curata de coaja, cotoare si seminte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Se adauga si carnea...
Mancare de ardei coptiDesfacem conopida buchetele, o spalam si o punem la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam ceapa,o taiem marunt si o punem...
Conopida cu muschi file gratinTaiem vanata si dovlecelul cubulete, ceapa si prazul pestisori. Se incinge uleiul in wok, se pun legumele la calit in aceasta...
Ghiveci montiAm folosit o tava teflonata, pe fundul careia am pus un strat de felii de rosii; apoi un strat de ceapa; un strat de dovlecei...
Musaca de varaDupa ce a stat la inmuiat cateva ore, fasolea se pune la fiert cu sare. Dupa aproximativ 20 de minute se adauga o ceapa si...
Fasole batutaAfumatura se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se...
Ciorba de fasole verde cu afumaturaSe curata ceapa, se spala, se sterge, se toaca marunt si se pune la calit, in ulei, la foc mic. Cand devine sticloasa, se...
Ardei umpluti cu sos de smantanaTocanita de vara este o mancare usoara de legume, perfecta in zilele calde. Seamana cu un ghiveci de legume si poate fi usor...
Tocanita de varaSe desface brocoli si conopida buchetele si se pun la fiert. Se unge un vas cu unt si se presara pesmet. Se pune un strat de...
Conopida si brocoli gratinateSe caleste carnea in putin ulei, pana prinde crusta si lasa zeama. Se pune la inmuiat ceapa, morcovul si ardeiul, si se lasa...
Gulas cu ciuperciSe spala ardeii, se curata de cotor si se umple cu urmatoarea compozitie: carnea tocata se amesteca cu oul, orezul, sare,...
Ardei scazuti cu sos de rosiiSpanacul se spala si se fierbe in apa. Se scurge si se toaca marunt.Intr-o cratita se pune spanacul, usturoiul pisat, sare si...
Spanac cu ochiuriDovleceii gratinati este o reteta usoara de vara. Bineinteles puteti gratina orice leguma, mai mult, dovleceii gratinati pot...
Dovlecei gratinatiIntr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor....
Pasta de maslineCuratam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei incins. Stingem cu putina supa si adaugam cateva boabe de piper, sare,...
Ghiveci picantCuratam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Curatam si cartofii si ii...
Dovlecei cu branza la cuptorDovleceii se curata de coaja si de seminte (daca e batran cum au fost ai mei) si se taie felii subtiri. Intr-un vas adanc se...
Sufleu de dovleceiSpalam vinetele si le taiem felii, dupa care le punem la prajit. Curatam cartofii, ii taiem felii apoi ii asezonam cu sare si...
Garnitura de legumeDovlecei se curata, se taie in doua pe lung si se scoate miezul. Dovlecei scobiti se oparesc in apa fiarta cu sare pentru 5...
Dovlecei gratinatiSe fierb cartofii in apa cu putina sare, se face un piure in care se adauga doua linguri ulei de masline si putia apa in care...
Musaca de cartofi cu spanacGhiveciul de legume este o mancare de vara foarte cunoscuta si apreciata. Se prepara usor si este vesela si colorata, ca o...
Ghiveci de legume cu conopidaTocam ceapa, rosiile si usturoiul. Prima data punem ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam rosiile, usturoiul, paprica,...
Praz cu maslineSpalam ficatul de pui bine apoi il punem la fiert. Ii punem la calit intr-o tigaie in care s-a incins un pic de ulei....
Legume mexicane cu ficatei, cartofi si cotlet de porcCuratati castravetii si taiati-i in jumatate pe lungime. Cu ajutorul unei linguri scoateti semintele. Fierbeti-i apoi in apa...
Castraveti umplutiToaca varza marunt si opareste-o vreo 10 minute in apa cu sare, scurge-o si stoarce-o bine de zeama. Da laptele intr-un...
Budinca de varzaPune untura la incins si caleste iute ceapa taiata solzisorii. Cand s-a aurit frumos, adauga carnea si un praf de sare. Alege...
Musaca de varzaSe spala legumele si se usuca sau se sterg frunzele. Ceapa, usturoiul si leurda se toaca marunt. Se unge o forma adanca de...
Chisa cu trufandaleSe pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii....
Musaca de vinete si cartofiSe spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant....
Dovlecei cu sos de smantanaSe curata cartofii, se spala si se taie cubulete, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata carnea de manzat de...
Ghiveci in crusta de cartofiDin ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii subtirele...
Parmigiana de dovleceiLuati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele),...
Piure de telinaPentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de...
Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburiSeparati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de...
Fenicul la cuptor cu rosii cherry, masline si usturoiDovleacul Hamilton este o reteta de mancare cu dovleac aromata si delicioasa. Dovleacul se umple cu o multime de feluri de...
Dovleac HamiltonPuneti intr-o strecuratoare acoperita cu folie de staniol si asezata deasupra unei oale cu apa in clocot, la abur, pastaile...
Fasole pastai cu sos de rosiiFierbeti cepele in multa apa timp de 15 minute, pana se fragezesc un pic. Scoateti-le din vas cand au fiert si lasati-le sa...
Cepe coaptePreincalziti cuptorul la 22°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati eventualele parti decolorate ale feniculuiui, apoi...
Fenicul copt cu usturoi, unt si vermutTurnati putin ulei intr-o tigaie infierbantata sau intr-un wok bine incins, agitati vasul si adaugati 4 maini imense de...
Spanac simplu, cu nucsoara si untIn zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a...
Spanac si hribi, cu rozmarin si lamaieCarnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul...
Telina umplutaSe aleg vinete tinere cu putine seminte. Li se inlatura coditele, apoi se spala cu apa rece si se taie felii groase de 3-4...
Musaca de vineteSe pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu oul, ceapa tocata, orezul ales si spalat in mai multe...
Rosii umpluteSe curata dovleceii de partea alba, se spala in apa rece si se golesc de seminte. Se lasa sa se scurga. Carnea se amesteca cu...
Dovlecei umplutiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciIeri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora...
Eierschecke-Prajitura CorinuteiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj