Toate legumele se taie cubulete. Se caleste ceapa in ulei, se adauga morcovul, albitura, ardeiul si puiul. Adaugam o cana de...
Pui cu orez si pasta de currySe face aluatul din faina si tarate cu 1/2 cana apa fierbinte in care am dizolvat drojdia. se lasa la odihnit 30 min. Intre...
Placinta cu carne tocata de porc montiPentru aluat faina cu taratele se amesteca se toarna peste 1/2 cana de apa fierbinte in care am dizolvat drojdia si un praf...
Tarta cu pui si ciuperciAluat: faina cu taratele se amesteca se toarna peste 1/2 cana de apa fierbinte in care am dizolvat drojdia si un praf de...
Tarta cu pui si ciuperciSe amesteca faina de grau cu taratele. In jumatate de cana de apa fierbinte se dizolva fructoza si drojdia si se toarna peste...
Fursecuri montiSe pun la calit ceapa si ardeiul, impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga varza, se toarna cana cu apa si se lasa la fiert,...
Varza noua fiarta in borsPrima data calim carnea (taiata bucatele) impreuna cu ceapa, pana cand carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi sucul de...
Mancare de galusteAm facut un aluat din 1 cana de tarate, 1 cana de faina integrala, 1 cana de apa in care am dizolvat drojdia si sarea. Am...
Fursecuri cu legume si cascavalPainea folosita am facut-o dupa reteta de checulet in cana, adica : Am amestecat taratelele cu faina integrala si praful de...
Friganele montiSe curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la...
Marmelada de piersiciGemul de cirese poate fi pregatit de tine chiar acasa, fara conservanti. Il vei putea folosi iarna la diferite retete de...
Gem de cireseSe pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga...
Compot de caiseIntr-o cana mare se amesteca ciresata cu sucul de cirese si cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se pun in amestec fructe,...
Cocteil de cirese amareSe curata puiul, se spala si se aureste impreuna cu maruntaiele intr-o ceasca de ulei. Cand carnea s-a rumenit, se adauga in...
Pui cu mararSe curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...
Bors de pesteFicatul se spala, se taie felii groase, care se pun intr-o forma de sticla incasabila cu o cana de supa de zarzavat, sare,...
Ficat cu sos italianSe face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si...
Pilaf de orez cu ciulama de carneSe rumenesc feliile de muschi in ulei fierbinte, sarate si piperate, dupa gust. Se lasa in vasul in care s-au prajit, se...
Muschi file de vaca a la flamandeFeliile de muschi se sterg cu prosop curat, se prajesc in ulei fierbinte cate trei minute pe fiecare parte, dupa care se...
Muschi de vaca inabusitFicatul se scoate din solutia pentru marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune in tava de...
Ficat cu sos de vinSe curata carnea de pielite si se taie felii groase. Se pune intr-o tava cu o ceasca de ulei si o cana de supa de zarzavat....
Friptura de vacaSe asaza biscuitii pe fundul unei forme de sticla incasabila, se acopera cu o cana de lapte fierbinte in care s-a ras coaja...
Sufleu din dulceata de fructeSalam de biscuiţi reţetă. Se zdrobesc biscuitii. Se amesteca laptele cu o cana de zahar, cacaua si zaharul vanilat si se...
Salam de biscuiţi reţetă cu nuciSe amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si...
Prajitura cu trei fructeSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca energic cu o...
Prajitura cu crema de visineOuale se bat bine cu o cana de zahar pana cand se obtine un amestec pufos. Se adauga faina in ploaie si cacaua,...
Prajitura rozCele sase albusuri se bat spuma impreuna cu o cana de zahar, care se adauga treptat. Se adauga esenta de vanilie si faina in...
Prajitura ClopotelSe pune faina intr-un vas, se adauga putina sare, uleiul si o jumatate de cana de apa si se framanta un aluat nu foarte tare....
Placinta cu dovleacSe pregateste o glazura de caramel. Se pune zaharul intr-un vas, sa se topeasca. Se stinge cu jumatate de cana de lapte si se...
Portocale cu caramelSe aleg caise coapte, care se curata de coaja si se pun intr-un castron, presarand deasupra lor o cana de zahar. Se introduc...
Mousse de caiseSe amesteca o cana de apa cu zaharul. Se pune vasul pe foc pana cand se obtine un sirop legat. Ciocolata se rade si peste ea...
Glazura de ciocolataSe pune faina intr-un vas. Se toarna treptat o cana de lapte in care s-a desfacut drojdia si se adauga o cana de zahar. Se...
Prajitura cu cremaSe pune zaharul la fiert intr-o cana si jumatate de apa. Se adauga un praf de sare si untul taiat in cubulete. Dupa ce a...
Ecler cu nesSe freaca nesul cu o cana de apa si se adauga patru lingurite de zahar. Se pune si laptele caldut, apoi se adauga faina in...
Budinca de cafeaSe rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul...
Arici din biscuitiSe freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie,...
Prajitura AstoriaSe separa albusurile de galbenusuri de la cele sase oua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu o cana de zahar. Se...
Tort de ciocolata amaruieSe bat albusurile spuma tare, adaugandu-se un praf de sare si o cana de zahar. Se incorporeaza miezul de nuca macinat, doua...
Prajitura cu alune si nucaSe topeste zaharul intr-o cana de apa si se pune la fiert, pana se formeaza un sirop legat. Se amesteca laptele praf cu...
Batoane de ciocolataSe dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se...
Cozonac cu ciocolata si nucaPentru reteta porc cu sos de zmeura se zdrobeste zmeura cu dosul linguritei si se pune la fiert cu o jumatate de cana de apa.
Porc cu sos de zmeuraPrepararea sosului: amesteca cu o furculita ¼ cana de faina, zahar brun, ¼ lingurita de scortisoara si 2 linguri de unt...
Briose cu nuca, ciocolata si vanilieSe freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate untul spuma si se adauga la galbenusuri, impreuna cu o cana de...
Fursecuri cu nucaSe bat bine ouale cu un praf de sare intr-un vas mai mare. Se adauga o cana de lapte si faina treptat, amestecand mereu si...
Clatite cu nuci si caramelSe curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...
Bors de pesteSe pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca...
Mamaliga boiereascaSe curata mazarea din teci si se cantaresc 200 de grame, care se pun intr-o cratita cu o cana de supa de zarzavat si o...
Mazare cu orezPrepara umplutura amestecand 2 cani de orez crud, 1 cana de naut fiert si zdrobit, ½ cana de patrunjel tocat marunt, ½...
Frunze de vita de vie umplute cu orezSe fierb macaroanele o jumatate de ora in apa cu sare, apoi se spala cu apa rece si se scurg bine. Se rastoarna intr-o...
Macaroane cu sos de rosiiFramantam o bucata de untura sau margarina cu o cana de lapte amestecata cu 2 dkg de bicarbonat de amoniu, 4 galbenusuri si...
Prajitura cu miere