Cartofii curatati ii taiem in rondele sau in felii lungi. Ii punem intr-o tava, presaram deasupra rondele de ceapa si...
Cartofi la tavaCuratam crapul, il spalam si il saram. Fierbem in apa sarata putin, amestecul mexican de legume. Pregatim umplutura,...
Peste umplut cu legume si carne de puiFicatei de pui cu piper langa ragu: 1 ceapa rosie 500 g ficatei de pui untura mirodenii (piper alb, maiorana, sare)...
Ficatei de pui cu piper langa raguCuratam ciupercile iar pe cele mai mari le taiem in doua sau in patru. Ceapa o curatam si o taiem rondele. Apoi amestecam...
Pachetele de ciuperci la gratarSe prajesc cubulete de slanina, dupa care se pun intr-un alt vas. Se marunteste ceapa. Se curata carnea de pui, se sareaza,...
Pui cu fasole verdePunem bibilica curatata, impreuna cu zarzavaturile taiate si ceapa, intr-o tava, asezonam ca sare, piper, cimbru, apoi prajim...
Supa de bibilica cu castaneCarnea se spala in apa rece. Se pune la fiert apa cu morcovii, patrunjelul, gulia, telina, ceapa rosie necuratata de frunzele...
Supa de carne ungureascaPulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se...
Iepure de camp cu sos vanatorescCarnea se spala, se usca si se prajeste pe ambele parti in ulei incins. Se adauga apa, sarea si se fierbe. Se curata ceapa,...
Supa de curcan cu legumeTaiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2...
Tocanita de ouaUntura se incalzeste intr-o cratita de 4 litri, se adauga ceapa curatata si maruntita, usturoiul pisat si
Supa de cartofi cu smantanaÎntr-o tigaie se pune untura la incalzit, se pune ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine sticloasa de la calit se pune kaiz
Piept de pui deliciosCeapa verde, prazul se curata si se spala, se taie marunt si se calesc in unt, partile verzi se pun deoparte. Se adau
Supa crema belgianaAmesteca toate ingredientele si formeaza perisoare, trece-le prin faina. Toaca o ceapa rosie mai mare si caleste-o in untura...
Supa de gulii cu perisoareCaleste ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat in ulei incins. Adauga lichior de anason, sare, curcuma si mixeaza totul....
Rac prajit cu legumePrajeste putin ovazul in cuptor, dupa care amesteca-l cu ceapa rasa si smantana. Amesteca cascavalul cu unt sau margarina si...
Pate cu cascavalInmoaie chifla in apa. Caleste ceapa tocata in ulei incins. Adauga ciupercile curatate si feliate. Amesteca carnea tocata cu...
Painica greceasca din carneSe curata legumele si se pun la fiert in 3 litri de apa. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei. Cand...
Supa de perisoare cu ficatTaie fasii subtiri carnea de vitel, prajeste ceapa intr-o tigaie cu unt incins, pune carnea peste ceapa, condimenteaza cu...
Foi de vita umplute cu carne de vitelToaca marunt o ceapa rosie si caleste-o in putin ulei, dupa care adauga 300 g de carne de curcan taiat fasii. Amesteca si...
Curcan cu legume si penneDecojeste 500 g de dovlecei, taie-i in doua si feliaza-i. Taie bucati miezul unui dovleac. Prajeste 1 ceapa rosie tocata in...
Tocana vegetarianaSe pune lintea la fiert in 2,5 litri de apa. Intr-o tigaie se incalzeste ulei si se pune ceapa la calit se presara cu boia si...
Supa de linte cu carnatiSe pune linte la inmuiat cca 4 ore, dupa care se filtreaza si se usuca. Se toaca marunt legumele, ceapa si usturoiul. In...
Linte cu carnati si vin albSe filtreaza conserva de linte, se taie crenvustii si ceapa verde rondele. Se amesteca maioneza cu smantana, se pune dupa...
Salata de linte-maioneza-crenvustiFierbe legumele curatate in 3 litri de apa. Caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei. Cand s-a racit putin adauga...
Supa cu perisoare din ficat falsaSe pune la fiert lintea in apa cu sare si foaia de dafin. Dupa ce s-a fiert se lasa la racit. Ceapa se taie felii si se...
Salata de linteCarnea de curcan se da prin masina de carne, ceapa se razuieste, se amesteca bine. Se formeaza chiftele care se infasoara in...
Chiftele din carne de curcanCarnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se...
Mazare cu perisoarePrima data se prepara umplutura: se preseaza branza cu o furculita si se adauga la ea sare, piper, patrunjel tocat fin,...
Piept de pui umplut cu sunca si branzaPrima data se prepara umplutura: se preseaza branza cu o furculita si se adauga la ea sare, piper, patrunjel tocat fin,...
Piept de pui umplut cu sunca si branzaDoua oua se fierb tare, pana se racesc, se pregateste umplutura. Ceapa se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, se prajesc...
Sarmalute in foi de varza creataSe taie marunt prazul sau ceapa verde, se caleste, se frige in continuare cu sunca taiata felii. Se adauga mustar de Dijon,...
Sos cu suncaCeapa se taie marunt, se caleste, se stinge cu supa din cubul concentrat, se adauga cartofii, se potriveste gustul cu sare si...
Supa de cartofiCarnea spalata si curatata se taie in bucati mici ( cat o nuca). Ceapa taiata foarte fin se prajeste in ceaun cu untura. Se...
Tocanita de miel cu chenele (galuste)Se curata 4 cepe de marime mijlocie si se taie pe latime felii de cca 1 cm. Unele frunze se desfac, rondelele din margine se...
Mancarica de ceapaCu o seara inainte se inmoaie 300 g naut uscat in 70 ml de apa. A doua zi adaugam o jumatate de ceapa rosie cat o nuca si...
Ghiveci de legumeFicatul se taie fasii de grosimea unui deget, se condimenteaza cu piper si maghiran. In ulei se rumeneste putin zaharul, se...
Ficat de porc prajitCoastele de porc se prajesc natur. Se curata ceapa, mararul si usturoiul. Ceapa se taie jumatati de rondele si se caleste in...
Coaste de porc cu mararUntura se incalzeste in tigaie, se caleste ceapa taiata marunt, se adauga slanina taiata fasii subtiri si se prajesc 5 minute...
Piept de pui cu porumb si mazareCarnea curatata de pielita se lasa o zi in saramura cu legume. Ceapa si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei,...
Carne de vanatSe condimenteaza carnea cu sare si piper. Se curata ceapa si legumele, si se tai marunt. Se pune untura la incins si,...
Friptura cu capereO ceapa mica se taie fideluta. La 40 ml de apa se adauga 3 linguri de otet de mere, 2 linguri cu varf de glucoza si o...
Salata de varzaCu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa. A doua zi tocam marunt ½...
Orez cu fasoleAlegem cu o seara inainte, 350 g de fasole uscata, apoi spalam bine si inmuiem in 1,2 litri de apa. A doua zi taiem marunt o...
Fasole cu soiaPulpele de gasca se cresteaza cu cutitul si se condimenteaza cu sare si piper. Feliem marunt o ceapa, telina si morcovul pe...
Pulpe de gasca cu varza rosiePrajim in ceaun slanina taiata marunt. Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim pana ceapa devine sticloasa. Apoi adaugam...
Tocana de legume la ceaunCeapa taiata marunt se caleste usor in ulei incins, dupa care adaugam carnea tocata si le prajim impreuna cateva minute. Apoi...
Spaghete bolognezeCartofii se fierb in coaja cu grija sa nu crape. Slanina taiata in bucati mici se topeste, se calesc ceapa si ciupercile...
Mazare cu usturoi si cartofiCeapa taiata marunt se prajeste in putina untura fierbinte pana devine aurie, se presara cu boia, se adauga ciupercile taiate...
Orez cu ciuperci ca la BacskaCeapa se taie rondele, usturoiul se zdrobeste. Se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se amesteca uleiul cu frunze de...
Cotlete de miel cu conopidaCeapa se taie marunt, se prajeste in ulei. I se da culoare cu boia de ardei. Se adauga mazarea. Daca este congelata se...
Mancarica de mazare