Omleta cu ardei grasi este un aperitiv cu ou simplu si delicios. Se coc ardeii, se curata de coaja, seminte si cotor. Se taie...
Omleta cu ardei grasiOmleta cu legume si cascaval este un aperitiv cu ou delicios si consistent. Se taie cartofii cubulete si se prajesc in ulei...
Omleta cu legume si cascavalOuale cu sos de mustar sunt aperitive delicioase. Se taie ouale felii. Se face sosul din: mustar, galbenusuri, zeama de...
Oua delicioasa cu sos de mustarOmleta pragheza este un aperitiv cu carne si ou delicios. Kaiserul se prajeste in ulei, ouale se bat impreuna cu sarea,...
Omleta praghezaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarDolmathakia sunt versiunea greceasca a sarmalelor in foi-de-vita de vie, impregnate cu arome mediterane de ulei de masline si...
Dolmathakia - sarmale grecestiPentru blat pentru tort albusurile se bat spuma, cu zahar adaugat treptat (separat de galbenusuri). Galbenusurile se amesteca...
Blat simplu pentru tortPentru friptura de vitel la tava carnea se spala si se sareaza. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii....
Friptura de vitel la tavaPentru friptura din carne de vita la tava carnea se spala si se sareaza. Ceapa, morcovii, telina si usturoiul se curata, se...
Friptura din carne de vita la tavaPentru fundulii de berbec la gratar carnea se spala, se curata de pielite, se taie in lungime, se cresteaza si se ung cu...
Fundulii de berbec la gratarPentru tochitura cu carne de porc si pui carnea se taie cubulete si se prajeste in putin ulei. Cand incepe sa se rumeneasca...
Tochitura cu carne de porc si puiPentru rulada de pui cu ficatei ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei, adaugam sucul de rosii si cand...
Rulada de pui cu ficateiPentru crochete din carne de porc cu sos de tomate ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in 25 g untura sau...
Crochete din carne de porc cu sos de tomatePentru cotlet de porc cu sunca si piure de cartofi bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se...
Cotlet de porc cu sunca si piure de cartofiPentru cotlet de porc cu sos de smantana carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat si se sareaza. Cotletele...
Cotlet de porc cu sos de smantanaPentru muschi de porc cu sos din ciuperci cotletul se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Bucatile de carne...
Muschi de porc cu sos din ciuperciPentru carne de porc cu sos de smantana carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....
Carne de porc cu sos de smantanaPentru gulas berlinez carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Carnea se...
Gulas berlinezOuale in cuib de spaghete cu smantana este o mancare cu paste simpla si delicioasa. Se fierb pastele in apa cu sare si un pic...
Oua in cuib de spaghete cu smantanaSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru parjoale moldovenesti cu carne de vita ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura sau ulei (25...
Parjoale moldovenesti cu carne de vitaSoriceii veseli sunt aperitive cu oua delicioase si foarte sanatoase. Cascavalul se poate praji in ulei, sau se poate pune in...
Soricei veseliPentru friptura din carne de curcan la tava cu varza calita carnea se curata, se spala si se sareaza. Carnea se unge cu ulei,...
Friptura din carne de curcan la tava cu varza calitaPentru curcan la tava cu sos de ciuperci carnea se curata, se trece prin flacara, se spala si se sareaza. Carnea se unge cu...
Curcan la tava cu sos de ciuperciPentru gulas cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Faina se cerne....
Gulas cu carne de puiPentru supa crema de legume cu cartofi toate legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Intr-o oala de 4 l se pun...
Supa crema de legume cu cartofiPentru scrumbii de Dunare la gratar pestele se curata, se spala si se sareaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Scrumbiile...
Scrumbii de Dunare simple la gratarPentru pastravi prajiti pestele se curata, se spala in multa apa rece. Lamaia se spala si se taie sferturi. Pastravii se...
Pastravi prajitiPentru pui de balta cu sos Meuniere pulpele se spala si se sareaza, apoi se trec prin faina si se prajesc in ulei. Puiul de...
Pui de balta cu sos MeunierePentru file de stiuca prajit pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Pestele se...
File de stiuca prajitPentru gogosari cu orez si ochiuri gogosarii se spala, se prajesc in 75 g untura sau ulei, se curata de pielite, cotoare si...
Gogosari cu orez si ochiuriPentru supa din ceapa ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Painea alba se taie felii subtiri, care apoi se...
Supa din ceapaOmleta cu ceapa este un aperitiv simplu si sanatos. Ouale se spala si se sparg intr-un vas. Ceapa se curata, se spala, se...
Omleta simpla cu ceapaOmleta simpla in ulei este un aperitiv simplu si rapid. Ouale se spala, se sparg, se bat cu sare, se adauga in uleiul incins...
Omleta simpla in uleiSalata de vinete cu ceapa si ulei este un aperitiv traditional si delicios. Vinetele se coc la foc iute pe flacara sau pe...
Salata de vinete cu ceapa si uleiPentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu...
Sos ungurescPentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul...
Sos brun (Spaniol)Pentru sos de ceapa cu supa de oase ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Faina se cerne. Ceapa se...
Sos de ceapa cu supa de oaseO paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.
Paine cu branza si usturoiFursecurile cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, crocante și aromate, pregătite cu ingrediente simple precum unt,...
Fursecuri cu fulgi de ciocolataZacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata...
Zacusca de dovleacCus-cus-ul cu legume este o mancare de post simpla si delicioasa. Se curata legumele si se taie cubulete, apoi se pun pe rand...
Cus-cus cu legume de postPentru cubulete de pui pe pat de varza si orez curatam, spalam, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei de masline....
Cubulete de pui pe pat de varza si orezPrajitura barnace este un desert delicios ce se prepara foarte simplu. Veti avea nevoie de faina, zahar, ulei, bicarbonat,...
Prajitura barnaceCiulama de ciuperci cu masline pe pat de mamaliguta este o mancare de post delicioasa si consistenta. Ceapa se taie marunt si...
Ciulama de ciuperci cu masline pe pat de mamaligutaSupa crema de usturoi este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul in...
Supa crema de usturoi de postPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postSarmalele cu ardei si ciuperci este o mancare de post traditionala si consistenta. Se toaca marunt ciupercile, ardeii si...
Sarmale de post cu ardei si ciuperciCiorba de sfecla cu orez este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Sfecla, morcovii, ţelina şi ceapa se curăţă, se...
Ciorba de sfecla cu orezMucenicii muntenesti fierti cu portocala este o mancare de post ce poate fi servita ca si desert. Se face un aluat din faina,...
Mucenici muntenesti fierti cu portocalaAceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...
Coltunasi de post cu gem