vin fiert

Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Se freaca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga smantana, zaharul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si...

Budinca de malai cu branza de vaci
Creme

Jeleu de vin

Intr-o oala se face un sirop din vin si zahar, care se lasa la fiert pana se leaga. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa...

Jeleu de vin
Creme

Jeleu de zahar ars

Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el...

Jeleu de zahar ars
Inghetate

Sorbet de lamaie

Se ia fiecare bucatica de zahar si se freaca pe coaja de lamaie pana se ajunge la coaja alba. Se pune apa la fiert, impreuna...

Sorbet de lamaie
Conserve de iarna

Fasole verde la sticla

Se curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se...

Fasole verde la sticla
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Supe de carne

Supa din carne de pui

Se tine puiul pe flacara dupa ce s-a golit de intestine si de maruntaie, se spala in multa apa rece si se pune la fiert cu...

Supa din carne de pui
Supe de carne

Supa de carne cu stafide

Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga...

Supa de carne cu stafide
Borsuri

Bors calugaresc

Se curata sfecla de coaja, se taie batoane mici de 2-3 cm si se pune la fiert cu apa calda. Se fierbe cu oala acoperita pana...

Bors calugaresc
Creme

Crema de ciocolata cu lapte praf

Se cerne laptele praf impreuna cu praful de cacao intr-o oala emailata, se omogenizeaza si se amesteca cu un sirop din zahar...

Crema de ciocolata cu lapte praf
Mancaruri cu carne

Pui cu fasole verde

Se curata fasolea si se spala in apa rece. Se pune la fiert cu o ceasca de apa care clocoteste. Se acopera oala si se lasa sa...

Pui cu fasole verde
Aperitive cu carne

Gasca cu sos

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se...

Gasca cu sos
Mancaruri cu carne

Gasca cu fidea

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se fierbe o ora, dupa care se scoate carnea si se curata de...

Gasca cu fidea
Ciorbe

Ciorba pescareasca

Se curata pestele marunt si se pune la fiert cu apa calda. Pestele mare se curata de solzi, se taie bucati mari si se sareaza...

Ciorba pescareasca
Supe de carne

Supa de carne cu galuste de gris

Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cand da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se...

Supa de carne cu galuste de gris
Supe de carne

Supa alba din carne de vaca

Se spala carnea, se curata de resturi de oase si se pune la fiert cu multa apa rece. Se spumuieste supa cand da in clocot si...

Supa alba din carne de vaca
Supe de carne

Supa din carne de manzat cu zdrente de ou

Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se indeparteaza spuma cand da in clocot, se adauga zarzavatul spalat si...

Supa din carne de manzat cu zdrente de ou
Mancaruri cu carne

Gasca cu masline

Se curata pasarea si se pune la fiert cu apa rece. Se inlatura spuma si se lasa carnea sa fiarba pana cand este buna de...

Gasca cu masline
Borsuri

Bors de peste

Se curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...

Bors de peste
Ciorbe

Ciorba din carne de berbec

Se taie carnea bucati, se pune la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se spumuieste, se acopera oala si se lasa sa fiarba pana...

Ciorba din carne de berbec
Ciorbe

Ciorba de carne afumata cu tarhon

Carnea afumata se tine in apa rece cateva ore, se taie cu un cutit sau cu o toporisca, se spala in multa apa rece si se pune...

Ciorba de carne afumata cu tarhon
Ciorbe

Ciorba de potroace

Se curata carnea, se spala cu apa multa, se pune la fiert cu 1 litru de apa rece. Cand da in clocot, se spumuieste si se...

Ciorba de potroace
Ciorbe

Ciorba de burta

Burta se spala in mai multe ape reci, se curata cu lama ascutita a unui cutit, dupa care se taie felii mari si se pune la...

Ciorba de burta
Borsuri

Bors din carne de porc

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert cu apa rece. Se spumuieste cand da in clocot, dupa care...

Bors din carne de porc
Borsuri

Bors din carne de pui

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...

Bors din carne de pui
Borsuri

Bors din carne de pui cu fasole verde

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cat sa-l acopere. Cand da in clocot se spumuieste,...

Bors din carne de pui cu fasole verde
Borsuri

Bors rusesc

Carnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...

Bors rusesc
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se spumuieste cand carnea a...

Bors din carne de miel
Borsuri

Bors din cap de miel

Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...

Bors din cap de miel
Aperitive cu carne

Racitura de curcan

Se spala tacamurile si se pun la fiert cu multa apa rece. Se inlatura spuma de mai multe ori, se adauga sare dupa o ora si se...

Racitura de curcan
Mancaruri cu carne

Gaina umpluta cu orez

Se alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se...

Gaina umpluta cu orez
Mancaruri cu carne

Ciulama cu carne

Se fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie...

Ciulama cu carne
Mancaruri cu carne

Tuslama de burta

Se curata burta, si se spala in mai multe ape reci si calde. Se freaca bine cu malai, dupa care se spala din nou si se pune...

Tuslama de burta
Aperitive cu carne

Pateu de ficat

Se pune o bucata de carne de porc la fiert si se lasa pana cand intra furculita in ea. Atunci se adauga o ceapa taiata in...

Pateu de ficat
Mancaruri cu carne

Limba cu masline

Limba se spala si se pune la fiert cu apa rece. Dupa jumatate de ora, se curata limba, cat este calda de pielea aspra de...

Limba cu masline
Mancaruri cu carne

Limba cu sos dulce

Se spala limba, se pune la fiert in apa rece cu zarzavatul de supa curatat si spalat bine. Se fierbe cu putina sare o ora,...

Limba cu sos dulce
Mancaruri cu carne

Limba cu jumari de ou

Se spala limba, se pune la fiert cu apa rece, apoi se curata de pielea aspra, se taie bucati mici si se pune intr-o oala cu o...

Limba cu jumari de ou
Aperitive cu carne

Limba cu maioneza

Se spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat...

Limba cu maioneza
Paste cu rosii uscate si anghinare
Paste si pizza

Paste cu rosii uscate si anghinare

Se fierb pastele in apa cu sare dupa indicatiile de pe cutie, se dau deoparte cam 60 ml din apa in care au fiert pastele....

Paste cu rosii uscate si anghinare
Mancaruri cu carne

Inima cu sos de rosii

Se spala inima, se curata de zgarciuri, se pune la fiert in apa rece cu o ceapa taiata felii, sare si cateva boabe de piper....

Inima cu sos de rosii
Mancaruri cu carne

Limba la cuptor

Se tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita...

Limba la cuptor
Salate de fructe

Pere cu sos

Alegi pere bine coapte, le speli si le cureti de coaja, apoi le tai felii subtiri de 2—3 cm si le pui la fiert in...

Pere cu sos
Aperitive cu carne

Creier pane

Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece...

Creier pane
Mancaruri cu carne

Inima cu fasole verde

Se curata inima, se taie felii groase de 2-3 cm si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se scoate cand intra furculita in ea...

Inima cu fasole verde
Mancaruri cu carne

Inima sote cu piure de gulii

Inima se pune la fiert in apa rece, se scoate cand intra furculita in ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin...

Inima sote cu piure de gulii
Aperitive cu carne

Racitura

Se pune rasolul la fiert cu apa multa si se fierbe intr-un vas descoperit pana cand carnea se desprinde de pe os, apoi se...

Racitura
Mancaruri cu carne

Creier in aluat

Se spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata de...

Creier in aluat
Mancaruri cu legume

Musaca cu piure de cartofi

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un...

Musaca cu piure de cartofi
Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu sos

Ardeii umpluti cu sos se prepara in doi pasi, prima data se pune la fiert, apoi in cuptor. Prima data insa, pregatim...

Ardei umpluti cu sos
Mancaruri cu carne

Limba de oaie cu sos de legume

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat sa o acopere si cu un praf de sare. Se fierbe pana cand furculita...

Limba de oaie cu sos de legume
Mancaruri cu carne

Rasol cu sos unguresc

Se curata rasolul de oasele mici care raman cand se sparge osul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu multa apa....

Rasol cu sos unguresc