Se pune laptele la fiert si, cind da in clocot, se face focul mic si se adauga malaiul umezit citeva minute in apa rece. Se...
Budinca de malai cu dulceata de fructeSe pune zerul la fiert si, cind este cald bine, se adauga malaiul in ploaie. Se pune sare la fiert o data cu malaiul, si se...
Urs ciobanesc (bulz)Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu 1/2 litru apa calda. Se misca vasul in care fierbe, se lasa...
Crochete de orezSe pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la...
Gris cu lapte si sirop de fructeSe pune laptele la fiert si cind da in clocot se adauga grisul in ploaie. Se fierbe la foc mic, amestecind incet ca sa nu se...
Crochete de grisSe pun macaroanele la fiert in apa cu sare care clocoteste, se lasa sa fiarba o jumatate de ora, dupa care se scot, se...
Macaroane napolitaneGuliile curatate si taiate cubulete se fierb in apa sarata (sau la aburi) , se strecoara, apa de fiert se raceste. Se face un...
Gulii gratinatePrepara umplutura amestecand 2 cani de orez crud, 1 cana de naut fiert si zdrobit, ½ cana de patrunjel tocat marunt, ½...
Frunze de vita de vie umplute cu orezFierbe cartofii in coaja. Curata-i si aseaza un strat de felii de cartofi intr-o tava unsa cu ulei. Amesteca chefirul cu...
Cartofi frantuzesti cu branzaFicateii de pasare se pun la fiert in apa, se scot dupa primul clocot, se pun sa se prajeasca apoi cu o lingura de unt. Cand...
Macaroane cu ficatei de pasareSeparam galbenusurile de albusuri si punem la fiert 1 l de apa. Punem la fiert si laptele impreuna cu zaharul vanilat. Batem...
Lapte de pasarePunem la fiert intr-o oala mai mare carnea taiata bucati, legumele taiate rondele, morcovii, guliile taiate cubulete, ceapa...
Tocana de fazan cu frisca si tarhonPentru salata se prefera fasolea grasa. Se curata, se spala si se pune la fiert cu apa fierbinte si putina sare. Cand este...
Salata de fasole verdeSe curata conopida, se spala si se pune la fiert cu apa clocotita si sare. Sa nu fie prea fiarta. Se scurge bine de apa si...
Salata de conopidaSe curata conopida, se spala si se pune la fiert cu apa clocotita si sare. Nu trebuie sa fie prea fiarta. Se scurge bine de...
Salata de conopida cu rosiiSfecla pentru salata se poate pregati fie coapta la cuptor, fie fiarta. Pentru fiert, sfecla se spala si se pune la foc cu...
Salata de sfeclaPrazul se poate face salata crud sau fiert. Daca se fierbe, se pune prazul curatat si taiat in bucati de 5-6 cm cu apa...
Salata de prazPiftiile se pot face din picioare si urechi de porc si din picioare de vitel. Mai gustoase sint amestecate. Se pun la fiert...
Piftii de porc sau vitelSe pune apa la fiert intr-o cratita mica. Cind apa da in clocot, se toarna grisul in ploaie. Se fierbe amestecind, pina ce...
Salata de icre imitateSe fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se freaca cu ficat...
Oua umplute cu ficatSe pun la fiert carnea impreuna cu morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul. Cand sunt reci se taie cubulete, se adauga...
Salata boeufPunem la fiert gelatina in 2 dl de apa si o lasam sa se raceasca. Batem spuma frisca cu zaharul vanilat. Adaugam la frisca...
Tort cu smantana si fructeCartofii ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare impreuna cu morcovul pana intra furculita in ei .Dupa ce au fiert ii...
Salata de cartofiLegumele se fierb, se taie in patratele mici, se amesteca cu o parte din maioneza si apoi se adauga mustarul, sare si piper...
Salata de peste cu legume si maionezaConopida se desface in cu sare. Apoi se pune la buchetele si se pune pentru fiert in apa clocotita cu cateva minute in apa...
Salata de conopidaVarza de Bruxelles se curata, se spala in mai multe ape. Se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare, lasandu-se sa...
Salata cu varza BruxellesDovleceii se curata, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce se fierb (cateva minute), dovleceii...
Salata de dovleceiCiupercile se curata, se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa clocotita cu sare si cu putina sare de lamaie...
Salata de ciuperciIndepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert...
Supa de macris cu frisca si ouTaiem in bucati maruntaiele de pasare si le punem la fiert in apa rece. Adaugam legumele taiate rondele. Condimentam cu...
Supa de pasarePunem la fiert 400 gr de cartofi taiati cubulete impreuna cu sarea, piperul, ½ de ceapa si cubul pentru supa. Cand...
Supa cu cartofi prajitiRupem fasolea verde curatata in bucati de 3 cm si le punem la fiert intr-o oala de 8-10 l in apa sarata impreuna cu slanina....
Fasole amestecata dupa reteta buniciiScoatem miezul dovleacului si il punem la fiert in apa rece. Preparam supa de carne in mod obisnuit, adaugam legumele,...
Supa de carne cu dovleac pentru vegetarieniPunem la fiert maruntaiele de pui impreuna cu patrunjelul, morcovii, ceapa – o scoatem mai tarziu – si usturoiul....
Supa cu smantanaInmuiem painea si o punem la fiert in supa de carne. Condimentam cu chimen, ceapa razuita, foi de dafin si cascaval afumat....
Supa brutaruluiInainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas...
Mancare de linteSpalam ciupercile in apa si le oparim, le lasam sa stea putin astfel incat sa se scurga zeama neagra si le strecuram. Le...
Supa acra de ciuperci porciniTaiem cubulete cartofii si legumele si le punem la fiert in apa. Cand devin pe jumatate moi adaugam fulgii de ovaz....
Supa de cartofi cu fulgi de ovazSalata se spala, se usuca, apoi se taie marunt , se adauga pieptul de pui fiert si taiat marunt, apoi porumbul scurs de...
Salata delicioasaPunem la fiert o oala cu apa, adaugam delicatul, sarea, ardeiul verde si restul legumelor. Curatam si taiem in fasii subtiri...
Supa macelaruluiPunem la fiert ceafa si fasolea. Dupa fierbere scoatem ceafa si preparam un rantas galben. Turnam in supa, amestecam si...
Mancare de fasolePunem la fiert in apa rece carnea taiata cubulete. Curatam legumele si le razuim. Punem rosiile in apa fierbinte ca sa le...
Ciorba taranuluiPunem la fiert intr-un ceaun apa, adaugam cuburile de condimente de supa, carnea si pulpa afumata taiate cubulete si ardeiul...
Ciorba de la taraTaiem cartofii cubulete, iar fasolea verde o taiem in fasii de 2 cm in lungime si le punem la fiert in atata apa cat sa le...
Supa falsaPunem la fiert 3 dl de apa. Adaugam 2 felii de paine uscata si 5-6 catei de usturoi pisati, adaugam delicatul si fierbem...
Supa de usturoiPunem ingredientele la fiert, turnam atata apa cat sa le acopere. Fierbem la foc mic si amestecam periodic. Daca se evapora...
Fasole cu afumatura si ceapaPunem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem...
Caltabos cu ficat si plamanSe pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg de apa dupa ce s-au fiert. Separat punem la incins un pic...
Paste cu carne tocataInmuiem drojdia in putin lapte si amestecam ingredientele (aluatul ar trebui sa fie mai degraba tare). Il intindem la un...
Covrig fiert si prajitSe curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm. Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert....
Snitel din guliiAlegeti ciuperci mici, tinere si albe pe care le spalati in mai multe ape reci si le puneti la fiert in apa clocotita in care...
Salata de ciuperci