Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...
Tarta delicioasa cu cremaPentru savarina cu pesmet se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul...
Savarina delicioasa cu pesmetPentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...
Tarta cu fructe crudePentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...
Tarta delicioasa cu fructe crudePentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...
Tarta delicioasa cu marmeladaPentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus,...
Pesmeti cu nuciPentru rulourile cu marmelada se face un aluat din branza de vaca, unt, faina, zahar, sare si bicarbonat. Se framanta bine,...
Rulouri de branza cu marmeladaPentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun...
Fursecuri corabioarePentru pesmetii cu iaurt se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga...
Pesmeti cu iaurtPentru pesmetii cu scortisoara se freaca o ceasca de caimac cu doua oua, unt topit, zahar vanilat, scortisoara, bicarbonat...
Pesmeti cu scortisoaraPentru biscuiti simpli cu vanilie se freaca untul pana se face spuma. Se adauga pe rand patru galbenusuri, apoi 200 g zahar...
Biscuiti simpli cu vanilieLimbile de pisica cu frisca sau smantana sunt fursecuri simple si delicioase. Se amesteca faina cernuta cu zahar vanilat si...
Limbi de pisica cu frisca sau smantanaPentru checul cu stafide, nuci si coaja de lamaie se bat bine cinci oua intregi cu atat zahar cat cantaresc ouale. Se adauga...
Chec cu stafide, nuci si coaja de lamaieTamagoyaki este un fel de omleta japoneza foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un ou, zahar si sos de soia.
TamagoyakiPentru turta dulce fara ou se ard intr-o cratita 150 g zahar si se sting cu 1/2 pahar de apa. Se amesteca cu 100 g zahar. Se...
Turta dulce fara ou cu nuci si scortisoaraPentru tortul de biscuiti cu zahar ars se ard intr-o cratita patru linguri de zahar care se sting cu putina apa fierbinte. Se...
Tort de biscuiti cu zahar arsPentru tortul de biscuiti cu crema de vin se freaca intr-o cratita patru linguri de zahar, faina si galbenusurile peste care...
Tort de biscuiti cu crema de vinTarta cu compot de ananas este foarte simplu de facut. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de oua, faina, nuca, zahar.
Tarta cu compot de ananasPentru tortul Indiana se pun intr-un cazanel ouale intregi cu zahar si cu vanilie. Se bat bine cu telul pe marginea masinii...
Tort Indiana cu vanilie si glazura de ciocolataPentru crema de nuci se oparesc nucile macinate cu laptele indulcit cu zahar. Se amesteca adaugand putin rom si cand s-a mai...
Crema de nuci cu galbenus si romCrema de cafea cu unt se face la fel cu crema de unt, adaugand in apa pentru sirop cafeaua concentrata. Veti mai avea nevoie...
Crema de cafea cu untPentru crema de cozonac se moaie o felie de cozonac uscat cu cateva linguri de sirop facut din apa si zahar. Se freaca bine,...
Crema de cozonacPentru glazura alba de albus se freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat, trecut...
Glazura alba de albusPentru crema cu ou se freaca un galbenus cu o lingurita de zahar si o lingurita de rom. Separat se bate un albus spuma si se...
Crema cu ou (A la minut)Pentru omleta cu dulceata si vanilie se freaca bine galbenusurile cu zahar pisat si cu o bucatica de vanilie sau zahar...
Omleta cu dulceata si vaniliePentru merele pe canapea cu sirop de zahar se curata merele, se scobesc la mijloc si pe masura ce sunt curatite, se pun in...
Mere pe canapea cu sirop de zaharPentru tort ieftin cu crema de nuci se freaca o lingura de unt proaspat cu un pahar de zahar si cu galbenusurile puse pe...
Tort ieftin cu crema de nuciPentru budinca delicioasa de gris se fierbe grisul ca pentru gris cu lapte adaugand ceva mai mult zahar; se da la o parte, se...
Budinca delicioasa de grisPentru budinca gustoasa de orez cu mere se curata merele, se taie felii si se inabusa intr-o cratita cu putin unt si zahar,...
Budinca gustoasa de orez cu merePentru budinca de albus cu sos de vin se bat spuma albusurile. Se pun patru linguri de zahar pisat si trei linguri de peltea...
Budinca de albus cu sos de vinPlacinta rulata cu mere este o reteta de prajitura foarte delicioasa. Pentru aceasta reatata aveti nevoie de 1 kg mere, 3-4...
Placinta rulata cu merePentru budinca de orez simplu cu stafide se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte, adaugand in plus o lingura de zahar, iar...
Budinca de orez simplu cu stafidePentru halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara se infierbanta untul topit in care se prajeste faina, amestecand...
Halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoaraPentru grisul cu lapte delicios se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. Cand laptele...
Gris cu lapte deliciosPentru orezul cu prune se spala bine prunele uscate si se fierb in apa. Separat intr-o cratita mica, se ard, trei linguri de...
Orez cu prunePentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...
Mere in aluatPentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de...
Galuste umplute cu prunePentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris,...
Galuste cu prune sau marmeladaPentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere....
Minciuni cu romPentru turtele moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie...
Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de floriPentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda. Intr-un vas...
Prepararea painiiPentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac...
Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de floriPentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se...
Placinta cu pere si scortisoaraPentru strudelul cu gris se intinde o foaie de placinta. Separat se fierbe grisul in apa. Se indulceste dupa dorinta cu zahar...
Strudel cu grisPentru placinta invartita cu sirop de zahar se face o foaie de placinta. Se stropeste bine cu unt, se presara cu zahar si se...
Invartita cu sirop de zaharPentru strudelul cu smantana se intinde foaia de placinta. Se amesteca smantana cu ouale, zahar dupa gust, faina si cateva...
Strudel cu smantanaStrudelul cu nuca se face la fel ca strudelul cu branza. Umplutura se face din nuci trecute prin masina, amestecate cu zahar...
Strudel cu nucaPentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...
Trandafir cu crema de untPentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...
Rulada de cozonacPentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...
Cornuri din aluat dospitPentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua...
Cozonac delicios cu nuca