Ardeii iuti, murati si copti sunt conserve delicioase si foarte utile in timpul iernii. Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia...
Ardei iuti, murati si coptiRosiile la borcan sunt conserve foarte utile in timpul iernii. Se taie rosii spalate in sferturi. Se aseaza in borcan si la...
Rosii la borcanPentru prune si struguri murati se spala prunele si strugurii si se pun in borcan impreuna cu batul de scortisoara. Se...
Prune si struguri muratiTocana de legume pentru iarna este ideala pentru mancaruri cu carne sau peste. Pentru a prepara aceasta tocana aveti nevoie...
Tocana de legume pentru iarnaDaca vreti un desert sanatos si rapid, incercati curmalele cu nuci. Intai se scoate samburele din curmala, avand grija sa nu...
Curmale cu nuci
Pentru nuga cu nuca prajita, 300 g zahar se caramelizeaza, apoi se freaca restul de zahar cu ouale si untul.
Nuga cu nuca prajita
Pentru nuga simpla 4 galbenusuri si un ou intreg se bat cu 200 g zahar si 150 g unt. Este delicioasa.
Nuga simpla
Pentru nuga de post, 500 g zahar se pun la topit, dupa aceea se sting cu un pachet de margarina, 3 linguri de apa si 3...
Nuga de post
Nugatul cu nuci este un desert delicios. Pentru acesta aveti nevoie de 500 g zahar, 300 g nuci, vanilie, o lamaie.
Nugat cu nuci
Din martipan se pot modela diferite modele. Acesta se face din 300 g zahar, 300 g migdale, zeama de la ½ de lamaie.
Martipan
Pentru aceasta reteta de martipan cu migdale va trebuie : 100 g nuca sau migdale macinate, 100 g zahar pudra.
Martipan cu migdale
Pentru aceasta reteta de martipan se framanta foarte bine o coca omogena care se lasa la rece timp de 12 ore.
Alt fel de martipan
Dupa ce s-a racit,martipanul cu crema se intinde pe foaia cu nylon, se ruleaza si se da la rece.
Martipan cu crema
Pentru napolitana va trebuie o cana de zahar, 1 pachet de margarina, o canita de lapte dulce, 2 linguri de cacao.
Napolitana
Pentru nuga delicioasa se freaca albusurile, mierea si zaharul pana cresc spuma, timp de o jumatate de ora.
Nuga delicioasa
Pentru nuga cu rom va trebuie 1 pachet de unt sau margarina, 200 g nuci macinate. Este delicioasa.
Nuga cu rom
Pentru prajitura cu branza si smantana din2 oua, sare si faina cat cuprinde, se framanta un aluat potrivit de tare.
Prajitura cu branza si smantana
Pentru Cremschnitt aveti nevoie de 250 gr unt sau margarina, 350 g faina, 70 g apa, 30 g zeama de lamaie.
Cremschnitt
Pentru cremschnitt-ul nemtesc va trebuie 300 g unt, 300 g faina tip A, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, 3 linguri de otet.
Cremschnitt nemtesc
Muffins cu capsune sunt delicioase. Pentru a prepara aceste prajituri aveti nevoie de unt, zahar, sare, oua, pirtocala rasa,...
Muffins cu capsuneOmleta cu vinete este delicioasa. Pentru a prepara aceasta omleta aveti nevoie de vinete, ardei verzi, ceapa, rosii, oua si...
Omleta cu vinetePrajitura cu morcov si ciocolata este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de faina, praf de copt,...
Prajitura cu morcov si ciocolata
Prajitura cu branza dulce este un desert delicios. Pentru crema va trebuie budinca de vanilie si branza de vaca.
Prajitura cu branza dulce
Prajitura cu branza si fanta se decoreaza cu fructe sau frisca. Aceasta se face din faina, praf de copt, sare.
Prajitura cu branza si fantaRulourile cu varza sunt aperitive festive delicioase. Pentru a le prepara aveti nevoie de cotlet de porc, varza murata,...
Rulouri cu varzaPentru supa crema de pui se topeste untul si se adauga faina. Amesteca 2 minute sau pana faina devine aurie. Se ia de pe foc...
Supa crema de puiPaine rustica frantuzeasca este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine aveti nevoie de drojdie uscata, sare de mare si...
Paine frantuzeasca rusticaTortul cu capsuni este delicios. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de faina, zahar, oua, praf de copt, frosca si sirop.
Tort cu capsuni si frisca
Pentru prajitura delicioasa cu branza de vaci, in tava tapetata cu ulei si faina, punem coca iar peste coca punem, cu mana,...
Prajitura delicioasa cu branza de vaciPentru prajitura pufoasa cu branza de vaci va trebuie 7 oua, 300 g zahar, 5 linguri de smantana, 7 linguri de iaurt. Este o...
Prajitura pufoasa cu branza de vaciMelcile cu stafide si miere sunt delicioase si se pot servi ca si desert, mic dejun sau ca si gustare. Se lasa stafidele la...
Melci cu stafide si miereSupa minestrone este o ciorba delicioasa si consistenta cu legume si carne. Se curata legumele, inclusiv ciupercile, se spala...
Supa minestronePentru turte moldovenesti se inmoaie drojdia cu zaharul apoi se adauga apa calduta si se toarna peste faina impreuna cu...
Turte moldovenesti
Pentru pasca delicioasa cu branza aluatul se face din 250 g faina, 125 g unt, 120 g zahar, 3-4 galbenusuri.
Pasca delicioasa cu branza
Pentru pasca cu branza si glazura avem nevoie pentru aluat de faina, zahar, galbenusuri, si unt.
Pasca cu branza si glazuraReteta de pasca cu branza de vaci este o reteta de pasca fara aluat, cu multa branza aromata cu vanilie si gris ca sa...
Pasca cu branza de vaci
Pasca delicioasa cu smantana se pudreaza cu zahar si se poate servi. Va trebuie 500 g smantana.
Pasca delicioasa cu smantana
Pentru pasca nemteasca umplutura se face din 1branza, zahar, vanilie, stafide si arome.
Pasca nemteasca
Cu acest aluat al saracului, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face...
Aluatul saraculuiPentru prajitura cu afine si branza de vaci va trebuie 175 g biscuiti faramitati, 75 g unt topit, 100 g fulgi de nuca de cocos.
Prajitura cu afine si branza de vaci
Pentru prajitura cu branza si glazura, avet nevoie pentru umplutura de branza, unt, vanilie, lamaie si zahar pudra.
Prajitura cu branza si glazura
Pentru prajitura Noapte si Zi va trebuie oua, zahar, faina, ulei, cacao. Este un desert delicios.
Prajitura Noapte si Zi
Pentru prajitura rapida Tuti aveti nevoie de 3oua intregi, o cana de zahar, vanilie, sare, mere rase , faina si esenta de...
Prajitura rapida Tuti
Umplutura pentru prajitura Roza se face din 150 g smantana, 3 linguri de zahar, o lingura de amidon, o lingura de coaja de...
Prajitura Roza
Pentru prajitura Rozi (de post) va trebuie 4 foi napolitana mari, 500 g ciocolata menaj alba, 500 g ciocolata menaj cu cacao.
Prajitura Rozi (de post)
Savarina din pesmet se serveste cu frisca si ornata cu fructe zaharisite. Este un desert delicios.
Savarina din pesmet
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc