Se curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in uleiul incins pana devine sticloasa si se adauga carnea tocata, apoi se...
Lasagna cu urda
Se taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust...
Tocanita cu carne si orez
Se curata ciupercile, se spala in cateva jeturi de apa si se taie feliute subtiri. Ceapa se curata si se spala bine, apoi se...
Barcute cu spanac si ciuperci
Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se...
Musaca de cartofi cu carne
Pastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se...
Salata de paste cu rosii si busuioc
Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata carnea de manzat de...
Ghiveci in crusta de cartofi
Se spala rosiile, se sterg de apa cu un prosop absorbant, apoi se taie capacul. Se scoate miezul din interiorul rosiilor si...
Rosii umplute cu porumb
Mai intai, preparati sosul pesto. Zdrobiti usturoiul cu pisalogul, impreuna cu busuiocul, rucola si cardamaua. Adaugati...
Farfalle asezonate cu sos pesto, cu cardama si rucola
Se curata dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii si morcovul, se spala si se pun ca pentru supa, in apa cu sare si ulei. Dupa ce...
Supa crema de dovlecei
Se condimenteaza muschiul de vita cu sare si pier, se stropeste cu ulei si vin rosu, se infasoara in folie de plastic si se...
Muschi de vita in aluat frantuzesc
Bucatile de salau se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu lamaie si se ung cu putin ulei. Se acopera cu o folie de...
File de salau cu sos de capereDin ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii subtirele...
Parmigiana de dovlecei
Taiati bulbii de anghinare in jumatate. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati usturoiul si cimbrul. Adaugati...
Farfalle cu anghinare, parmezan si smantanaFarfalle se pun la fiert conform instructiunilor. Se scurg. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se curata de pielita...
Farfalle cu sos de rosii si verdeata, la cuptor
Spalati si curatati cartofii, puneti-i in apa clocotinda cu multa sare impreuna cu usturoiul si fierbeti pana cand devin moi....
Ravioli cu cartofi, cardama si branzeturi
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Paste tortellini
Radeti sau taiati marunt branzeturile si puneti totul intr-un bol impreuna cu trei sferturi din cantitatea de busuioc, pe...
Tortellini cu branzeturi si busuiocAceasta reteta de paste este delicioasa, potrivita pentru toamna cand gasim dovleac din abundenta. Tortellini cu dovleac,...
Tortellini cu dovleac, busuioc si ricotta
Spalati sparanghelul apoi taiati aproximativ 6 cm din varfuri si puneti-le deoparte. Indepartati cu grija partile atoase de...
Tortellini cu sparanghel si ricotta
Puneti ricotta, usturoiul, ardeiul iute rosu, sarea, piperul, cea mai parte din verdeturi si trei sferturi din cea de...
Tortellini cu spanac, ricotta si verdeturi
Puneti uleiul intr-o tigaie incinsa. In timp ce uleiul se incalzeste, spalati rosiile, scoateti miezul si tocati-l in bucati...
Farfalle cu sos rapid de rosii
Pe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline intr-o...
Taglierini cu scoici
Puneti uleiul de masline intr-o tigaie cu fundul gros incinsa si adaugati barbunul, curatat de solzi. Maruntiti si apoi...
Taglierini cu barbun la tigaie
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Paste ravioliPuneti parmezanul, busuiocul, rosiile si mozarrella intr-un bol, amestecati si condimentati dupa gust. Taiati feliile de...
Ravioli cu prosciutto, rosii, busuioc si mozzarella
Spalati bine urzicile si limba-mielului si cufundati-le in apa cu sare clocotita timp de 30 de secunde. Strecurati-le si...
Ravioli cu urzici si ricotta
Daca fasolea lata este foarte mica si moale, o puteti folosi cruda. Daca este de marime medie sau mare, inmuiati-o in apa...
Ravioli cu fasole lata zdrobita, menta si ricotta
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Tagliatelle
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Taglierini
Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile...
Pappardelle cu ciuperci, cimbru, sos de rosii si mascorpone
Curatati ciupercile cu o pensula de patiserie sau un servet si feliati-le subtire. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie...
Pappardelle cu ciuperci
Puneti untul si uleiul de masline intr-o tigaie aproape incinsa, cu fundul gros. Adaugati prazul feliat oblic si usturoiul,...
Pappardelle cu praz dulce si mascarpone
Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l aproximativ 30 de secunde fara...
Tagliatelle cu dovlecei verzi, lamaie si busuioc
Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa, cu fundul gros si adaugati imediat midiile si usturoiul. Acoperiti cu...
Tagliatelle cu sfecla rosie, pesto si midii
In primul rand, scoateti mazarea si fasolea lata din pastai. Puneti mazare si fasolea in apa clocotita, nesarata si lasati-o...
Tagliatelle cu mazare si fasole lata
Folositi cutitul de aluat al mixerului. Adaugati faina peste oua si galbenusuri si mixati la viteza medie aproximativ 3...
Reteta speciala de aluat de paste
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si verdeata tocata marunt. Cu o furculita, desfaceti...
Aluat de paste cu verdeturi
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si sfecla rosie curatata de coaja si pasata. Cu o...
Aluat de paste cu sfecla rosie
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina, si adaugati ouale si spanacul inmuiat, stors si tocat marunt. Cu o...
Aluat de paste cu spanac
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si piperul negru proaspat macinat. Cu o furculita,...
Aluat de paste cu piper
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Pappardelle
Crestati pielea fileurilor de-a curmezisul, astfel incat marinata sa patrunda in peste. Intr-un mojar, zdrobiti cu pisalogul...
Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre
Mai intai preparati marinata pentru rosii. Puneti maslinele intr-un bol, impreuna cu usturoiul, ardeiul iute, verdeturile si...
John Dory cu rosii cherry, masline si busuioc
Zdrobiti ardeiul iute si semintele de coriandru in mojar. Adaugati usturoiul, busuiocul, coriandrul si zeama de lamaie, dupa...
Ton cu chili si verdeata
Incalziti cuptorul si tava la cea mai mare temperatura. Curatati si spalati platica in interior si exterior si stergeti-o cu...
Platica Ia cuptor
Curatati fasolea verde, inmuiati-o in apa clocotita cu sare, pana se inmoaie si scurgeti-o. Puneti-o apoi intr-un vas,...
Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii
Crestati rosiile si puneti-le in apa clocotita. Curatati-le de pielita, scoateti semintele si tocati marunt. Asezati...
Sardine umplute, la cuptor
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Reteta rapida de aluat de paste
Clatiti aripile de vulpe de mare, uscati-le si asezonati-le cu sare si piper. Pudrati usor cu faina, eliminand excesul....
Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie
Prajiti baconul sau pancetta intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Cand este aproape gata, adaugati salvia. Cand...
Scoici la tigaie cu sunca,salvie, linte si salata verde
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane