Din retetele deosebite cu dovlecei face parte si acest sandwich surpriza, care la prima vedere pare un sandwich, dar de fapt...
Sandwich surprizaPreincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz). Asezonati abundent puiul in intenor si la exterior si umpleti...
Pui ia cuptor cu sos dulce-acrisorPuneti faina intr-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pana ce obtineti un aluat elastic, usor de...
Pui in crusta de aluatZdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si...
File de porc splendid marinat, copt cu rubarbaPreincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie...
Porc in vin alb cu usturoi, fenicul si rozmarinMarinati bucata de ton in putin sos de soia, timp de 1 ora. Uscati pestele prin tamponare cu un servet de hartie, frecati-l...
Ton prajit cu ghimbir ras si arpagicLuati un somon frumos si proaspat, asezonati-l atat in interior, cat si in exterior, frecati-l cu ulei de masline si...
Somon fript intreg, in ierburiAceasta e painea originala, cu adevarat naturala. Este vorba aici despre ingrediente biblice. In loc sa folosim drojdia...
Paine plamadita (cu maia)Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate...
Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejunPuneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si...
Baghete cu ceapaIn etapa 1 a retetei de baza pentru paine, adaugati 285 ml apa impreuna cu dovleceii si cimbrul. Amestecati ingredientele,...
Paine cu dovleceiFaceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1...
Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuiocPentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la...
Paine cu nuciPe o suprafata curata, faceti o gramajoara de faina si sapati in centrul acesteia o adancitura. Turnati in ea jumatate din...
Aluat de paineMai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de...
Paine cu banane si miereIntr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati...
Grande Capella Rossa CalzoneUrmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare,...
Focaccia cu branza si rucolaPuneti intr-o strecuratoare acoperita cu folie de staniol si asezata deasupra unei oale cu apa in clocot, la abur, pastaile...
Fasole pastai cu sos de rosiiDovleacul Hamilton este o reteta de mancare cu dovleac aromata si delicioasa. Dovleacul se umple cu o multime de feluri de...
Dovleac HamiltonSeparati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de...
Fenicul la cuptor cu rosii cherry, masline si usturoiPentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de...
Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburiLuati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele),...
Piure de telinaPreincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel,...
Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancettaUmpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de...
Sote de verdeturiIncingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i...
Ardei copti cu rosii cherry, busuioc si maghiranFierbeti cepele in multa apa timp de 15 minute, pana se fragezesc un pic. Scoateti-le din vas cand au fiert si lasati-le sa...
Cepe coapteSe spala visinele, se scot coditele si samburii si se pun intr-un borcan care sa le cuprinda. Se asaza in borcan un rand de...
Visine conservate pentru prajituriSe fierbe in cratita de dulceata apa cu zaharul, pana se topeste. Se adauga zeama de lamaie, ciocolata rasa si se fierbe pana...
Serbet de ciocolataSe paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de...
Serbet de capsuneSe fierb prunele intr-un sirop facut din apa si zahar, de trei ori, pana scade siropul la jumatate. Se adauga otetul si se...
Prune la borcanSe curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe...
Portocale glasateSe curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat...
Pere confiateSe opareste pulpa de pepene cu siropul facut din apa si zahar. Se dau cateva clocote, se scot bucatile de pepene si se pun in...
Pepene galben la borcanSe spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se...
Peltea de trandafiriSe fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu...
Peltea de portocaleSe sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si...
Peltea de gutuiSe tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai...
Pasta de portocaleSe spala caisele, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele si zaharul (optional) in cratita pentru dulceata. Se...
Marmelada de caiseSe spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita care sa le cuprinda si se asaza pe foc, la flacara foarte...
Magiun de pruneSe presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul....
Gem de pruneSe rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita...
Gem de portocaleSe dau prin masina de tocat feliile de pere si se pun intr-o cratita cu 1 kg de zahar. Se fierbe piureul pe foc mic, pana se...
Gem de pere si mereSe spala gutuile, se curata, se scot casutele cu samburii si se taie pulpa felii. Feliile se acopera cu apa si se fierb in...
Gem de gutui cu migdaleSe taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa 2 ore. Se toarna apa clocotita peste caisele taiate...
Gem de dovleacSe aleg capsuni foarte coapte, se spala si se scot coditele. Se paseaza bine capsunele si se pune piureul in cratita de...
Gem de capsuneSe pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din...
Gem de caiseSe spala ciresele si visinele si li se scot samburii. Se aleg fragii si zmeura. Se pun intr-un borcan mare de sticla, in...
Fructe conservate in romSe zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la...
Dulceata mozaicSe rade coaja galbena si se stoarce zeama din grepfrut. Cojile albe se tin in apa rece 3-4 zile, schimband mereu apa. Se...
Dulceata din coaja de grepfrutSe aleg 300 g flori de trandafiri pentru dulceata si se taie cu o forfecufa partea alba (de la baza petalelor). Se cantaresc...
Dulceata de trandafiriSe vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie....
Dulceata de trandafiriFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarSuper pufoasa si absolut delicioasa! Sa faceti si voi! Iese foarte bine si la cuptor, dar la slow cooker iese mai umeda cumva...
Desert pasca cu ciocolata la slow cooker Crock-Pot 6l DuraCeramic SauteDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata