Inainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas...
Mancare de linte
Cu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas...
Mancare de mazare uscata
500 grame jumari pregatite din cuburi de soia, cu deosebirea ca inaite de prajire, cuburile inmuiate de soia se taie in 3-4...
Taitei cu branza
Dezosam carnea de pui. O presaram cu sare, nucsoara si putin cimbru pe fiecare parte. O punem pe o farfurie, o infoliem si o...
Piept de pui prajit
Taiem nervurile frunzelor de varza si le oparim in apa fierbinte. Punem carnea intr-un vas. Inmuiem chiflele in apa rece, le...
Sarmale Bavaria
Feliem carnea in fasii subtiri cat degetul si o prajim 2 minute in putin unt. Condimentam cu sare, piper, cuisoare si...
Tocana de carne de vanat cu mere
Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in...
Gulas
Prajim ceapa rosie taiata marunt in untura si presaram condimetele de ardei. Adaugam varza acra spalata si o fierbem pana...
Cartofi cu varza
Taiem ingredientele cubulete. Legam condimentele intr-un saculet de condimente, le punem in vinul rosu, adaugam jumatate de...
Pulpa de gasca beata
Crestam cotletul cu un cutit ascutit, cu miscari din dreapta spre stanga adancim crestaturile. Taiem ceafa de porc si slanina...
Cotlet umplut in mod maghiar
Punem la fiert ceafa si fasolea. Dupa fierbere scoatem ceafa si preparam un rantas galben. Turnam in supa, amestecam si...
Mancare de fasole
Spalam puiul, il taiem bucati, il frecam cu sare si piper. Folosim doar carnea de pe pui, oasele le vom folosi la altceva....
Pui cu usturoi si mamaliga
Crestam in mijloc pieptul de pui. Il frecam cu piper si condimente de pui. Prajim in ulei pana devine alb. Punem in tigaie...
Piept de pui cu carnat si ciuperci
Prajim ceapa si adaugam cartofii. Condimentam cu sare si piper. Turnam deasupra ouale si coacem amestecul. Razuim cascaval...
Cartofi cu ou
Taiem ficatul in bucati mai mari. Feliem in fasii subtiri cepele. Taiem ardeii. Prajim ceapa in ulei intr-o tigaie lata,...
Ficat de pui in mod Bacska
Taiem in bucati carnea de curcan si o fierbem in atata apa cat sa o acopere. Condimentam cu sare si piper, acoperim cu un...
Tocanita de curcan cu mere
Prajim zuchiniul in putin ulei si adaugam ceapa. Amestecam continuu, daca este necesar punem la foc mic, trebuie sa avem...
Orez cu zuchini
Amestecam carnea macinata cu dovleacul razuit si pisat, ouale, pesmetul, sarea si piperul. Din amestecul framantat bine...
Chiftele de peste cu dovleac
Curatam ceapa, o feliem in fasii asemenea ardeilor. Le presaram cu sare si zahar si le prajim intr-un dl de ulei. Oparim...
Amestec de legume cu dovleac
Amestecam carnea cu orezul, patrunjelul, sarea si piperul. Ungem o tava cu ulei, umplem ardei taiati in doua pe lungime si ii...
Ardei umplutiFasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple...
Iahnie cu carnati
Fierbem pulpa in atata apa cat sa o acopere, pana devine moale. Dupa racire o feliem. Curatam cartofii si ii taiem in...
Varza ardeleneasca cu vin si pulpa afumata
Taiem slanina cubulete, le presaram intr-un ceaun, le stropim cu ulei si prajim putin. Adaugam cepele taiate marunt si...
Iepure cu fasole
Taiem carnea in fasii de grosimea degetului, o batem, o condimentam si o prajim in ulei fierbinte. O punem intr-o tava, o...
Antricot de porc prajit
Frecam pulpele cu condimente, le prajim intr-o oala unsa cu ulei, le acoperim cu un capac sa lase zeama si sa se inmoaie....
Pulpe de pui
Punem ingredientele la fiert, turnam atata apa cat sa le acopere. Fierbem la foc mic si amestecam periodic. Daca se evapora...
Fasole cu afumatura si ceapa
Taiem bucati carnea spalata si curatata. Prajim ceapa rosie taiata marunt in untura topita intr-un ceaun. Presaram cu boia si...
Tocana de miel cu galusteAurim usor ceapa si usturoiul (sau punem fulgi de usturoi deshidratat), adaugam ficateii si condimentele si lasam la capac....
Ficateii mei preferati
Inmuiem in apa carnea afumata si fasolea cateva ore. Prajim ceapa taiata marunt in ulei. O presaram cu boia si turnam putina...
Fasole cu afumatura
Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem...
Caltabos cu ficat si plamanSe pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg de apa dupa ce s-au fiert. Separat punem la incins un pic...
Paste cu carne tocataO reteta simpla si rapida, perfecta pentru cand esti infometat si nu mai ai rabdare. Budinca de paste cu sunca este foarte...
Budinca de paste cu sunca
Mai intai se prepara o portie de carne de soia. Apoi, se fierb cartofi fainosi in coaja (1 kg), se curata, se paseaza pana...
Cartofi frecati cu soia
Iahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne. Daca tocatura este prea...
Iahnie de fasole
Ceapa (200g) se taie felii groase de 2 mm si se prajeste in ulei fierbinte, se amesteca cu furculita sa se rumeneasca...
Mancarca de ceapa
Se curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm. Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert....
Snitel din gulii
Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei....
Orez calit
Cartofii se curata si se taie cubulete. Usturoiul se zdrobeste si se caleste in unt. Se adauga cartofii si prajim impreuna...
Cartofi cu usturoi
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere....
Galuste prajite din cartofi
Cartoful se curata, se spala si se taie rondele si se aseaza intr-un vas iena. Se presara usturoiul zdrobit, presaram cu...
Cartofi gratinati
Cartofii se fierb in coaja pe jumatate, se cojesc, apoi se taie in felii mari. Intr-o tava mare, in care am pus cateva...
Cartofi nisiposi la cuptor
Cuptorul se incinge la 210 grade. Cartofii se curata, se taie cubulete, se fireb in apa fierbinte, se strecoara si se...
Cartofi la cuptor
Untul se imparte in doua. Intr-una din parti se caleste ceapa tocata marunt, usturoiul si ardeiul iute. Adaugam ciupercile...
Orez cu ciuperci
Fierbeti apa in clocote, puneti o lingurita cu otet si pregatiti in aceasta ochiuri romanesti. Puneti-le pe un platou....
Ochiuri cu ciuperci
Spalati bine ciupercile in apa rece si taiati-le in felii subtiri. Tocati marunt ceapa, puneti-o intr-un vas cu unt, pe foc...
Ochiuri cu ciuperci
Spalati ciupercile, tocati-le marunt, apoi caliti-le, in 50 g de unt, acoperit, la foc mic, pana cand incep a se rumeni....
Omleta cu ciuperci
Spalati foarte bine ciupercile, taiati-le felii daca sunt mari, iar cele mici lasati-le intregi, apoi puneti-le la calit in...
Omleta cu ciuperci
Fierbeti ouale moi, curatati-le si puneti-le intr-un vas de iena uns cu unt netopit. Separat, din 50 g de unt, faina si...
Oua cu ciuperci
Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne. Separat, intr-un castron mare, puneti...
Budinca de ciuperci
Ciupercile frumoase si proaspete spalati-le sub jet de apa rece. Intr-un vas de teflon, pe foc domol, puneti untul si cand...
Budinca de ciuperci
Alegeti pieptul si pulpele pasarii, dezosati-le si treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata in lapte si...
Budinca de carne cu sos de ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori