Inainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas...
Mancare de linteCu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas...
Mancare de mazare uscata500 grame jumari pregatite din cuburi de soia, cu deosebirea ca inaite de prajire, cuburile inmuiate de soia se taie in 3-4...
Taitei cu branzaDezosam carnea de pui. O presaram cu sare, nucsoara si putin cimbru pe fiecare parte. O punem pe o farfurie, o infoliem si o...
Piept de pui prajitTaiem nervurile frunzelor de varza si le oparim in apa fierbinte. Punem carnea intr-un vas. Inmuiem chiflele in apa rece, le...
Sarmale BavariaFeliem carnea in fasii subtiri cat degetul si o prajim 2 minute in putin unt. Condimentam cu sare, piper, cuisoare si...
Tocana de carne de vanat cu mereSpalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in...
GulasPrajim ceapa rosie taiata marunt in untura si presaram condimetele de ardei. Adaugam varza acra spalata si o fierbem pana...
Cartofi cu varzaTaiem ingredientele cubulete. Legam condimentele intr-un saculet de condimente, le punem in vinul rosu, adaugam jumatate de...
Pulpa de gasca beataCrestam cotletul cu un cutit ascutit, cu miscari din dreapta spre stanga adancim crestaturile. Taiem ceafa de porc si slanina...
Cotlet umplut in mod maghiarPunem la fiert ceafa si fasolea. Dupa fierbere scoatem ceafa si preparam un rantas galben. Turnam in supa, amestecam si...
Mancare de fasoleSpalam puiul, il taiem bucati, il frecam cu sare si piper. Folosim doar carnea de pe pui, oasele le vom folosi la altceva....
Pui cu usturoi si mamaligaCrestam in mijloc pieptul de pui. Il frecam cu piper si condimente de pui. Prajim in ulei pana devine alb. Punem in tigaie...
Piept de pui cu carnat si ciuperciPrajim ceapa si adaugam cartofii. Condimentam cu sare si piper. Turnam deasupra ouale si coacem amestecul. Razuim cascaval...
Cartofi cu ouTaiem ficatul in bucati mai mari. Feliem in fasii subtiri cepele. Taiem ardeii. Prajim ceapa in ulei intr-o tigaie lata,...
Ficat de pui in mod BacskaTaiem in bucati carnea de curcan si o fierbem in atata apa cat sa o acopere. Condimentam cu sare si piper, acoperim cu un...
Tocanita de curcan cu merePrajim zuchiniul in putin ulei si adaugam ceapa. Amestecam continuu, daca este necesar punem la foc mic, trebuie sa avem...
Orez cu zuchiniAmestecam carnea macinata cu dovleacul razuit si pisat, ouale, pesmetul, sarea si piperul. Din amestecul framantat bine...
Chiftele de peste cu dovleacCuratam ceapa, o feliem in fasii asemenea ardeilor. Le presaram cu sare si zahar si le prajim intr-un dl de ulei. Oparim...
Amestec de legume cu dovleacAmestecam carnea cu orezul, patrunjelul, sarea si piperul. Ungem o tava cu ulei, umplem ardei taiati in doua pe lungime si ii...
Ardei umplutiFasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple...
Iahnie cu carnatiFierbem pulpa in atata apa cat sa o acopere, pana devine moale. Dupa racire o feliem. Curatam cartofii si ii taiem in...
Varza ardeleneasca cu vin si pulpa afumataTaiem slanina cubulete, le presaram intr-un ceaun, le stropim cu ulei si prajim putin. Adaugam cepele taiate marunt si...
Iepure cu fasoleTaiem carnea in fasii de grosimea degetului, o batem, o condimentam si o prajim in ulei fierbinte. O punem intr-o tava, o...
Antricot de porc prajitFrecam pulpele cu condimente, le prajim intr-o oala unsa cu ulei, le acoperim cu un capac sa lase zeama si sa se inmoaie....
Pulpe de puiPunem ingredientele la fiert, turnam atata apa cat sa le acopere. Fierbem la foc mic si amestecam periodic. Daca se evapora...
Fasole cu afumatura si ceapaTaiem bucati carnea spalata si curatata. Prajim ceapa rosie taiata marunt in untura topita intr-un ceaun. Presaram cu boia si...
Tocana de miel cu galusteAurim usor ceapa si usturoiul (sau punem fulgi de usturoi deshidratat), adaugam ficateii si condimentele si lasam la capac....
Ficateii mei preferatiInmuiem in apa carnea afumata si fasolea cateva ore. Prajim ceapa taiata marunt in ulei. O presaram cu boia si turnam putina...
Fasole cu afumaturaPunem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem...
Caltabos cu ficat si plamanSe pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg de apa dupa ce s-au fiert. Separat punem la incins un pic...
Paste cu carne tocataO reteta simpla si rapida, perfecta pentru cand esti infometat si nu mai ai rabdare. Budinca de paste cu sunca este foarte...
Budinca de paste cu suncaMai intai se prepara o portie de carne de soia. Apoi, se fierb cartofi fainosi in coaja (1 kg), se curata, se paseaza pana...
Cartofi frecati cu soiaIahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne. Daca tocatura este prea...
Iahnie de fasoleCeapa (200g) se taie felii groase de 2 mm si se prajeste in ulei fierbinte, se amesteca cu furculita sa se rumeneasca...
Mancarca de ceapaSe curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm. Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert....
Snitel din guliiSe alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei....
Orez calitCartofii se curata si se taie cubulete. Usturoiul se zdrobeste si se caleste in unt. Se adauga cartofii si prajim impreuna...
Cartofi cu usturoiCartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere....
Galuste prajite din cartofiCartoful se curata, se spala si se taie rondele si se aseaza intr-un vas iena. Se presara usturoiul zdrobit, presaram cu...
Cartofi gratinatiCartofii se fierb in coaja pe jumatate, se cojesc, apoi se taie in felii mari. Intr-o tava mare, in care am pus cateva...
Cartofi nisiposi la cuptorCuptorul se incinge la 210 grade. Cartofii se curata, se taie cubulete, se fireb in apa fierbinte, se strecoara si se...
Cartofi la cuptorUntul se imparte in doua. Intr-una din parti se caleste ceapa tocata marunt, usturoiul si ardeiul iute. Adaugam ciupercile...
Orez cu ciuperciFierbeti apa in clocote, puneti o lingurita cu otet si pregatiti in aceasta ochiuri romanesti. Puneti-le pe un platou....
Ochiuri cu ciuperciSpalati bine ciupercile in apa rece si taiati-le in felii subtiri. Tocati marunt ceapa, puneti-o intr-un vas cu unt, pe foc...
Ochiuri cu ciuperciSpalati ciupercile, tocati-le marunt, apoi caliti-le, in 50 g de unt, acoperit, la foc mic, pana cand incep a se rumeni....
Omleta cu ciuperciSpalati foarte bine ciupercile, taiati-le felii daca sunt mari, iar cele mici lasati-le intregi, apoi puneti-le la calit in...
Omleta cu ciuperciFierbeti ouale moi, curatati-le si puneti-le intr-un vas de iena uns cu unt netopit. Separat, din 50 g de unt, faina si...
Oua cu ciuperciSpalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne. Separat, intr-un castron mare, puneti...
Budinca de ciuperciCiupercile frumoase si proaspete spalati-le sub jet de apa rece. Intr-un vas de teflon, pe foc domol, puneti untul si cand...
Budinca de ciuperciAlegeti pieptul si pulpele pasarii, dezosati-le si treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata in lapte si...
Budinca de carne cu sos de ciuperciSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuUmilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât...
Tarta cu pastarnacRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiO cana de ceai fierbinte si un fursec delicios incalzesc inima oricui!
Fursecuri fragedeO nouă rețetă din seria rețete reciclate, fără risipă. O semi porție de piure, un pachet de mozzarella rasă,...
Crochete din cartofi cu mozzarellaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri